Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nawet właściciel nie wie, że ma w aucie aż 8 poduszek :wink: niech prześle skany książki i sprawdzaj przebieg. Ładna sztuka :8)

Numer podwozia WBAAP71060PP04702

Kod typu AP71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (3FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka STANDARDLEDER/GRAU (N6TT)

Data prod. 2003-10-06

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S338A M SPORTPAKET II M Pakiet sportowy II

S386A DACHRELING Reling dachowy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional CD

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON System HiFi Harman Kardon

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S716A M AERODYNAMIKPAKET II Pakiet aerodynamiczny

S724A EDITION SPORT Wydanie Sport

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S772A INTERIEURLEISTE ALU BLACK CUBE Listwy wewnętrzne Alu Black Cube

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S787A M LM RAEDER DOPPELSP. 135 M/MISCHB. Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie CO2

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S934A WINTERREIFEN AUF LM-RAEDER Dummy-SALAPA

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Bardzo ładna sztuka, na pewno warta obejrzenia :) .

Oby tylko na miejscu nie było niespodzianek, jeśli to ma znaczenie to sprzedaje się chyba od jesieni zeszłego roku ........... cena wywoławcza = najdroższa na allegro wiec pewnie zainteresowanie było zerowe :| (większość chce jak najtaniej i najlepiej :? ).

Opublikowano

Masz racje. Wlasciciel mowil ze juz dlugo ją sprzedaje. Mimo wszystko chyba wole kupic mlodsze auto. Tak czy siak we wtorek ją obejrze bo mam blisko

Tapatalk @ Xperia Arc S

Opublikowano

A więc byłem i obejrzałem autko. Właściciel konkretny i nie żaden cfaniak także można mu wierzyć na słowo. Niestety pogoda nie sprzyjała oglądaniu, auto było mokre i brudne stąd oceny stanu zewn brak. Jednak właściciel mówił że niedawno lakier przeszedł detailing więc ufam że w słońcu wygląda ładnie. Zapewniany byłem też że lakier oryginalny

Środek - skóra rzeczywiście ładna. Na żywo jest ciemniejsza. Są jakieś tam przybrudzenia ale to szczegół i odpowiednimi kosmetykami można to załatwić. Jedynie przybrudzony podłokietnik ale to tez nie problem. Siedzenia nie są wygniecione. Ogólnie wygląda to ładnie i ciekawie, tym bardziej że właściciel zapewnił że przed sprzedażą odda auto na pranie wnętrza. Kierownica i gałka nie wyglądają jakby było 400 tys km, także jak na moje oko, przebieg pewny.

Z elektryki jedyne co rzuciło mi się w oczy to migajaca kontrolka poduszki. Nie wiem czy to wina wiązki czy co - trzeba sprawdzić na kompie.

Silnik pracuje równo i nie kopci. Turbiny nie słychać. W zawieszeniu nie wyczułem luzów, ale z tego co właściciel mówił, coś tam się odzywa, ale mechanik powiedział że nie ma sensu robić.

Koła zimowe w bdb stanie na felgach m pakietowych. Letnie opony niestety do wymiany

KS do 2011r i przebiegu ok 190 tys.

Ogólnie auto godne uwagi. Mam jeszcze jedno do obejrzenia dlatego się nie decyduje, ale gdyby ktoś był chętny to warto oglądać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ładną reklamę zrobiłeś sprzedawcy :wink: to tylko czekać aż ktoś ją przytuli, jak jest jak piszesz to bym nie zwlekał, podpiąłbym tylko kompa żeby sprawdzić poduszkę, pewnie mata, tylko nie wiem czy powinna mrugać :roll: chyba, że szukasz czegoś z licznikowym <200k km..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Szukam i znalazlem. :-) niedlugo jade ogladac. Z ta poduszka to co moze byc?

P.s. Czy przebieg 248 tys to duzo na ten silnik?

Tapatalk @ Xperia Arc S

Opublikowano
No jest dotarty już. A ile ma mieć 9-letni dieselek? Silnik sam w sobie to pikuś, bardziej osprzęt - wtryski, turbo, 2-mas - należy sprawdzić.
Opublikowano
Jeśli za 25 tys nie można sprzedać bardzo ładnej i wyposażonej 320d to rynek naprawdę jest tragiczny.
Opublikowano
No jest dotarty już. A ile ma mieć 9-letni dieselek? Silnik sam w sobie to pikuś, bardziej osprzęt - wtryski, turbo, 2-mas - należy sprawdzić.

Ale tego raczej nie sprawdzę przed zakupem. Auto jest 6 tys tańsze od innego które chcę ogladać. (link we wcześniejszym poście) Więc tą różnicę moge spokojnie wydać na części

Tyle że chyba wolę kupić auto nowsze. Ale to zobaczę. Moze w sobotę będę oglądał z 2005r. Wtedy będę miał porównanie. Ale to z Wołomina podoba mi się jest fajnie wyposażone.

Jakie są części wtrysków, dwumasu i co tam jeszcze wypadałoby wymienić przy tym przebiegu ?

Opublikowano

Sprawdzisz wstępnie. Opis jak sprawdzić jest na forum. Wtryski komputerem. Turbo komp i na odsłuch ( wątpliwe ) + wyczujesz podczas jazdy.

A pytanie co się psuje i ile kosztuje po 250 tyś km to polecam realoem.pl albo bmczęści.pl i przegląd sobie zrobić.

Zależy jak i gdzie jeżdzony, jaką nogą itd. Przebieg aż tyle nie ma do powowiedzenia.

Nie bez powodu szymon-o się tak rozpisuje ... - pewnie nie jednemu przedstawił jasno sytuacje

btw. aż strach się bać jak moja wpadnie do oceny :) ( jak już zdecyduje sie na sprzedaż )

Opublikowano

;) opis tego M-Pakietu mi się spodobał ................ tańszą zawsze można kupić i wsadzić $ w części ale najlepiej jak zabawy w mechanika robi się samemu ........... 100% pewności że jest wszystko dopieszczone :D .

Swoją drogą Kunio no nie wiem czy jest sens zwracać tak wielką uwagę na rocznik :( , jak sprzedawałem swoją Astrę G z 99r to ogólny stan techniczny był podobny ........ jak nie lepszy niż 03/04r które oglądałem .................. najważniejszy jest faktyczny stan techniczny ;) .

P.S. Aktualnie po zmianie pracy nie mam kiedy pouzupełniać galerię heh a ciągle coś się dzieje :wink: .

Opublikowano

No nie wiem czy rocznik nie ma takiego znaczenia. To w Swarzędzu jest 2005 i ma 167000 przebiegu, poza tym na zdjęciach i z tego co mówił wlaściciel wygląda jakby było w super stanie. Jeśli to prawda, to łatwiej będzie mi sprzedać za rok/dwa tego nowszego z przebiegiem ok 200 tys (bo tyle pewnie zrobię) niż 2003 z przebiegiem ok 280 tys.

Fakt że wyposażenie fajne i korci ;)