Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej dobra, ale to nie jest temat gorzkich zalow 328xi.... temat dotyczy m3 i nie wprowadzajcie glupiego zamentu!

Bo ktos kto bedzie "kantem oka" przeglada temat zobaczy oooo M3 USA TOPIELEC. (bo o tym w polowie watku mowa!)

Czy VAT i akcyza sa oplacone? Czy sa na to dokumenty? Czy jest mozliwosc przedstawienia pelnej historii serwisowej autka? czy tylko do 40 tys? a pozostale 100 stoi pod znakiem "?"?

Opublikowano

Co do sprawdzenia przez Nas samochodu to nie mieliśmy go jak sprawdzić ponieważ na tamten czas nie mieliśmy jeszcze serwisu.

A przepraszam kogo opinia ma być wiarygodna jak nie opinia autoryzowanego serwisu BMW?

Opublikowano

poczekaj powieksze:

Czy VAT i akcyza sa oplacone? Czy sa na to dokumenty?

czy zaginely... tak jak KS?

cos czuje ze kupno m3/m6 w polsce to granica z cudem albo CCC i totalna olewka...

Dobrze ze mam jeszcze jakies alternatywy...

Opublikowano

"Chciałbym też wtrącić zdanie o przypiętej "metce" do naszego salonu która dzierży napis "komis" i " autohandel". Otóż odpowiedzcie mi proszę forumowicze na pytanie jaka jest wg Was różnica miedzy firmą Premium Motors a trójmiejskimi dealerami BMW? W obsłudze? Wyglądzie? Wyposażeniu? Wg mnie większość z Was wyimaginowało sobie takie zdanie na kanwie tego iż nie świeci tu wielkie logo BMW. Bo ku Waszemu zdumieniu byli u Nas reprezentanci BMW AG i mówili że chcieliby więcej takich salonów jako przykład - przepraszam że pozwoliłem sobie na taką nutkę biznesowego narcyzmu"

...oto odpowiedz: różnica taka jak miedzy bracmi Mroczek a aktorami ... i odpowiadam jako "mniejszośc", która wie a nie imaginuje sobie ... używanie słowa "profesjonaliści" jest nie na miejscu skoro firma nie ma procedur kontroli a właśnie te procedury odróżniają dealera od handlarza ... Premium Motors dzięki wizualnemu PRowi może udawac dealera ale próba udowadniania, że prawie się nim jest to kpina ...

Opublikowano

Odpowiadam więc : próbowałem się dowiedzieć od niemieckiego dealera czy gdziekolwiek jest "ślad" historii powyżej 40 000 km ale go niema. Widocznie klient po gwarancji serwisował sobie auto poza autoryzowaną siecią BMW.

Z tego co wiem wszelkie opłaty były dokonywane przy imporcie samochodu nie mniej jednak dokumentu AKCU "pod ręką" nie mamy. Vat też musiał zostać opłacony no ale deklaracji VATu nie pokażemy ponieważ w tej branży jest z reguły zbiorcza :).

Ale jak już zauważyłem zaraz większość wyobrazi sobie już nie wiadomo co , ale nie bójmy się powiedzieć taka jest mentalność polaków.

To że w Polsce w co drugim komisie stoją "beemki" złożone z czterech to nie znaczy że teraz każdy sprzedawca BMW ma za to odpowiadać.

Auto stoi w salonie - każdego zainteresowanego zapraszam do oględzin. Jesli ktoś ma wątpliwości albo ma zamiar dalej drążyć temat że ten samochód jest jakiś "trefny" to niech poszuka innego modelu M3 z książką serwisową.

Opublikowano
"Ajcek" czy Ty czytasz co piszesz? Czy myślisz że dealerzy BMW w Polsce nie popełniają błędów i sprzedają "perełki" ? Na jakiej planecie żyjesz powiedz proszę ?
Opublikowano (edytowane)

Reasumując i kończąc wątek bo to nie miejsce żeby wybuchła jakaś wielka wymiana zdań na temat Naszej firmy,

BMW M3 jest bezwypadkowe i dalej na sprzedaż. Produkcja na rynek Niemiecki - widać to po vinie który został tu wklejony z systemu ASAP i wszystko świetnie widać.

Pozdrawiam

Edytowane przez plash
Opublikowano
...czyżby po nicku mam przyjemnośc z Prezesem? ... tłumaczenie się błędami innych jest nie poważne ... to, że inni popełniają błędy nie jest usprawiedliwieniem
Opublikowano
Niestety nie :)

...szkoda bo wtedy wymiana opinii miała by sens a z drugiej strony stając jako pracownik w obronie firmy i posługując się nickiem będącym "zangielszczoną" częścią nazwiska Prezesa nie poprawiasz wizerunku tej firmy ...

Opublikowano

skoro już zostałem wywołany do tablicy, to jakie farmazony napisałem?

Napisałem same fakty. Mój kuzyn kupił u was auto i jest z niego zadowolony, jak również z obsługi serwisowej. Odnośnie M3 również napisałem co mi zostało powiedziane przez telefon. Ja mam mieszane odczucia bo ten topielec to chyba gorsza mina niż te trupy skręcone z 400000 i próba sprzedania tego jako igłę. Patologię trzeba tępić i ja nie mam sentymentów żeby o tym napisać, bo "salon" zapomniał sprawdzić Carfaxu.

Widać prawda w oczy kole....

Jeżeli się gdzieś pomyliłem to proszę mnie popraw.

