Skocz do zawartości

[E46] Sprzęgło łapiące na końcówce m47

Shaft28

Rekomendowane odpowiedzi

czy przy ruszaniu z miejsca dodajecie zawsze gazu czy autko samo rusza??? Bo u mnie często próbuje gasnąć i wpada w takie drgania :roll:

Nigdy nie dodaje gazu... nie muszę. U mnie zaczyna spokojnie, gładko ruszać i jedzie stałą prędkością jak puszcze sprzęgło do końca. Praca bez jakichkolwiek drgawek itp historii. Dwumas i sprzęgło seria bez wymiany od zakupu. Usunięty restryktor CDV.

Ja mam tak samo. Mialem tak jak opisales z trzesieniem i w ogole przy starym komplecie sprzegla.

przy tamtym sprzęgle miałeś tak że zawsze ci trzęsło (poszarpywało)? Bo u mnie nie raz trzęsie a są takie dni że nie ma problemu.Nie ma różnicy na ciepłym czy zimnym.Obstawiam że coś ze sprzęgłem bo poduszki silnika,skrzyni wymienione,cdv usunięty.

Ja mam tak samo. Mialem tak jak opisales z trzesieniem i w ogole przy starym komplecie sprzegla.

przy tamtym sprzęgle miałeś tak że zawsze ci trzęsło (poszarpywało)? Bo u mnie nie raz trzęsie a są takie dni że nie ma problemu.Nie ma różnicy na ciepłym czy zimnym.Obstawiam że coś ze sprzęgłem bo poduszki silnika,skrzyni wymienione,cdv usunięty.

Dokladnie tak mialem przy rozwalonym sprzegle, kropka w kropke. Dwumas jeszcze jakos zyl niby ale troche cykal, za to tarczy nie bylo wcale a docisk slaby juz. Tez wymienilem poduchy i usunalem CDV tuz przed wymiana kompletu sprzegla - pomoglo na chwilke.

Ale no dokladnie, wypisz wymaluj mialem identycznie jak Ty. Mozesz smialo wymieniac sprzeglo, choc wczesniej radze obadac chociaz lacznik elastyczny walu i stan kola pasowego (u mnie obie te rzeczy ok).