Skocz do zawartości

Wymiana amortyzatorów. Jaki model wybrać? sport. dost. podw.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Ostatnio zauważyłem że lewy przedni amortyzator zaczyna mi się delikatnie pocić, co podejrzewam zwiastuje powoli jego koniec :cry:

Już teraz za wczasu chcę znaleźć odpowiedni zamiennik żeby potem się nie gorączkować z wyborem.

Jednym z podstawowych warunków dobrania amortyzatorów jest to, że mam u siebie opcję "sportowe dostosowanie podwozia" lecz bez DynamicDrive więc amortyzator musi być o zwiększonej twardości. Najchętniej rzecz jasna chciałbym założyć jakiś dobry zamiennik, oczywiście chcę zmienić parę 2szt.

Dzwoniłem już do ASO i ORI amor po rabacie 10% wyszedłby ok 1200zł za szt, a za +- 1200 zł mam dwa dobre zamienniki.

Moglibyście mi polecić jaką firmę wybrać i który model amortyzatora? Zmieniał już ktoś u siebie w aucie amorki ze sportowym dost. podwozia lub z podwoziem M ?

Czekam na podpowiedzi i sugestie :wink:

Edytowane przez skovroon
  • Członkowie klubu
Opublikowano

BILSTEIN B4 wersja M 22-312696 - 590,00 zł

BILSTEIN B6 SPORT VE3-E177 - 840,00 zł

SACHS SPORT P LE 310 379 - 560,00 zł

SACHS SPORT P PR 310 380 - 560,00 zł

Wszystko na zamówienie - czas około 3 tygodni.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Ja polecam Blisteiny , założyłem takie u siebie i jest rewelacja . Jaki przebieg u Ciebie wytrzymaly ? u mnie 170 kkm