Skocz do zawartości

BMW 5 GT / F 10 ?

keystone69

Rekomendowane odpowiedzi

Z mojego doświadczenia z ceny jesteś w stanie zejść około 10%, czasem nawet 12-15, ale wszystko zależy od tego jaki stan auta jesteś w stanie zaakceptować i jak wyposażonego auta szukasz. Na samochody sprowadzane szczególnie bym uważał, ze względu na omijanie VAT i akcyzy poprzez rejestrowanie na "słupa" i na ciężarowe. Bezpieczniej samemu sprowadzić. Popatrz sobie na ceny na niemieckich portalach ogłoszeniowych, a później na ceny na allegro. Te zaniżone z czegoś muszą wynikać.

Za 170 tys. pln powinieneś znaleźć rocznik 2011, myślę, że z 2012 może być ciężko, ale jakaś tam szansa jest. Z tego co się zorientowałem to te samochody często robią większe przebiegi więc po 2-3 letnim aucie spodziewałbym się przebiegu 100-120 tys.

Jutro jadę kupować F07 535d ;-)

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Za 170tys PLN kupisz spokojnie 2012/2013 ( w zaleznosci od wyposazenia) :cool2:

Jak popatrzysz na moje ( XII.2012) to bedziesz mniej wiecej wiedzial, jakie wyposazenie za <40tys EUR jest do kupienia ( mowa o salonie BMW).

To auto u osob prywatnych rzadko jest spotykane, a od 'handlarzy' trzymalbym sie z daleka.

To moja rada na marginesie, bo kupujac taniej, szybko wydasz oszczednosci na naprawy, a w tym aucie, koszty reperatury nie maja granicy :nienie:

Polecam kupic z gwarancja :cool2:

Właśnie czytałem Twoje posty,które dużo mi nakreśliły. Jestem zdania takiego samego jak Ty. Trzymam sie z dała od handlarzy lecz rownież w polskich ASO zdarzają sie wały. Ale do brzegu , decyzja podjęta jadę po auto do Niemiec do salonu. Czy dogadam sie tam po Angielsku? W jaki sposób im za auto zapłacić tzn gotówka ,przelew? Czy oni pomagają w formalnościach z papierami ( tłumacz, rejestracja itp)? Oczywiście jazda prubna i sprawdzenie historii to wiadomix. PaMa jeśli wpadnie Ci w oko jakiś fajny model w Niemczech to podeslij proszę link:) Ja korzystam z mobile .de i Autoscaut jeśli są jakieś inne www to proszę o namiary :)

Z góry Thx i miłego dnia.

@ JanekSz

ja np. po swoje jechalem 600km pod zachodnia granice, bo w Monachium byly o wiele drozsze. :mad2:

Co do rejestracji, etc.. to sadze, ze powinni Ci pomoc i zalatwic to w Twoim imieniu, badz bedziesz musial to tego samego dnia po jezdzie probnej zrobic ( czyli udac sie do urzedu, wykupic tablice, + ubezpieczenie) i w zasadzie to wszytsko. Reszta to rejestracja w PL.

Jesli mialbys cos na oku, zawsze moge zadzwonic w Twoim imieniu i pomoc :cool2:

Badz podaj co dla Ciebei jest wazne i popatrze, co jest dostepne.

Ja korzystam z portalu BMW. Na tamtych stronach to mozesz kupic ew. od prywatnego badz 'handlarza'... :duh:

Szukaj tu:

http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html

Potem w Ausstatung wybierasz opcje, ktore Ci sa potrzebne..:))

PS. Nie sadze, zeby gotowka w takiej ilosci byla rozsadna ( choc powinni w kasie salonu przyjac). Najlepiej, jak zrobisz przelew, oni go zanotuja i wtedy odbierzesz auto. Ja tak zrobilem.

hej,

no musze Cie zasmucic, bo zadne z 35i nie ma Night Vision ( oczywiscie w oferowanych z BMW)

PS. Osobiscie uwazam, ze to jest...zbedne, no chyba, ze przelatujesz droga przez lasy z duza predkoscia badz jestes.. lesnikiem :mrgreen:

Gwarancje masz na auto uzywane. Mozesz przedluzyc na nast. rok za 399EUR :norty:

HAHA

Mam domek letniskowy nad jeziorem i często latam leśnymi,polskimi autostradami :mad2: Moja leciwa juz Laguna ma dwie małe sarenki na koncie :twisted: Szkoda byłoby nowy samochodzik rozbić :nienie: Dobra generlanie po odliczeniu wszystkich kosztów typu akcyza i inne pierdy .to na auto wydłubie w przyszlym tygodniu ok 39 koła euro. Może coś się pojawi z night vision ,a jak nie to wezmę bez :cool2: Myślę ,że w tej cenie coś znajdziemy z niewielkim przebiegiem i na gwarancji. Patrząc na wyposarzenia to prawie wszystkie mają to co chcę oprócz ww opcji. Jak się twoja F07 spisuje?

Hmm,

jesli mowisz, ze latasz.. to nawet NightVision Ci nie pomoze.. :mrgreen:

Tak, generalnie, te auta mialy wszytsko. U mnie byl problem, bo polaczenie HUD+Szyberdach+Czarna podsufitka to bylo jak trafienie w lotto.. ale udalo sie. :cool2:

W nocy dostalem powiadomienie na maila, ze nowe auto sie pojawilo.. a o 9 rano juz dzwonilem i faxowalem umowe przedwstepna.

Jazda probna?? Hmmm, jesli nie jezdziles, to umow sie w okolicy a po auto jedz 'prawie w ciemno' :8)

Jak sie spisuje?? Wlasnie skoczylo 101tys km. Wymienilem klamke w tylnich, prawych dzwiach bo padl sensor do zamykania z palca oraz podswietlenie jednej z listw progowych.

Przedluzylem gwarancje na nast,rok ( jak pisalem) za 399EUR+29EUR Sprawdzenie.

Co do reszty, to opowiem slowami moich pasazerow: rewelacja i miejsca az nadto. Komfort i ergonomia.

Wczoraj wracalem z Garmisch w 4os+1baby. 160kmh gdzie sie dalo.. + troche drog krajowych.. 7,9L/100 :cool2:

Jedyne co zauwazylem, to zwiekszone zuzycie przednich opon ( lewa zwlaszcza) - ale to wynika ( raczej) z ciezkiego przodu + zjazdow autostradowych.

Za 4600km szykuje mi sie: olej, plyn hamulcowy, inspekcja.. to poplyne troche w serwisie.. :mad2:

PS. Musisz, ale to musisz miec Kamere cofania :!: Kazdemu to powtarzam :cool2:

Jakbym mial jechać jutro to po tą dziewczynkę :D

https://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html?uncert

Pozostanie sprawdzenie co to za salon i czy salon ? Zadzwonic w czym mi pomogą ? Poprosić filmik z prezentacji autka i głupio zapytać czy nie chce im się do Świecka przejechać na finalizację biznesu :mrgreen: ,bo jak rany daleko ode mnie ta fura jest :D

PaMa jak coś znajdziesz ciekawszego to wklejaj ,a tymczasem dobrej nocki :D

No to witam w gronie właścicieli F07 na forum.

Moje 5GT to 535d xDrive z 2010 roku z polskiego salonu, od pierwszego właściciela.

Trochę ma mankamentów (jestem dosyć wymagający, to moje 6 BMW), ale myślę, że jakoś z nimi dam radę żyć :)

To co widzę po pierwszych 200km, które dzisiaj przejechałem autem to:

1. Bardzo wygodne auto, w trybie komfort i normal auto płynie jak dobry jacht

2. W trybie sport auto bardzo ładnie sobie radzi na nierównych drogach, np. Grunwaldzka w Gdańsk Oliwa/Wrzeszcz. Na razie jestem na kołach 245/50/R18.

3. IMO hamulce są trochę słabe jak na ten ciężar, przy wymianie będę myślał o nawiercanych

4. Dużo miejsca w środku

5. Moja wersja z xDrive, Dynamic Drive, Adaptive Drive jedzie jak po szynach, nawet przy dużych prędkościach

Z minusów na dzień dzisiejszy:

1. Auto jedzie max 225km/h

2. Skrzynia według mnie mogła by szybciej zmieniać biegi (podobno można zrobić ponowną adaptację skrzyni?)

3. Bez m-pakietu i odpowiednich kół wygląda brzydko (niżej wstawiam filmiki z m-pakietem, dla mnie różnica jest ogromna na plus m-pakietu)

Zobaczymy za kilka dni jak trochę pojeżdżę.

