Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej.

Od dłuższego czasu coraz poważniej noszę się z zamiarem dostrojenia wyglądu swojego 330d Tripowego Touringa pod siebie....

Wcześniej miałem 320d w sedanie - też rozmyślałem nad zmianami, ale że to była wersja "bieda", totalny golas...stwierdziłem - szkoda sensu.

Wracając do rzeczy.

Tu jestem zdecydowany. Wersja jest bogata, stan auta naprawdę dobry, zadbany. 3litrowy silnik czip@270Km. Miesiąc temu dołożyłem gwint. = Zamierzam kilka lat pojeździć.

Zmiany które chce poczynić nie są może jakoś wybitnie drogie - ale mocno ingerują w wygląd auta - stąd też zrobiłem sobie na szybko "wizualizacje" - chociaż przybliżone jak to może wyglądać.

Mam zamiar wizualnie wydobyć z auta typowo free-stylowy, tripowy charakter. Trochę z jajem. Ma być kolor (kolor z BMW w parze często kiepsko wychodzi.)

Auto służy głównie do tripowania po Polsce i europie ze znajomymi. Najcześciej różne zawody sportowe (freestyle). Ma zapadać w pamięć i być rozpoznawalne (niczym drużyna sportowa :))

bla bla bla. konkretnie:

2 opcje wersji. Jestem ciekaw waszych opinii

Tak wygląda dzis: (zdjęcie elewacyjne pokazuje moje auto...i felgi 17")

http://img46.imageshack.us/img46/9563/orglarge.jpg

http://img7.imageshack.us/img7/9615/orgalarge.jpg

A to 2 propozycja.

A)

-Felgi na kolor LIME albo BANAN,

-Nerka czarna

-Światła Przód przyciemnić folią do świateł

-wstawić RIGNI do jazdy dziennej (najbardziej żółte jakie znajde a jeśli są dostępne (?) to Żółć wpadająca w zieleń

-Światła tył: Całe czerwone

-Lusterka boczne na czarno (może)

- Zrobić porządek z przyciemnieniem szyb. (wszystki na czarno, trochę ciemniej)

- Trumna pod kolor felg.

http://img217.imageshack.us/img217/8775/3largen.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/8701/3alarge.jpg

B)

To co wyżej + grafa (tylko z jednej strony auta)

http://img27.imageshack.us/img27/8948/1largerv.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/2941/1alarge.jpg

Zastanawiam się czy nie przegiąłem. :D

P.S. Zmiany które chcę poczynić staram się robić tak, by były możliwie łatwo odwracalne (by potem przy odsprzedaży się nie męczyć)

Nie wiem czy ten dział....Jeśli zły. Sory.

Edytowane przez MatOlszowy
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja bym nic nie zmienial ale jak bardzo chcesz to pierwsza opcja wydaje sie lepsza

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

oczywiście zrobisz jak ci się bedzie podobało ale to chyba nie jest civic rocznik 95 zeby go robić na choinke i kazdy element w inny kolor i jeszcze naklejkami oklejac. Raczej 90% ci odradzi bo to fajne auto, ładne. Oczywiście według mnie troche festyn, o ile jestem w stanie jeszcze oopcje 1 przeżyć to druga powoduje łzawienie oczu :)

moze lepiej pomysl nad aerografem ? według mnie wygladało by to lepiej.

szukam
Opublikowano

Czarny felgi polysk i mała tematyczna grafika na wysokości tylnych drzwi lub tylnego błotnika. Koniec. Szyb nie ruszaj.

Te model jest tak freestyle' owy jak ksiądz w dyskotece

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak koledzy - nie rób tego :P

Jeśli dobrze widzę to masz shadowline, więc felgi czarne w połysk, czarna nerka, kierunki możesz przyciemnić, ale czerwone klosze z tyłu nie pasują do tego koloru (przy czarnym ładnie się komponują), lusterek bym nie ruszał. Żółty akcent pasuje, ale w czarnym lakierze - przeciwmgielne na żółto. Jak nie zrobisz tego z umiarem to będzie odpustowo..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Z tym Photoshopem to mogłeś się bardziej postarać;) Dużo bubli widać;) Trochę już żyję, a jeszcze na ulicy nie widziałem tak obklejonego auta "stickerbombami" :wink:
Opublikowano
Jak patrzę na te obrazki i czytam o tripowo - free-stylowym aucie to mam przed oczami tylko jedno: Gimbazę siedzącą cały dzień na stoku, w oczojebnej kurtce do kolan, spodniami z krokiem do kostek i oczywiście deskami obklejonymi jakimiś badziewnymi naklejkami, która wydaje chyba całą kasę na te rumuńskie kurtki i kasy nie starcza na karnety więc wjeżdżają raz na górę stoku i siedzą tam cały dzień. Najgorzej że taka gimbaza jest często w moim wieku... Każdy robi co uważa ze swoim autem, jeśli ty uważasz że obklejenia auta oczojebnymi naklejkami sprawi że będziecie bardziej fristajlowi, fajni, niezależni i kulaśni i wyjazd gdzieś autem stanie się teraz kul-fristajlowym-tripem-jo to rób to. Może nawet na twoich znajomych zrobi to jakieś wrażenie ale większość ludzi uśmiechnie się tylko z politowaniem.
Opublikowano
Trochę już żyję, a jeszcze na ulicy nie widziałem tak obklejonego auta "stickerbombami" :wink:

U mnie śmiga taki golf II, stickerbomb po całości plus rost i walizka skórzana na dachowym bagażniku. Ratstyle na maxa. I musowo złote ranty, o których wtajemniczeni wiedzą, że przewyższają kilkukrotnie wartość tego autka.

