Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś wzięłam się za podłączanie lusterek w e46 przebrnąłem przez temat przepuszczenia kabli co przy 1 razie trochę długo zajęło. Ale mam problem gdzie te kable podpiąć żeby na stałe grzały tak jak jest to oryginalne w bmw.Pod opuszczaniem szyb w tej wtyczce jest tylko prąd jak podnoszę albo opuszczam szybę w elektryce lusterek tj sterowaniu także jest prąd wtedy tylko jak steruję lusterkiem.Gdzie mam to podłączyć w drzwiach te kable od lusterek żeby grzało po przekręceniu stacyjki.Poniżej zdjęcia jak u mnie wyglądają kable.

http://obrazki.elektroda.pl/2195119700_1360265832_thumb.jpg http://obrazki.elektroda.pl/8207962100_1360265834_thumb.jpg http://obrazki.elektroda.pl/2241229600_1360265835_thumb.jpg http://obrazki.elektroda.pl/8189932600_1360265836_thumb.jpg http://obrazki.elektroda.pl/9205853900_1360265838_thumb.jpg

Liczę na szybką pomoc bo auto stoi w garażu rozebrane a na weekend chciałbym już mieć podgrzewane lusterka z góry dziękuję.

Opublikowano
kable musisz przeciagnać do srodka auta. Za schowkiem, za bezpiecznikami masz GROUNDMODULE :D tam masz wszystkie kable i sprawdzisz sobie miernikiem na którym kablu masz prąd po zapłonie :D jeśli dla ciebie problemem było przeciągniecie kabli z lusterka do drzwi to nie wiem jak dasz rade przeciagnac je do kabiny jak tam jest dopiero masakra bo tam jest wtyczka i miejsca bardzo mało.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mają grzać nie po włączeniu stacyjki tylko razem z tylną szybą.

na środkowym panelu masz włącznik.

zobacz w skrzynce bezpieczników który przekaźnik dostaje prąd i tam się wepnij.

dodatkowy przekaźnik chyba nie będzie potrzebny, (aczkolwiek nie wiem) lusterka chyba aż tak dużo Amper nie pobierają.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
mają grzać nie po włączeniu stacyjki tylko razem z tylną szybą.

pete, mylisz się absolutnie :8) Mają grzać po zapłonie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale przecież to bez sensu.

a jak jest ciepło?

Opublikowano
Dopiero co byl o tym topic. Zielo ma racje, grzeja caly czas i trzeba pociagnac conajmniej do bezpiecznikow, co do latwych zadan nie nalezy.
Opublikowano

Pete, a nie zastanawiałeś się nigdy, że masz po jesiennym deszczu suche lusterka? Sąsiad przeciera szmatą, bo mu woda zalewa, a ty odpalasz auto i same odparowują :cool2:

Tak jest w twoim e46 i z tym się nie dyskutuje :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie dyskutuje.

myślałem że w e46 jest jak w każdym "normalnym" samochodzie :mrgreen:

tzn. po tylnej szybie ogrzewanej.

a jakbym nie miał i zakładał chyba tak bym zrobił a nie na stałe.

zawsze to jakiś dodatkowy pobór na starcie.

Opublikowano (edytowane)
Dzięki koledzy :) Podłączyłem jednak pod oddzielny przełącznik który ukryłem w schowku pod radiem i teraz sobie włączam podgrzewanie kiedy tego potrzebuję. Trochę zabawy było ale się udało :) Edytowane przez ADMedia
Opublikowano
możesz opisać jak przeciagnałeś kable z drzwi przez te wtyczki do środka auta ? bo tylko to mnie przeraża, ostatnio nawet odkreciłem ogranicznik drzwi ale i tak nawet dłoni tam nie moge wsadzić i tylko to mnie powstrzymuje kurde :)
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej koledzy,

Podepnę się pod ten temat, nie chcę zakładać nowego.

Żona załatwiła mi dziś lewe lusterko, może ktoś ma na zbyciu, walające się po garażu.

Lewe, kolor srebrny (titansilwer), potrzebuje obudowy i czarnego plastiku wokół szkła, może być urwane, elektryka mnie nie obchodzi, poskładam z dwóch jedno. Jeśli będzie za dobre pieniądze, to i kolor nieważny. Na alledrogo są, ale kosztują tyle co nowe. Jak z moich okolic, to podjadę (Warszawa i północne okolice).

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
możesz opisać jak przeciagnałeś kable z drzwi przez te wtyczki do środka auta ? bo tylko to mnie przeraża, ostatnio nawet odkreciłem ogranicznik drzwi ale i tak nawet dłoni tam nie moge wsadzić i tylko to mnie powstrzymuje kurde :)

kabel skleiłem izolacją z drutem i przeciągnąłem go od środka w stronę drzwi Odkręć wtyczkę od słupka i przy tej wtyczce jest trochę miejsca że upchniesz kabel.Ja zrobiłem w tej gumie dziurkę na początku i na końcu i jakoś się udało trochę mało to profesjonalnie te robienie dziurek ale jakoś nie chciało mi się bawić żeby drzwi zdejmowac bo bez ich zdjęcia raczej by się nie dało.

Opublikowano
A ja podłączyłem lewe lusterko pod przełącznik regulacji lusterek w dźwiach. Jest tam wolny wtyk i pasuje tam wtyczka od lusterka. Smiga elegancko:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

własnie panowie, bo zamówiłem wkłady grzane razem z szybką. I wyczytałem na forum jakimś ze w e39 lusterka grzane były podpięte bezpośrednio pod sterowanie lusterkami, bo z tyłu za silniczkami są 4 kable na których chyba cały czas jest napięcie po zapłonie jesli tak to sprawdze miernikiem i pożycze prąd właśnie stamtąd. I mówili że ori tak są wpięte grzane lustra w e39 i planuje zrobić to samo :D

ale i tak nie ominie mnie przeciaganie kabli do wnętrza bo chce zrobić klamki wewnatrz podświetlane :D

szukam