5GT w m-pakiecie

JanekSz,

Zwróć uwagę, na wyposażenie auta. Według mnie obowiązkowe wyposażenie w takim aucie to:

1. Komfortowe fotele z podparciem lędźwiowym i podgrzewaniem. Ja na przykład mam tak, że po trasie 9h bez przerwy wysiadam z komfortowych foteli i w ogóle nie czuję się zmęczony. W zwykłych fotelach (miałem w e46) czujesz się wykończony. To naprawdę bardzo dużo daje w podróży.

2. Rekomendowałbym wentylację/klimatyzację foteli. Na skórach w ciepłe dni bardzo się człowiek poci.

3. Dynamic Drive, Adaptive Drive

4. Dociąganie drzwi, w moim F07 tego nie ma i po dzisiejszym dniu już wiem, że jest to obowiązkowe. Na szczęście dołożenie tego nie jest aż tak drogie i skomplikowane.

5. Kamera cofania. Tylna szyba jest bardzo wysoko i jest dosyć mała.

6. Mimo wszystko w tak dużym i ciężkim aucie uważam, że warto mieć xDrive

PaMa

Offer number 006633 ale dopiero dziś rano załapałem ,że nie ma w nim X-drive więc szukam dalej choć ten jest wypasiony i z fajnym przebiegiem.

Jest jeszcze ten Offer number HG340775 ale na dzień dzisiejszy przekracza mój budżet 42k jakby zszedł do 38k to ok ( eh ta akcyza) :mad2:

Barteku

Myślimy podobnie co do wyposażenia ale zauważyłem ,że te auta z Niemiec prawie wszystkie mają to o czym piszesz. Jedne są z X-drive a inne nie i tu tkwi mały problem.

Ta pierwsza ok :cool2:

Natomiast drugie ogloszenie.. hmmm.. kolego, wez sobie z czarna podsufitka :cool2: ( moje zdanie)

Co do x-drive, hmm, owszem przydaje sie. Auto z ta moca.. latwo potrafi przy ostrym ruszaniu zatanczyc tylem. Mam Audi z quattro i roznica miedzy FWD, RWD i 4x4 jest ogromna :mad2:

PS. Tak, hamulce w F07 sa beznadziejne... :duh:

PPS. Mam wentylacje foteli i latem badz w dni, kiedy auto stoi na sloncu.. a fotele sie nagrzewaja strasznie, super sprawa. Nie szukalem wentylacji, byla juz na pokladzie. Takze Ceramic Lack ( czarne pokrycie elementow) mnie ucieszylo :norty:

IMGP9217_resize.JPG

• 2 tygodnie później...

Sorry za milecznie ale było dużo spraw do załatwienia.Wypdało na 520d Lci. Autko genialne,miłość od pierwszego wejrzenia :D:D:D:D Kupiłem auto w Niemczech i nie rzałuję.Wszystko profesjonalnie załatwione,a autko jak nowe.Ponieżej linki do fotek mam nadzieję ,że zadziałają :)

http://zapodaj.net/b7238752e087a.jpg.html http://zapodaj.net/b68f749d0abed.jpg.html http://zapodaj.net/ed7ee448c5220.jpg.html http://zapodaj.net/78f946524a93b.jpg.html http://zapodaj.net/60c0094713cff.jpg.html

• 2 tygodnie później...

Witam

Panowie dzięki wam upatrzyłem wyśnione BMW 530 Gt 2013

http://gebrauchtwagen.bmw-duesseldorf.de/CarSearch/Details/525678/12?campaign=1419

Chciałbym sprowadzić z Niemiec przez salon BMW Kielce ,ponieważ interesuje mnie leasing-czy ktoś orientuje się ile mogą doliczyć.

Czy do ceny brutto czy netto w Niemczech trzeba doliczyć akcyzę 18,6% i inne?

Proszę o wyliczenie całości będę bardzo wdzięczny skoro już przetarliście szlak