Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tylny zderzak Performance, przedni na Performance nie wyglada bardziej na zwykły ze splitterami, a progi ciezko powiedziec.
Opublikowano

Chyba dokładane te zderzaki choć ja wolę standardowe.. VIN o tym nic nie wspomina.

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBSWD91060PY33450

Kod typu WD91

Typ M3 (EUR)

Typoszereg E E92 (M3)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik S65

Pojemność skokowa 4.00

Moc 309

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor JEREZSCHWARZ METALLIC (A73)

Tapicerka ERW.LE.NOVILLO/H3 BAMBUSBEIGE (NDH3)

Data prod. 2008-05-02

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S2MDA M DRIVE M Drive

S2MKA M DOPPELKUPPL. GETR. M. DRIVELOGIC M Przekładnia dwusprzęgłowa z Drivelogic

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S490A LEHNENBREITENVERSTELLUNG Regulacja szerokości oparcia

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S4MYA INT.LEIST. LEDER CARBONSTR. SCHWARZ List. wew., skóra strukt. karbon. czarn.

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S761A INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG Ind. oszklenie przeciwsłon.

S7SPA NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH Naw. Professional/Handyvorber. Bluetooth

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Cena dość niska, ale autko piękne... :) Aczkolwiek apropos tego topielca u nich, to kto by pomyślał... czyżby najciemniej pod latarnią ? :shock: a panuje przecież powszechna opinia pt. wolę zapłacić parę złotych więcej, ale mieć z salonu, bo wtedy wiem, że wszystko ok.

Tak czy inaczej egzemplarz m3 w wyjątkowo ciekawej stylizacji :8)

Opublikowano
Ale to nie salon :wink:
Opublikowano
No może nie salon, ale dealer przynajmniej tej samej rangi, bo przynajmniej z tego jak się ogłaszają, współpracujący z siecią BMW Niemcy itp... Z resztą zawsze byłem zdania (co prawda bardziej odnośnie servisu), że oczywiście, że przypuszczalnie salon jest pewniejszy, ale jednak tam też pracują tylko ludzie i różne klimaty się trafiają ;) Kolega adwokat prowadził wiele spraw właśnie przeciwko salonom i powtarza, że jak by mi pokazał materiały procesowe to włos się jerzy. Łącznie z przypadkiem kiedy nasz znajomy kupił właśnie w autoryzowanym salonie używane auto za ponad 100 tys. i okazało się zupełnie przypadkowo, że to anglik :mrgreen:
Opublikowano
Znów powtarza się to ostatnie zdanie w opisie. Już o tym wspominałem, ale w uproszczeniu oznacza to, że w ogłoszeniu mogą pisać co chcą i nie musi to być zgodne ze stanem faktycznym. To samo odnosi sie do zdjęć.
Opublikowano
W skrócie dokładnie to, ten zapis oznacza, niemniej osobiście nie upraszczał bym tego tak jednostronnie, bo z pewnością, zdarzają się również przypadki kiedy jakiś pseudo klient robił z powodu, faktycznie DROBNYCH pomyłek mega problem. Oczywiście nie daje to absolutnie przyzwolenia na pisanie np. słynnego 'bezwypadkowy' kiedy rzeczywistość jest inna :norty: Niemniej w takim przypadku, jeżeli ktoś naprawdę chciałby powalczyć ta formułka na dole strony z niczego nie zwalnia.
Opublikowano
...chyba żatujesz:"No może nie salon, ale dealer przynajmniej tej samej rangi, bo przynajmniej z tego jak się ogłaszają, współpracujący z siecią BMW Niemcy"...o takiej współpracy każdy może sobie napisac jak kupuje od nich auta i tak nazywajac firmę ... popatrz na KRSy i wyciągnij wnioski albo pokaż koledze adwokatowi ...
Opublikowano

Mam na myśli jedynie to, że mogło by się wydawać, że taka firma już spełnia jakieś standardy, a nie sprzedaje auta po powodzi :shock:

Pomijając już czy są autoryzowanym partnerem czy też nie. Bo tak jak wspomniałem wcześniej - osobiście znam przypadki, gdzie już w typowych autoryzowanych salonach niespodzianki się zdarzały...

