Skocz do zawartości

E 46 330xi kombi niedziałająca tylna wycieraczka i spryskiwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i liczę na jakąś pomoc jak w temacie niedziałającej tylnej wycieraczki i spryskiwacza oraz podgrzewania szyby. A mianowicie wszystko było w jak najlepszym porządku i nagle przestała działać wycieraczka oraz spryskiwacz i podgrzewanie szyby. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w schowku wszystkie są dobre, oraz rozebrałem klapę bagażnika i sprawdziłem czy wszystkie wtyczki są wpietę w gniazda i wszystko o.k. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być, że to wszystko nie działa. Z góry dzięki za wszystkie sugestie i podpowiedzi.
Opublikowano
przewód idzie lewą stroną, a spryski mogą nie działać jeśli wycieraczka nie hasa... ja tak miałem u siebie, że nie sikało płynem gdy wycieraczka nie chciała zatrybić
Opublikowano
A co ze spryskiwaczem szyby? Kable do pompki idą przecież nie do klapy .

Potwierdzam, jak wycieraczka nie wykona ruchu to spryskiwacz nie pryśnie. :cool2:

Opublikowano
Czyli ogolnie mówiąc mam szukać jakiegoś przerwanego przewodu we wiązce która biegnie z wnetrza auta do klapy gdzieś w okolicach zawiasów w gumowej osłonie?