Poza tym że wzorujecie się na salonie to ja nie widzę różnicy między autohandlem a wami. Myślałem, że tą różnicą są sprzedawane auta z pewnego źródła, ale teraz widzę że tak chyba też nie jest do końca. Pewności jak widać nie ma żadnej.

Nie mam potrzeby nikomu imponować, jedynie przestrzec. A wasz "salon" odwiedziłem cały jeden raz i wydaje mi się że ostatni.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po co piszesz takie dyrdymaly na forum i Nas oczerniasz po czym polecasz zakup auta w naszym salonie swojej rodzinie ? No to juz w ogole jest bardzo patologia. Piszesz jedno robisz zupelnie cos innego. Badz ze chociaz konsekwentny w tym co robisz.
Opublikowano
o czym Ty mówisz ??? Kuzyn kupił u was auto 2 lata temu :!: wasz topielec wypłynął 3 miesiące temu. Od teraz będę konsekwentny i będę stanowczo odradzał.
Opublikowano

no to radzę sprawdzić fakty najpierw, bo teraz to już wogle się pogrążacie. E90 kupione u was przez mojego kuzyna było w czerwcu bądź lipcu 2011r :!:

Zapraszam też do innych waszych samochodów które były wstawione w tym dziale i za każdym razem moje opinie na wasz temat były pozytywne do tej pływającej 328xi. Ale widzę że sprawdzenie czegokolwiek stanowi problem. Radzę następnym razem rzetelniej przygotować się do dyskusji (lub też nie przekręcać faktów celowo). Gwarantuje że ta metoda przyniesie więcej korzyści.

Opublikowano

Moim zdaniem korzystaniej dla Ciebie i firmy bylo by gdybys napisal:

Ludzie: macie M3, DKG, 2008 rok, za 60% ceny. Nie spodziewajcie sie prosze cudow. Jesli komus odpowiadaj wady samochodu to wezmie a ktos z wieksza iloscia gotowki bedzie szukal czegos z mniejsza iloscia wad. Cena nie bierze sie z nikad...

podobnie jak z 328i, wystarczylo napisac: ze dostosowaliscie sie do potrzeb rynku i zgranie to obrac w slowa a nie durne tlumaczenie o "przypadkowo niesprawdzonym carfaxie"

Ja rozumiem ze na idiotach robi sie najlepsze biznesy, ale kiedy ktos pojawia sie na forum publicznym BMW Polska i pisze takie farmazony to ja nie wiem.... tutaj wystarczy okazac troche pokory. Taki czlowiek ja ja - to zrozumie.

Takie cos (uczciwe rzeczowe podejscie do klienta), to jest generowanie dobrego PR w firmie, natomiast to co tu zostalo napisane nadaje sie do tarcia chrzanu.

Jesli u mnie w firmie ktos by mi zrobil taki PR wylecial by na zbity pysk.

Sorry ale takie moje zdanie.

Powodzenia w sprzedazy autka.

Opublikowano

Ja też bym chciał dodać swoje 3 grosze!

Jeśli firma mająca ambicje porównywać się do konkurencji niemieckiej (wg pracownika polskie ASO nie jest godne tego porównania - i słusznie!) to należy stosować standardy niemieckie!

Jesteście profesjonalistami! Nie możecie popełniać błędów za które może zapłacić klient! Chcecie się wyróżniać wśród konkurencji? Niemcy muszą dać na każde używane auto sprzedane na rynek niemiecki GWARANCJĘ!!! Dogadajcie się ze swoimi partnerami w Niemczech i niech ta gwarancja dotyczy również Waszych klientów! To będzie dobrze świadczyć o Waszej firmie i będziecie się wyróżniać na tle polskiej konkurencji!

Powszechnie wiadomo, że Niemiecki "handlarz" nie sprzeda Niemcowi auta niepewnego, bo zapłaci za jego naprawy! Wszystko co jest niepewne lub średniopewne idzie do Polski!

Dlatego jeśli istnieją jakiekolwiek wątpliwości co do samochodów sprzedawanych przez polskich "handlarzy" to są one rozpatrywane na Waszą niekorzyść! A jeśli dodatkowo brakuje KS, AKCU, deklaracji VAT to już są poważne wątpliwości. A jeśli jeszcze na dodatek niedawno wyszło na jaw, że Wasze auto pływało i nie zostało to ujawnione! To już wątpliwości jest wg mnie stanowczo za dużo!!!

Albo się uważacie za profesjonalistów, albo zacznijcie lizakami handlować, jeśli się na tym znacie!!!

Dodatkowo, obrażanie i zrażanie osoby, która obiektywnie stara się do tematu podchodzić jest strzałem w kolano! Należy się umieć zachować! Tego też nie potraficie! Musicie się jeszcze wiele nauczyć!!!

Jeszcze na forum BMW takie rzeczy masz odwagę pisać!!! :duh:

Opublikowano
Dobrze napisałeś kolego.

Kto w ogóle pisał w imieniu tego "komisu" ?

Przedstawił się czy nie miał odwagi ?

...nie miał odwagi aby z imienia i nazwiska stanąc w obronie dobrego imienia firmy ...

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Temat stary jak świat ale napisze moją przygodę z PM z Gdańska. No jak to przypadło na BMW szukałem sprawdzonego i bezwypadkowego auta .... No i znalazłem :) w Premium Motors przemiła pani gwarantowała że auto sprawdzone ITP. a okazało się zupełnie co innego ......

Po wizycie w autoryzowanym serwisie BMW okazało się że auto miało przygodę i to nie małą... Nie będę się rozpisywał co i jak ale NIE POLECAM tego Komisu OSZUŚCI !!!!