Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy fabrycznie przyciemnianie szyby są też oklejane folią, czy w inny sposób to jest uzyskane? Do tej pory miałem fabryczne, więc nie wiem. :roll:

Jak z trwałością folii? Czy jeżeli od środka dziecko pazurkami porysuje szybę, to zdrapie folię? :?:

Montażysta musi wymontować szybę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fabrycznie są ze specjalnie przyciemnionego szkła.

Folia nawet najlepsza, kiedyś zejdzie (zależy ile zapłacisz), aż tak źle żeby dzieciak zdrapał gołymi rękami to nie ma... no chyba, że ma jakiś "przyrząd" :lol:

Na pewno musi coś zdemontować (elementy tapicerki), co może w zależności od klasy "majstra" być bezproblemowe lub nie do przejścia...

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano

Musi jedynie zdemontować boczki drzwi, niektórzy wyjmują szyby a niektórzy nie. Folia ma jeszcze ten atut, że w jakimś stopniu zabezpiecza przed odłamkami szkła np. przy kolizji.

Jesli zdecydujesz sie na folie to wybierz markowa np. 3M, Sungard. Mialem w 118i folie 3M i przez ponad 3 lata zero problemow.

Opublikowano

Na plus foli to że można dobrać idealne dociemnienie i odcień. Dla mnie fabryczne nieco za słabo dociemnione - jak słońce świeci to dzieciakowi w tyle przeszkadza.

Inny minus foli to że maluch może np. samochodzikami "ładnie" ją porysować... i będą scratch'e

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja zdecydowalem sie na folie, gdyz fabryczne przyciemnianie bylo zbyt slabe dla mnie

nic nie bylo demontowane w moim przypadku

jestem marudzacym klientem, wiec musieli polowe samochodu robic ponownie, gdyz byly pecherzyki powietrza, ktorych nie chcialem zaakceptowac

ogolnie nie mam z folia zadnych problemow (1,5 roku), ale dzieci nie jezdza na tylnej kanapie...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

a co tüv,czy respektują takie folie,kiedyś miałem folię w poprzednim aucie i podczas przeglądu musiałem ją zdjąć,bo nie była ujęta w dowodzie rejestracyjnym :duh:

Tak to się ma w Niemczech :norty:

Opublikowano
Pozwólcie, że dorzucę swoje "3 grosze". Zdecydowałem się na ten dodatek, choć oczywiście miałem wątpliwości co do ceny. Zgadzam się z przedmówcami co do skali przyciemnienia. Mogłoby być bardziej intensywnie, ale muszę przyznać, że w praktycznym użytkowaniu bardzo fajnie się sprawdza. I jeszcze jedno, mam wrażenie (ale jest to moje subiektywne zdanie i pewnie jest to efekt optyczny), że w różnym oświetleniu zmiania się stopień zaciemnienia.