A odnośnie jeszcze tego dealera, to nie wiem czy tylko tak po prostu 'tak się nazywają', bo jednak stosowanie takiego nazewnictwa, firmowych logo marki itp. jest prawnie uregulowane i z pewnością 'legalni' przedstawiciele BMW w Polsce dawno zrobili by z tym porządek, gdyby było inaczej.

Przecież nie można od tak, bez konsekwencji oflagować się znakami firmowymi marki, z którą nie ma się nic wspólnego i jeszcze trąbić o tym na wszystkie strony :nienie:

Opublikowano
na pewno kazde auto trzeba przejrzec, tym bardziej takie;)powodzenia z tym! Firma na pewno podejrzana, z ta akcja z 328 to troche przegieli pale;)
Opublikowano
na pewno kazde auto trzeba przejrzec, tym bardziej takie;)powodzenia z tym! Firma na pewno podejrzana, z ta akcja z 328 to troche przegieli pale;)

Wisi teraz na otomoto kilka tys taniej..

Opublikowano

przecież to zwykły auto handel, który wzoruje się na salonie... plusem jest to że od nich do ASO Zdunek jest 5 min drogi i nie powinni robić problemu z prześwietleniem auta.

Dzwoniłem dziś do znajomej która tam pracuje i twierdzi że rok temu kupili to auto z niemieckiego salonu jako Premium selection i było użytkowane przez właścicieli. Podobno nie miało żadnych przygód i jest godne polecenia.

Ja do ostatniego topielca (328 xi które podobno wzięli w rozliczeniu i nie mieli pojęcia :duh: ) miałem o nich dobre zdanie, gdyż mój kuzyn kupował u nich auto z którego jest zadowolony.

Pozdr

Opublikowano
Mam na myśli jedynie to, że mogło by się wydawać, że taka firma już spełnia jakieś standardy, a nie sprzedaje auta po powodzi :shock:

Pomijając już czy są autoryzowanym partnerem czy też nie. Bo tak jak wspomniałem wcześniej - osobiście znam przypadki, gdzie już w typowych autoryzowanych salonach niespodzianki się zdarzały...

A odnośnie jeszcze tego dealera, to nie wiem czy tylko tak po prostu 'tak się nazywają', bo jednak stosowanie takiego nazewnictwa, firmowych logo marki itp. jest prawnie uregulowane i z pewnością 'legalni' przedstawiciele BMW w Polsce dawno zrobili by z tym porządek, gdyby było inaczej.

Przecież nie można od tak, bez konsekwencji oflagować się znakami firmowymi marki, z którą nie ma się nic wspólnego i jeszcze trąbić o tym na wszystkie strony :nienie:

...odnośnie tego "dealera" ... już na ich stronie web ( www.premiummotors.pl ) sami piszą:

Firma PremiumMotors Group pragnie poinformować, że jest niezaleznym dealerem BMW w Polsce, który nie działa oraz nie podlega strukturom BMW Polska z siedzibą w Warszawie i nie jest powiązana oraz nie podlega strukturom Bayerische Motor Werke AG z siedzibą w Monachium. Copyright by premiummotors.pl (PremiumMotors Group) 2006 Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Nasz adres: ul. Reduta Żbik 4 - Gdańsk

..."niezależnym dealerem" może byc każdy kto ma na to pieniądze a jeśli używa znaku firmowego to łamie prawo ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich fanatyków i super fachowców w dziedzinie samochodów marki BMW.

Ze względu na brak czasu na to żeby przeczytać zdanie po zdaniu wszystkie powyższe "wypociny" oraz uszczypliwości z Waszej strony dotyczące salonu Premium Motors pozwolę sobie na ripostę do ogółu tematu.

