Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jesli powielilem istniejacy metat, przepraszam... Nie znalazlem nic na temat tego proboemu w silniku benzynowym..

Nie mam jeszcze interfejsu. Zamierzam kupic.

Ostatnio mialem problemy z pompa paliwa. Wymienilem.

Dzis pojawilo sie cos dziwnego.... Pompe ostatecznie naprawilem w piatek. Tak wiec w pt bylo wszystko normalnie. W sobote tez. Dzis rano rowniez. Mimo, ze auto kilka dni stalo, odpalalem je codziennie i nie bylo problemow. Przed chwila chcialem przeparkowac. Odpalila normalnie. Po chwili zaczal migac wyswietlacz... Po kolejnej chwili miedzy zegarami pojawila sie czerwona kontrolka - wykrzyknik w zembatce.. A na wyswietlaczu:

http://img26.imageshack.us/img26/2339/20130117193334.jpg

Zgasilem... Ale juz nie dalo sie odpalic. Przy probie uruchomienia silnika, slychac stukniecie i wszystko gasnie. Po chwili probowalem ponownie - podczas krecenia zaczely migac xenony.. CO to jest????

Akumulator przed piatkowymi pracami z pompa byl rozladowany.. Podladowalem go godzinke. Czy moze to byc przez niedoladowany akumulator?? Czasem przy rozladowanym akumulatorze wyskakuja rozne bledy... Sam juz nie wiem..

Czy akumulator 74Ah nie jest zbyt maly?

BMW E60 530i, rok 2004, skrzynia automatyczna,

Edytowane przez DarekCHW
F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano

A moze akumulator mam tez zbyt maly? Jak kupilem BMW byl 74Ah...

Auto jezdzi normalnie. Zadnych szarpniec. Pracuje rowno i w ogole.. Po prostu przerazil mnie ten blad...

Gdzies czytalem o komunikacie dot niskiego poziomu akumulatora (bylo to w E60 530i z 2003 roku). Jaki to komunikat?? Dzwiekowy? Czy wyswietlany jest na idrive?

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam ma problem e 60 520 d automat stoi u mechanika już miesiąc czasu i niewiedza co jest a naprawiają tylko automatyczne skrzynie auto normalnie odpala jadę samochodem jak zgaszę wsiadam z powrotem odpala i pokazuje się napis transmission fault po oczekaniu paru minut napis gaśnie i mogę ruszyć i jest ok.Moduł sprawdzali i cała mechatronika jest ok teraz stwierdzili że coś z instalacją elektryczną może ktoś miał taki problem proszę o podpowiedż.
Opublikowano
Witam ma problem e 60 520 d automat stoi u mechanika już miesiąc czasu i niewiedza co jest a naprawiają tylko automatyczne skrzynie auto normalnie odpala jadę samochodem jak zgaszę wsiadam z powrotem odpala i pokazuje się napis transmission fault po oczekaniu paru minut napis gaśnie i mogę ruszyć i jest ok.Moduł sprawdzali i cała mechatronika jest ok teraz stwierdzili że coś z instalacją elektryczną może ktoś miał taki problem proszę o podpowiedż.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej . 530i

Wymień akumulator ja w tym silniku mam 100 ah , przed wymianą zmierz lądowanie ile podaje alternator (żeby nowego nie zajechać lub nie doładowywać by się miał ) . pzdr

Opublikowano

Cos mi sie wydaje ze te autka maja to do siebie ze lubia wywalac rozne bledy. Moja zona ostatnio tez miala Transmission fault z tym ze dalo sie odpalic i jechac tylko trzeba bylo biegi recznie zmieniac bo automat nie chcial. Przyjechala do domu. Poszedlem zgasilem silnik zapalilem ponownie i bledu juz nie bylo i sie jak dotad nie pojawil - ninal tydzien. Skrzynia pracuje normalnie nie szarpie ani nic. W sobote jade sprawdzic poziom oleju moze jest niski i jej cos odwalilo

aha zeby wjsc w skrzynie w inpie i odczytac ewentualne bledy to po wybraniu e60>skrzynia biegow co mam wybrac po prawej stronie?? Modul sterowania, skrzynia sekwencyjna, czy skrzynia dxc vgsg??

Opublikowano

Hej

Sprawdzilem dzis INPA ecu i poza bledami zwiazanymi z upalonymi swiecami zarowymi (ktore byly wczesniej) widnial tam tez blad 4BE2

Wszedlem wiec w skrzynie i tam takze byly 2 bledy

Pierwszy w ER a drogi w IM (nie pamietam ktory gdzie)

ponizej screeny

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/756d70f367a3.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40aeafaebc34.png

Po wykasowaniu bledow ze sterownika silnika i ponownym odpaleniu autka blad 4BE2 pojawil sie ponownie (skrzyni nie sprawdzalem ponownie gdyz zona pojechala do pracy)

Czy moze ktos zinterpretowac te bledy??

Co moze byc przyczyna

Dodam ze jakis czas temu zonie pojawil sie Transmission Fault ale po ponownym odpaleniu auta juz nic nie bylo

Skrzynia pracuje normalnie tzn bez zmian od czasu kiedy kupilem autko, nie szarpie

• 6 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

w moim przypadku błąd systemu ABS nie skrzyni.lekko zawilgocona wtyczka była.

W najgorszym wypadku trzeba sprawdzać ten moduł sterowania ABS to taka mała czarna skrzynka i można to naprawiać.