Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

na pewno nie polecam pilkingtona na pojezierskiej przy włokniarzy

o ile folie wybrałem najdroższą 3m pantera o tyle robota pieprzona przez samego syna (wspólwłaściciela) ślepego ojca

ważne żeby była możliwie najlepsza folia na jaką Cie stać daje to tyle że poźniej nie męczy to ze masz ciemne szyby, wiem bo w paru autach jechałem z kiepskimi foliami i po paru minutach zaczęło mnie to drażnić

teraz chyba zaryzykowałbym w AMS na pojezierskiej

mają fajne ciemne folie ale nie wiem jak od wew to wygląda

Opublikowano
to myslisz ze tam na pojezierskiej w AMS lepiej a wlasnie wiecie moze czy mozna przednia przyciemnic czy nie wlasnie bo kazdy inaczej mowi nie czolowa ale te 2 boczne ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A fabrycznie szyby mają trochę ponad 70%, może 80, więc jakby nie przyciemniał to nie zmieści się raczej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
informuje wszytskich chętnych na przód że każda folia jest zabroniona. mam 2 beemki z przyciemnonymi i kwestia jest tylko taka. wszytsko zalezy od policjanta. ja juz miałem raz zabrany dowód a raz tylko mandat. jedni sie tego czepiają inni nie mówie o policjantach. jednak jest to zabronione i wiąże sie albo z zabrarniem dowodu + mandat albo sam mandat 100zł jeżeli policjant bedzie miał dobry humor. tak że czy to bedzie delikatnie przyciemniona czy bardzo to nie ma żadnej róznicy. akurat w mojej okolicy bardzo sie tego nie czepiaja ale w innych miastach ojjj i to bardzo :)
Opublikowano
przednich szyb nie można niczym przyciemniac ani folia ani piecowo ani niczym innym.W Polsce jest taki głupi przepis który tego zabrania. Mam z tym styczność i wiem co mówi policja i na stacjach diagnostycznych. Kierowca ma mieć widoczność 180stopni czyli szyba czołowa i przednie drzwi.
Opublikowano
przednich szyb nie można niczym przyciemniac ani folia ani piecowo ani niczym innym.W Polsce jest taki głupi przepis który tego zabrania. Mam z tym styczność i wiem co mówi policja i na stacjach diagnostycznych. Kierowca ma mieć widoczność 180stopni czyli szyba czołowa i przednie drzwi.

Jak nie wolno to naprzyklad nowe Bemki czy Audice fabrycznie maja przyciemnione, to co?

Ojciec w Mercedesie ma wszystkie przyciemnione i nigdy go nie zatrzymali? (przez to ze blachy francuzkie)?

Bo sobie mysle zeby tez wszystkie przyciemnic jak na zagranicznych blachach sie nie beda czepiac, bo np w Francji niema takich praw, mozna przyciemnic boczne szyby na legalu :duh:

Opublikowano
Ile jest za brak dowodu ? 50zł ? Tyle w temacie zabrania dowodu. Poza tym to kwestia szczęścia. Ja mam 3 samochód ze wszystkimi ciemnymi i w żadnym mi za to dowodu nie zabrano.
Opublikowano
Ile jest za brak dowodu ? 50zł ? Tyle w temacie zabrania dowodu. Poza tym to kwestia szczęścia. Ja mam 3 samochód ze wszystkimi ciemnymi i w żadnym mi za to dowodu nie zabrano.

w przypadku braku dowodu rej, jak policjant ku***wa to auto na parking mogą nawet zabrać, bo teoretycznie nie spełnia warunków aby poruszać sie po drogach publicznych

Opublikowano

Warunkiem poruszania sie po drogach jest posiadanie przegladu technicznego, waznego OC i prawa jazdy.

Zeby stal pod blokiem wystarczy wazne OC bez przegladu nawet. Moze posiadac takie auto osoba bez prawa jazdy rowniez.

Patrzac na te wszystkie rzechy gnijace na parkingach to nie jest nawet to egzekwowane.

Raczej w Polsce sie wlepia tylko mandaty za predkosc, bo to sie oplaca. Szczegolnie z fotoradarow.

Opublikowano
ja wlasnie wczoraj na przegladzie zrywalem folie z przednich szyb, bo pan powiedzial ze nie ma opcji zeby to przeszlo, i mowil ze jezeli nie jest to fabrycznie zrobione, to zadne papiery, zezwolenia, certyfikaty itp to o dupe rozbic:)
Opublikowano
ja wlasnie wczoraj na przegladzie zrywalem folie z przednich szyb, bo pan powiedzial ze nie ma opcji zeby to przeszlo, i mowil ze jezeli nie jest to fabrycznie zrobione, to zadne papiery, zezwolenia, certyfikaty itp to o dupe rozbic:)

gratulacje

masz jedną stacje ? trzeba było jechać do innego,

wkurwia mnie jak ktoś się przypieprza do szyb na przeglądzie mimo że auto jest mechanicznie wzorowe a przechodzą strupy ledwo trzymające się na kołach.

Opublikowano
kurde to nie wiem czy se wszystkie przyciemniac czy raczej tylko tyl a do Ciebie "wazkamax" sie tylko na przegladzie czepiali policja sie nie czepiala nigdy ?

od kad mam bmw jeszcze mnie policja nie trzymala, swoja droga, to nawet nie plakalem kiedy sciagalem folie, bo wiem ze pewnie jakby mnie jakis pan policjant sluzbista dorwal, to jeszcze bym mandat chwycil. Wiadomo, moze to i ladnie wygladalo, ale tragedi teraz tez nie ma

Opublikowano

za szyby mandatu nie dostaniesz

tylko dowód Ci zabiorą chyba że sobie je zeskrobiesz na miejscu

ja mam zrobione wszystkie oprócz czołowej

teraz tylko co bym zrobił inaczej to tył puścił stopień ciemniej :norty: bo czasami się trzeba coś ukryć :mrgreen:

do autora wątku

rób wszystkie albo żadnej

nie ma kompromisów

Opublikowano
za szyby mandatu nie dostaniesz

tylko dowód Ci zabiorą chyba że sobie je zeskrobiesz na miejscu

ja mam zrobione wszystkie oprócz czołowej

teraz tylko co bym zrobił inaczej to tył puścił stopień ciemniej :norty: bo czasami się trzeba coś ukryć :mrgreen:

do autora wątku

rób wszystkie albo żadnej

nie ma kompromisów

dokładnie, albo wszystkie albo żadnej

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
a właśnie jak myślicie czy będą czepiać jak wszystkie szyby będą przyciemnione najjaśniejsza folią bo wiem ze za przód nikt mi nie da certyfikatu czy jak to sie zwie ze jest ok bo najsnadniejszą folią tez jest zabronione ale to prawie nie widać ze jest przyciemnione ?
Opublikowano

Skoro wiesz, ze nikt nie da certyfikatu, to oczywiscie, ze beda.

Niektorzy probuj spuszczac szyby na czas przeglad cnp, ale jak Cie policja rutynowo nawet zatrzyma to zegnasz sie z dowodem.