Z góry przepraszam wszystkie osoby które zostały zaznaczam omyłkowo wprowadzone w błąd tym , iż samochód BMW 328xi który pojawił się w ogłoszeniu na Naszej stronie był oferowany jako wolny od wszelkich wad. Jedyną rzeczą jaką mamy na swoją obronę jest fakt iż nie był on importowany przez Nas tylko zostaliśmy poproszeni o pomoc w jego sprzedaży. Niestety może ku zdziwieniu wszystkich , którzy wychwalacie tu między wierszami trójmiejskich dealerów zmuszony jestem sprawić "wam znawcy" wielki zawód gdyż auto zostało przez Nas właśnie u jednego z nich sprawdzone 'milimetr po milimetrze' na co mamy stosowny dokument i stan techniczny samochodu miał okazać się idealny ! - no ale na szczęście mamy wg Was autoryzowane serwisy w trójmieście gdzie pracują super diagności.

Może zamiast marnować czas na pisanie tutaj wywodów jacy to my nie jesteśmy fatalni itp... to potencjalny kupiec - a tacy chyba wydaje mi się tu pisali - pofatygował by się do naszego salonu i zażyczył sobie sprawdzenie auta u dealera BMW przed zakupem co raczej jest praktykowane jeśli ktoś ma wątpliwości co do stanu auta.

.... Zapomniałem przecież auto wg dealera jest bezwypadkowe i w stanie idealnym po trzy godzinnych oględzinach i podłączaniu pod komputer.

Zdaję sobie sprawę że za chwilę dodacie po 100 postów że jesteśmy wg Was nieprofesjonalni i że to nie są żadne tłumaczenia oraz że powinniśmy pewnie rozebrać ten pojazd do stanu przed produkcyjnego i sprawdzić czy wszystko jest ok tak więc czekam na opinie i pragnę raz jeszcze zaznaczyć iż auto nie było Naszą własnością tylko zostaliśmy poinformowani przez klienta o jego stanie oraz podpieraliśmy się ekspertyzą ASO BMW. Oczywiście nasz błąd był jeden - nie sprawdziliśmy auta w bazie Carfax.

____________________________________________________________________________________

Co do opinii na temat naszego BMW M3 o którego stan techniczny tak pytacie pragnę poinformować że został przez Nas zakupiony u autoryzowanego dealera BMW w Niemeczech jest bezwypadkowy , nie pływał w oceanie spokojnym ani w atlantyckim. Auto jest wyprodukowane w Niemczech i jeździł nim Prezes dużej firmy , starszy Pan który o nie bardzo dbał ale oddał w rozliczeniu ze względu na zakup nowej Serii 750xi. Dla pewności dodam że nie pływał też w morzu bałtyckim tudzież niemieckich jeziorach i rzekach oraz w "gdańskiej" Motławie. Auto w dalszym ciągu jest do sprzedaży i ma fenomenalną cenę tak więc chętnych zapraszam z pełną i premedytacją polecam. Pragnę Was uświadomić iż auto nie ma książki serwisowej ponieważ pierwszy i ostatni właściciel w Niemczech ją zgubił a gdyby chciał ktoś sprawdzić przebieg po nr VIN to historia kończy się z tego co pamiętam na 40 000 km. Zaznaczam równolegle iż nie "kręciliśmy" licznika , nie cofaliśmy przebiegu, nie wymienialiśmy zegarów ani nie wiem co jeszcze Wam przyjdzie do głowy biorąc pod uwagę te miłe zdania z poprzednich postów. Tak po prostu przyjechało a biorąc pod uwagę salon z którym współpracujemy i od którego przedmiotowe M3 odkupiliśmy nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń ani wątpliwości.

Chciałbym też wtrącić zdanie o przypiętej "metce" do naszego salonu która dzierży napis "komis" i " autohandel". Otóż odpowiedzcie mi proszę forumowicze na pytanie jaka jest wg Was różnica miedzy firmą Premium Motors a trójmiejskimi dealerami BMW? W obsłudze? Wyglądzie? Wyposażeniu? Wg mnie większość z Was wyimaginowało sobie takie zdanie na kanwie tego iż nie świeci tu wielkie logo BMW. Bo ku Waszemu zdumieniu byli u Nas reprezentanci BMW AG i mówili że chcieliby więcej takich salonów jako przykład - przepraszam że pozwoliłem sobie na taką nutkę biznesowego narcyzmu.

