Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów z forum BMW-klub, jestem posiadaczem Rovera 400 i mam pytanie do was. Mam propozycję zamiany mojego rovera na bmw jak w temacie.

Tu są zdjęcia słabej jakości i opis http://tablica.p/oferta/bmw-e36-kombi-1-7tds-CID5-ID1Kbhw.html

z tego co wiem to auto ma klime(sprawną) pół skórę, el szyberdachach, m pakiet(niby fabryczny) i czarna podsufitke

Chciałbym abyście powiedzieli mi coś o tym aucie co można zobaczyć gołym okiem i czy ten silnik 1.7 tds jest w miare wytrzymały, przeczytałem u Was na forum że padają nastawniki i turbiny.

Opublikowano

Wygląda na złom, opis w ogłoszeniu to ściema, nawet jedno koło inne, blee

To samochód budowlańca - woził cegły, cement więc po co dbać.

A czarna podsufitka? To niewątpliwy plus! :duh: No chyba że czarna bo taka upi.... ubrudzona :)

Opublikowano
Odwrócę pytanie. Wyobraż sobie w jakim stanie może być to BMW, skoro godzi się na zamianę na Rovera. Z całym szacunkiem dla tej marki :mrgreen:

:mrgreen: :cool2:

Opublikowano

Ok, możliwe że macie rację, jednak wezmę na oględziny kolegę który jest maniakiem BMW i jeszcze on pomoże mi w ocenie tego auta :)

Jednak czekam na wasze dalsze opinie i z góry dziękuję za szybki i rzeczowy odzew :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Ok, możliwe że macie rację, jednak wezmę na oględziny kolegę który jest maniakiem BMW i jeszcze on pomoże mi w ocenie tego auta :)

Jednak czekam na wasze dalsze opinie i z góry dziękuję za szybki i rzeczowy odzew :)

Pozdrawiam

A co tu oglądać.

Pokaż swojego rovera jestem ciekaw co to za okaz.

Opublikowano
Odwrócę pytanie. Wyobraż sobie w jakim stanie może być to BMW, skoro godzi się na zamianę na Rovera. Z całym szacunkiem dla tej marki :mrgreen:

:mrgreen: :cool2:

Miałem już 2 propozycje zamiany, jedna to była e36 w sedanie 1.6 lpg 2 generacji z 1992 roku ogólnie ok, ale za stary, no i teraz mam tą 2 propozycję.

Co do Rovera to bardzo dobre auto i jestem z niego zadowolony, mam niecałe 19 lat i jest to mój 2 samochód. 1szym był golf 3 1.6 benzyna gaz 1994rok, zamieniłem się na rovera za tego golfa. Rover jest z 1996roku tak wogóle to mójrover http://tablica.pl/oferta/rover-400-2-0-turbo-diesel-CID5-ID1F443.html#0e77e8fe8e;r:13;s:

Opublikowano
I tak zrób. Pamiętaj, że na forum oceny są wyłącznie subiektywne. Ale akurat w tym przypadku pomyłki nie może być. Rzadko spotykana padaka, ale przekonaj się naocznie.
Opublikowano
Wiecie co Wam powiem, w sumie lepiej obejrzeć takie auto w takim stanie, chociaż wiadomo na czym się stoi :D niż od handlarza co wszytko wypucuje, poza tym ja tym BMW jestem zainteresowany na handel, lub jeśli okazałoby się w przyzwoitym stanie technicznym to doinwestowałbym je i zostałoby na dłużej :)
Opublikowano

Powiem wam że ten rover też ma kilka mankamentów, mianowicie był bity przód i tył - auto od handlarza :( ostatnio poleciały mi nadkola tylne, zaprowadziłem do lakiernika, a on mi na to że tam sama szpachla :D zero blachy, powiedział że zrobi to w miarę dobrze, na epoksydzie żeby się trzymało dość mocno, proponował wstawienie reperaturek, ale powiedział żebym nie pchał się w koszta tylko proponuje sprzedać.

Do wymiany jest rozrząd, olej, filtry, klocki, tarcze.

Dlatego w sumie zamiast inwestować w tego rovera wolałbym zamienić się na to BMW i w to BMW zainwestować te pieniądze które i tak bym musiał wyłożyć na rovera i wtedy sprzedać z zyskiem BMW.

Co do handlu moja okolica jest dość napełniona handlarzami, sam mam przyjemność znać ich sporo dość dobrze.

Powiem wam również że zdziwiony jestem kulturą na waszym forum, na forum rovera już bym był szykanowany :D

Opublikowano

Witam

ze zdjęć się nie ocenia ale powiem ci szczerze że to BMW wygląda na niezłą padakę ta kierownica lampy, koła, wnętrze twój rower wygląda 100% lepiej wiem bo miałem 318Tds i w tym autku to silnik wymaga najwięcej troski, poniżej masz fotki mojej sprzedałem ją pięć lat temu za ponad 13000 zł ;) w mojej ocenie tak jak kolega tu napisał jak chcesz się zrazić do BMW to rozważ tą propozycję ;) Tds to alternatywnie nadal drogi w naprawie silnik a na rynku wtórnym nie ma prawie dobrych motorów !!!, blacharka też może być już korozja ...

w załączeniu fotka mojego Tds-a mimo że golas to 100% oryginał był myślę że to porównanie winno Ci dużo powiedzieć ;)

http://img571.imageshack.us/img571/4067/bunia2.jpg

Pozdro

TL

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

No za Twoją byłą BMW bym się w ciemno mógł zamieniać :D

Też wydaję mi się że szału nie będzie z tym e36, jednak pojadę obejrzę i zobaczę co i jak. To że z wyglądu zaniedbany nie ma dla mnie znaczenia, grunt żeby blacharka była w miarę zdrowa i technicznie żeby był ok.

Opublikowano
A może ma ktoś z kolegów blisko do stalowej woli i mógłby podjechać w wolnym czasie i obejrzeć to cudo? :P
Opublikowano
Musisz pojechac i sie przezekonać na własne oczy co to za okaz ale po zdięciach już widać że to skarbonka więcej wydasz na naprawy niż jest warta a pozatym koleś ma jeszcze ogłoszenie bmw e36 coupe na zamiane.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.