Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

noszę się z zamiaram zakupu samochodu i mam rozterkę czy kupowac np. Volvo S40 rocznik 2008 (przebieg ok. 110 tys.) z założeniem, że w miarę nowy i nie będzie wymagał dużych nakładów (suma zakupu ok. 30 tys.), czy BMW rocznik 2000 za przebiegiem 300 tys. za ok. 15tys., po to aby dodatkowe 15tys. na początku włożyć w wymianę starych części na nowe.

Co myślicie? Bardzo mnie kusi opcja druga (BMW), lecz mam wątpliwości czy przy teoretycznie starym samochodzie i nakładzie finansowym, wszystko będzie jak nowe?

Opublikowano

Patrząc tak tylko na szybko, to ten S40 z 08 za 30 kloca to musi być niezła perełka... :roll:

Mając 30.000 to można już całkiem fajne poliftowe E46 dostać, oczywiście pewnie nie 330i, ale nie musi być to na pewno rok 00 z dużym przelotem.

Opublikowano
no właśnie mam wątpliwości czy podliftowanie nawet za 15 tys. na wejściu sprawi, że samochód będzie jak nowy, czy jednak będzie się psuł jak 13 latek...
Opublikowano
no daj spokój, jak ma być jak nowy? 300.000 realny przebieg, zapewne kilka kolizji chociaż albo obcierek, ogólnie naście lat umęczenia i ma być jak nowy? to tylko mała limuzyna, co z tego że marka premium (niby?), ale model jeden z niższych, a już wtedy, w czasie produkcji mniejszych nie było (1 to kilka lat później dopiero); więc bez przesady, będzie zużyte, będzie to widać i będziesz za to bulił; no chyba, że egzemplarz muzealny, ale to wtedy zupełnie inne pieniądze...
Opublikowano
No niekoniecznie - do 30.000 dostaniesz fajną E46/E39, nie będzie to kibel, ale zwykłe zadbane auto z roku 01-02, więc bez tragedii. Przeglądnij giełdę forumową - jest kilka fajnych aut od forumowiczów (no mówię tylko o takich ze starzem, a nie tych co rejestrowali się tydzień temu i mają po 3 posty, wszystkie w dziale giełda).
Opublikowano

Volvo za 30klocka może sie okazać ze wyjdzie cie też 15 koła na starcie jesli kupisz "niby perełke"...

Za 15-20 kupisz fajną e46 i zawsze zabezpieczenie finansowe na naprawy zostanie..;)

Opublikowano
ale to za 15 tys. (z 15tys. zapasu na inwestycje w naprawy) kupie auto z przebiegiem około 150 000 przy przychylnych wiatrach. Czy, aby nie wracamy do rozmowy z powyżej, gdzie odradzaliście mi odnawianie starego auta?:-/
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakbym mial wybrac miedzy 13 latkirm a 5 latkiem to bez zastanowienia mlodsze.

🙃🙃

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie zastanwiaj się i bierz VOLVO kurcze taki fajny rocznik za takie pieniądze?? i malo przejachanym km. wiec ze BMW kusi, no ale kurczee... ja bym wziął volvo
Opublikowano

O czym tu w ogóle mowa?!

Im młodsze tym lepsze. Jednak za 30000 PLN trudno mi uwierzyć w ładne Volvo z tego rocznika!

Jednak ja bym trochę dołożyl i kupił BMW 3 za 30k PLN, a odłożoną kasę bym przeznaczył na eksploatację!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Weź się zastanów nad czymś nowym. Za 30 kpln można coś powybierać. Jakaś Dacia na przykład.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...