Skocz do zawartości

rozterka: BMW 320cd rocznik 2000, czy Volvo S40 rocznik 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

noszę się z zamiaram zakupu samochodu i mam rozterkę czy kupowac np. Volvo S40 rocznik 2008 (przebieg ok. 110 tys.) z założeniem, że w miarę nowy i nie będzie wymagał dużych nakładów (suma zakupu ok. 30 tys.), czy BMW rocznik 2000 za przebiegiem 300 tys. za ok. 15tys., po to aby dodatkowe 15tys. na początku włożyć w wymianę starych części na nowe.

Co myślicie? Bardzo mnie kusi opcja druga (BMW), lecz mam wątpliwości czy przy teoretycznie starym samochodzie i nakładzie finansowym, wszystko będzie jak nowe?

Patrząc tak tylko na szybko, to ten S40 z 08 za 30 kloca to musi być niezła perełka... :roll:

Mając 30.000 to można już całkiem fajne poliftowe E46 dostać, oczywiście pewnie nie 330i, ale nie musi być to na pewno rok 00 z dużym przelotem.

no daj spokój, jak ma być jak nowy? 300.000 realny przebieg, zapewne kilka kolizji chociaż albo obcierek, ogólnie naście lat umęczenia i ma być jak nowy? to tylko mała limuzyna, co z tego że marka premium (niby?), ale model jeden z niższych, a już wtedy, w czasie produkcji mniejszych nie było (1 to kilka lat później dopiero); więc bez przesady, będzie zużyte, będzie to widać i będziesz za to bulił; no chyba, że egzemplarz muzealny, ale to wtedy zupełnie inne pieniądze...

No niekoniecznie - do 30.000 dostaniesz fajną E46/E39, nie będzie to kibel, ale zwykłe zadbane auto z roku 01-02, więc bez tragedii. Przeglądnij giełdę forumową - jest kilka fajnych aut od forumowiczów (no mówię tylko o takich ze starzem, a nie tych co rejestrowali się tydzień temu i mają po 3 posty, wszystkie w dziale giełda).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

O czym tu w ogóle mowa?!

Im młodsze tym lepsze. Jednak za 30000 PLN trudno mi uwierzyć w ładne Volvo z tego rocznika!

Jednak ja bym trochę dołożyl i kupił BMW 3 za 30k PLN, a odłożoną kasę bym przeznaczył na eksploatację!

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...