Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś pomysł skąd wytrzasnąć same takie soczewki?

O co mi konkretnie chodzi: Chciałbym żeby w lampie była soczewka wraz ze zwykłą żarówką h7, oraz nie chciałbym się wykosztować na całe nowe lampy przednie.

Czytałem, że ludzie zakładali odbłyśniki z xenonowych lamp do zwykłych, jednak ja nie chce takich cudów montować, chciałbym zwykłe, legalne żarówki w soczewce.

Jakby ktoś miał na to pomysł z góry dzięki :)

Ewentualnie może orientuje się czy te kabelki, które są przy soczewce są od autopoziomowania, tak by to było w pełni legalne ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to badziewie co pokazałeś nie nadaje się do użytku w cywilizowanym kraju.

brak czujników położenia i brak homologacji = utrata dowodu rejestracyjnego.

jak masz ładne odbłyśniki załóż philips nightguide.

naprawdę dają radę z oświetlaniem w nocy.

ew tylko zamienniki depo:

http://moto.allegro.pl/lampy-soczewkowe-depo-fk-bmw-e46-sedan-01-04r-lift-i2972056699.html

a te kabelki są od regulacji elektrycznej jak w zwykłym reflektorze.

czujniki od ksenona tylko na wahaczu przednim i tylnym.

na lajcie i do tego tanio nie zrobi się tego

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Jak mam 8 stów wypieprzyć tylko na to żeby mieć soczewkę, to wolę 2 razy bak zalać :D

Wiem, że tamten szit się nie nadaje do jazdy, jestem przeciwnikiem wszelakich wynalazków typu HID, a jak widzę pajaca z tym to odpalam mu długie w oczy - jak Kuba Bogu....

Zastanawiałem sie nad możliwością włożenia samej soczewki+zwykłej żarówki H7, ale za takie pieniądze nie widzę sensu.

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam! :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jestem przeciwnikiem wszelakich wynalazków typu HID, a jak widzę pajaca z tym to odpalam mu długie w oczy

:cool2:

ja też tak robię do pedalskich halogeniarzy od przeciwmgielnych również,w ostatniej chwili odpalam żeby się nie skapnął :mrgreen:

a żeby Ci lepiej szło to na krótkie wrzuć:

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=philips+nightguide&order=p

a na długie:

http://allegro.pl/listing.php/search?string=X-TREME+POWER+&category=4140&country=1&order=p

żeby za oślepianie dłużej miał mroczki w gałach :wink:

Pzdr.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę że te Thundsramy mają niebieską bańkę więc pewnie słabo świecą.

Kiedyś była podnieta na żarówki GP THUNDER który były tylko na ebayu jak tylko można było dostać je w Polsce to zrobiłem zakup i kolor miały ładny ale co do mocy to porażka.

Ci co kupili te żarówki twierdzili że świecą bardzo dobrze a ja musiałem zdrapać tą niebieską powłokę bo moc światła była jak bym sobie latarką przyświecił.

Tak to wygląda:

http://hidlightsusa.com/images/prd_GP75K-H7_full.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
soczewki do zwykłej lampy można kupić za 300zł. Sam niedługo przetestuje taki zestaw :) tylko ja nie bede tam ładować hidów ale zostawie normalne h7 na dobrej żarówce.
szukam
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
soczewki do zwykłej lampy można kupić za 300zł. Sam niedługo przetestuje taki zestaw :) tylko ja nie bede tam ładować hidów ale zostawie normalne h7 na dobrej żarówce.

I jakże tam K3m0T1989, przetestowałeś ten zestaw?

Opublikowano

Mam juz dwa lata wsadzony zestaw za 250zl nie wiem jak teraz ceny + hidy h1 4300K i jestem zadowolony. Dodatkowo krzyze w drogowych i odblysnik razem z oslona soczewki pomalowany na czarno. Nikogo nie raze a jak kogos wioze z tylu to opuszczam swiatla. A po ciemku dodatkowo widac ile opuscic swiatla by swiecily prawidlowo.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja raczej myślałem nad zestawem soczewka + halogen H7, tylko czy taki zestaw jest legalny/homologowany jeśli siedzi w zwykłej lampie do H7 bez sprysków i autopoziomowania, bo fabrycznie to chyba e46 tak nie wychodziły?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po pierwsze soczewka przeznaczona na zwykłą żarówkę nie nadaje się do żarnika xenon i odwrotnie.

Wiec albo kupujemy jedną albo drugą.

Te kabelki są od długich gdyż jest to soczewka bixenon, lepiej poczytaj wiecej teori zanim zaczniesz się w to bawić.

Jeśli szukasz soczewek to polecam Morimoto mini H1,

a kolega pete_wwa nie ma pojęcia o czym mówi porównując soczewkę mini H1 z filmu z lampami depo :D