A z trumniaka w e46 może jedynie wyjść sratstyle. Z powodów podanych przez jakuba właśnie.

Opublikowano
Jak patrzę na te obrazki i czytam o tripowo - free-stylowym aucie to mam przed oczami tylko jedno: Gimbazę siedzącą cały dzień na stoku, w oczojebnej kurtce do kolan, spodniami z krokiem do kostek i oczywiście deskami obklejonymi jakimiś badziewnymi naklejkami, która wydaje chyba całą kasę na te rumuńskie kurtki i kasy nie starcza na karnety więc wjeżdżają raz na górę stoku i siedzą tam cały dzień. Najgorzej że taka gimbaza jest często w moim wieku... Każdy robi co uważa ze swoim autem, jeśli ty uważasz że obklejenia auta oczojebnymi naklejkami sprawi że będziecie bardziej fristajlowi, fajni, niezależni i kulaśni i wyjazd gdzieś autem stanie się teraz kul-fristajlowym-tripem-jo to rób to. Może nawet na twoich znajomych zrobi to jakieś wrażenie ale większość ludzi uśmiechnie się tylko z politowaniem.

ladnie ujęte, tylko rozkodowanie tego zajeło mi dobre kilka chwil... się chyba starzeje :lol:

Opublikowano

ladnie ujęte, tylko rozkodowanie tego zajeło mi dobre kilka chwil... się chyba starzeje :lol:

etam...ja rozkodowałem w locie... może dlatego że moja starsza córka to już gimbaza....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten temat to jakiś żart, a założyciel robi sobie jaja z nudów, prawda?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
spełniliście powierzone wam zadanie. Dziena

A tak swoja drogą free style'owiec powinien być kontestatorem i mieć za nic co sądzą inni....

Opublikowano

A tak swoja drogą free style'owiec powinien być kontestatorem i mieć za nic co sądzą inni....

:cool2:

Opublikowano
Ja dodam ze ringow do jazdy dziennej raczej nie uzyjesz. Mam u siebie zolte smd sa spoko ale i tak za slabo swieca. Ledy sa mocniejsze ale strona estetyczna mi nie odpowiadala wole rownomierne swiatlo zblizone do oem. Masz polifta wiec mozesz sobie dokodowac drl i lepiej na tym wyjdziesz:)
Opublikowano (edytowane)

No kolego, jak mowisz, ze masz u siebie SMD a potem, ze LEDy mocniejsze to troszke mieszasz kasze w garku.

SMD to rodzaj montazu, a konkretnie powierzchniowy. Takie LEDy sa nowoczesniejsze/mocniejsze i dlatego ludzie to zaznaczaja, ale to wciaz LED :).

Edytowane przez dxtr71
Opublikowano

:cool2:

Nie napisałem, ze mnie od pomysłu odwiedliście :)

Potrzebowałem spojrzenia, kogoś spoza tych klimatów.

Każdego dnia w pracy zawodowej spotykam się z tym, że coś się komuś nie podoba - często jest to właśnie wyznacznik dobrego! :)

Nie mniej jednak, warto zapytać. Świeże spojrzenie na dany temat jest zawsze cenne.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Fakt, że co by nie zrobić z touringiem i tak będzie wyglądał jak reszta touringów. Pytanie czy chcesz się z reszty turasów wyróżniać czy nie.

Nie pamiętam usera, ale chyba koleś z torunia, ma compacta, nie ma stickera ale coś mu tam "wlazło" na błotnik, i źle to nie wygląda.

Rat-a z e46 toruniga nie będzie, chyba że za 10 lat ale też wątpliwe moim zdaniem.

Jeśli to trasy to nie jest źle, możesz max glebę i szerokość na 19stach od xA albo coś.

Jeśli też miasto trochę to lipa, chociaż ja astrą gsi na sztywnym ustawieniu zawiasu koni jechałem do Livigno i po mieście też dużo, ale to ja.

Tak jak ktoś napisał, jak chcesz coś zmienić to i tak to zrobisz tak jak ty będziesz chciał mając w d... co reszta powie.

Jestem ciekaw co wyjdzie, możliwe że twoja głowa bujająca w temacie innym niż 75% obecnych na forum wpadnie na coś indywidualnego.

Opublikowano
Nie pamiętam usera, ale chyba koleś z torunia, ma compacta, nie ma stickera ale coś mu tam "wlazło" na błotnik, i źle to nie wygląda.

Radman.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.