Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kluczyk nie jest wodoszczelny...

Ostatnio przekładałem sobie znaczek z rozciętego pilota i wszystkie guziki są na gumach, a kluczyk do okoła zaklejony - może 50m nie wytrzyma, ale wygląda jakby miał być szczelny.

Tylko jak ktos go odklejal to nie jest wodoszczelny. Normalnie jest zgrzany dookola i w moim zdaniem w pelni wodoszczelny.

Opublikowano

nawiasem mówiąc to mi ostatnio pofarciło - w sumie to żonce ;) wsiadała rano do auta, i - nie wiedzieć czemu - stwierdziła, że przed wejściem jeszcze zdejmie se rękawiczki, no i zaczęła gmerać i jej kluczyk upadł; pechowo, bo akurat prosto do studzienki kanalizacyjnej; no to but do domu po drugi; raniutko było, ciemno, więc stwierdziłem, że jak się rozjaśni to pójdę zobaczę, ale psychicznie na straty go spisałem, bo przecieć nie sposób żeby był tam jeszcze... ale był! bo po prostu studzienka pełna śniegu, zamarznięta, czekał więc sobie wesoło prawie na wyciągnięcie ręki; drutem ładnie zahaczyłem i już; ale te 2 h stresu mieliśmy ;) gorzej jakby teraz wleciał, bo już topnieje wszystko, a to było w silne mrozy...

EOT

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrusznik jest nowy, kostka raczej ok mysle ze kluczyk swiruje, musze i tak dorobic nowy bo mam 1 i to po kapieli

Wiesz, że dorobienie takiego kluczyka, to nie jest taka łatwa sprawa, że niby pójdziesz do Zdziśka co Ci ostatnio klucz do zamka w piwnicy dorabiał... Wiesz, że tu już trzeba mieć sprzęt, pojęcie i przynajmniej z pięć paczek zniknie Ci z konta?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
surówka z pilotem + koszt programowania u zwykłego kluczodorabiacza 150 zł - przerabiałem to jakoś w zeszłym roku; fakt cenę miałem dobrą bo razem z kumplem dorabialiśmy 3 kluczyki naraz, ale powiedzmy że 200 zł normalnie by wziął, więc tragedii nie ma