Ostatni akapit pragnę poświęcić personalnie pewnej osobie pod pseudonimem "OLO46". Komu pragniesz zaimponować swoim zachowaniem i z jednej strony odwiedzasz Nasz salon i udajesz dobrego znajomego zachwalając Nas co krok a z drugiej strony piszesz takie farmazony na forum ? Przy czy zaznaczam że po opinii jaką sobie już wyrobiłeś o Nas po oferowaniu klientom 328xi , znów udawałeś dobrego klienta i przyjaciela salonu - zawiewa kolego obłudą.

Opublikowano
Nawiązując do zderzaka o który pytacie to jest to nakładka Hammana. Klient dołożył ją po zakupie auta w BMW , ale jest to bardzo dobra imitacja.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Bierzecie od kogoś niesprawdzone przez siebie auto, podpisujecie się pod tym autem swoim wizerunkiem/firmą i "zapominacie" sprawdzić Carfax... :?:

Odnośnie wspomnianej M3, czy jest zapłacony VAT i akcyza za auto :?: Pytam, bo czytałem o tym aucie na innym forum i były wątpliwości.

Opublikowano

Jak już napisałem auto po przyjęciu zostało sprawdzone w ASO BMW... sformułowane przeze mnie zdanie ".....gdyż auto zostało przez Nas właśnie u jednego z nich sprawdzone 'milimetr po milimetrze' na co mamy stosowny dokument i stan techniczny samochodu miał okazać się idealny" i użyte w nim słowo "właśnie" nie miało nawiązywać do tego że sprawdziliśmy to teraz bądź niedawno. Skoro otrzymaliśmy zapewnienie od dealera że stan auto zarówno nadwozia jak i podwozia jest idealny to ciężko to negować.

Co do opłat związanych z importem to oczywiście że są uregulowane. Jeśli chodzi o opłaty celno-podatkowe to od 2010 roku spoczywają one na importerze i pierwszym rejestrującym ten pojazd w kraju. Po 2010 roku nigdy nie przechodzą na kolejnego właściciela jeśli taki jest zamysł zadanego pytania.

Opublikowano

a to ta co Ci ostatnio pokazywalem... (bo ogloszenie wygaslo te w temacie:P)

Fajne autko, przebieg duzy ale jesli realny to nie straszny...

autko w koncu to USA czy EUR?

Troszke przeraza brak ksiazki w polaczeniu z tym ze ostatni zapis w historii jest przy 40 tys km.

A jak z tym vatem i akcyza?

Co do opłat związanych z importem to oczywiście że są uregulowane. Jeśli chodzi o opłaty celno-podatkowe to od 2010 roku spoczywają one na importerze i pierwszym rejestrującym ten pojazd w kraju. Po 2010 roku nigdy nie przechodzą na kolejnego właściciela jeśli taki jest zamysł zadanego pytania.

:?: :?: :?: :?:

Opublikowano
Plash mało profesjonalna odpowiedz, a raczej próba odszczeknięcia się, co nie licyje chyba z tymi superlatywami jakie piszesz na temat "swojej" firmy. Tak nie zachowuje się "przedstawiciel" profesjonalnej firmy. Skoro nią już jesteście, to następnym razem sami szczegółowo sprawdzajcie auta które sprzedajecie, a nie opierajcie się na ekspertyzach firm zewnętrznych. Wy odpowiadacie za zgodność opisu ze stanem faktycznym.
Opublikowano

Nie wydaje mi się aby forma mojej oczywiście w dużej mierze ironicznej odpowiedzi taka była , ale każdy ma prawo do własnej opinii jak również i ja mam opinię na temat niektórych wypowiedzi forumowiczów.

Ja przyznałem się do popełnionego przez Nas błędu dotyczącego Carfax i nic więcej już w temacie dodać nie można.