Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Może mi ktoś pomóc z wgraniem języka angielskiego $853? Dodałem w NCS exper FA w CAS i NFRM, ale nie działa.

Mam CCC prof.

Czy muszę jeszcze coś flashować/aktualizować?

Z góry dzięki.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam.

Jeśli ktoś będzie tak łaskawy i ma wiedze to proszę o pomoc.

Po dodaniu VO $851 i usunięciu $853 i resecie modułów CCC zniknęło Voice Input. Gdy chciałem zaktualizować soft w module CCA060 to zaproponował mi soft, który zawiera $620, $853 itp. Czyli z voice control i wersja angielska. Pomyślałem sobie, że jestem w domu i po aktualizacji wszystkich modułów CCC po kolei będzie Voice Input w wersji angielskiej. Jednak jeszcze nie robiłem aktualizacji, ponieważ trwa ona bardzo długo i wiadomo jest jakieś ryzyko, że coś się posypie na zwykłym kabelku OBD.

Dodatkowy problem to pytanie czy nie będę potrzebował kodów FSC aby ponownie aktywować Voice Input.

Mam fabryczną opcję $620, więc z tego co wyczytałem nie będę potrzebował FSC, lub dostanę go za darmo.

Jeśli ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie czy aktualizacja 5 modułów CCC załatwi sprawę i będę miał voice input wersji EN to będę wdzięczny?

Opublikowano
Podbijam.

Jeśli ktoś będzie tak łaskawy i ma wiedze to proszę o pomoc.

Po dodaniu VO $851 i usunięciu $853 i resecie modułów CCC zniknęło Voice Input. Gdy chciałem zaktualizować soft w module CCA060 to zaproponował mi soft, który zawiera $620, $853 itp. Czyli z voice control i wersja angielska. Pomyślałem sobie, że jestem w domu i po aktualizacji wszystkich modułów CCC po kolei będzie Voice Input w wersji angielskiej. Jednak jeszcze nie robiłem aktualizacji, ponieważ trwa ona bardzo długo i wiadomo jest jakieś ryzyko, że coś się posypie na zwykłym kabelku OBD.

Dodatkowy problem to pytanie czy nie będę potrzebował kodów FSC aby ponownie aktywować Voice Input.

Mam fabryczną opcję $620, więc z tego co wyczytałem nie będę potrzebował FSC, lub dostanę go za darmo.

Jeśli ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie czy aktualizacja 5 modułów CCC załatwi sprawę i będę miał voice input wersji EN to będę wdzięczny?

Istą da się to zrobić, ale z głowicą ICOM, fsc nie będzie potrzebne, bo ista zabepzieczy to ktore jest wgrane... Więc co do Twoich pytań, tak aktualizcja załatwia sprawę i bedziesz miał EN input VOICE... Zwykłym kabelkiem, podłączonym do ISTA nie wiem czy to zrobisz... bo nigdy zwykłym nie próbowałem... jesli chcesz przez Winkfp to pójdzie, ale trzbea dograć fsc bo sie skasuje...

Opublikowano
No dzięki bardzo za odpowiedź. Wiele czasu zaoszczędziłem dzięki Tobie. Gdyby zwykły DCAN działał z ISTą to bym nią zrobił, ICOMa nie mam.