Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was ma taki kolor lakieru? Bralibyscie go ponownie? Chodzi mi o praktycznosc, ale i wizualny efekt, wasze odczucia.

W standardzie do silnika 20i i 20d są czarne listwy wokół szyb, czarne plastiki na karoserii, czarna kratka wlotu powietrza. Wydaje mi się ze lepiej to się komponuje z białym. :?:

Z drugiej strony to nie jest lakier perła czy biel kawowa więc wyglada trochę jak auto handlowca? :roll: :mrgreen:

• Moderatorzy
Opublikowano
Biały jest piekny i pewnie gdybym miał wybór to był by biały F25 a jest czarny :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sasiad ma bialy x3 w pakiecie m - jest bardzo ladna choc nie wiem czy bez pakietu m bylo by lepiej - sa wstawki czarne a tak to jest cala biala ( m pakiet)

ja od 5 lat tylko kupuje biale auta od hondy do BMW a handlowcem nie jestem:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mówicie o białym bazowym czy o białym z dopłatą? Bo do m-paka można chyba dołożyć w cenie pakietu ten extra biały.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Ja mam bialy - nie mialem watpiwosci kupujac x'a ze to najlepszy kolor dla tego modelu :-) (nie)praktyczny jak kazdy inny ale elegancki i nadaje bm'ce dobrego looku moim zdaniem. I nie trzeba doplacac :D

Edit: zaluje ze nie mam xline'a ale czarne obwodki nie przeszkafzaja. Z daleka wyglada jak shadow line ;-)

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
To wszystko kwestia gustu :) biale X3 na pewno bardziej sie wyroznia niz czarne, co dla niektorych jest zaleta, a dla innych wada.
Opublikowano
Ja mam szary z połyskiem i praktycznie nie jeżdżę czystym samochodem. Musiałbym myć 2 razy w tygodniu. Widać wszystko i zimą i latem. Wygląda fajnie, ale ciężki w utrzymaniu. Wcześniej miałem auta jasne i brud był zdecydowanie mniej widoczny. Na ciemnym widać też niestety dokładnie wszystkie najmniejsze ryski.
  • Moderatorzy
Opublikowano

W utrzymaniu najgorszy jest biały a zaraz po nim czarny.

Co nie zmienia faktu że bardziej wolałbym biały niż aktualnie posiadany czarny :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
utrzymanie w zimie koloru bialego zgadzam sie iz jest najgorszy ale latem bialy jest mily w utrzymaniu porownujac do ciemnych lakierow - przejedziesz sie latem kiedy jest sucho i od razu kurz widac na ciemnym:) sam testowalem mialem czarny i bialy :)
Opublikowano
Ja mialem 2 czarne i oba byly gorsze w utrzymaniu niz bialy ale moze dlatego ze jezdzilem nimi na szczotki i sie lakier troche rysowal i matowial przez co potem nie dalo sie domyc auta sama myjka cisnieniowa.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
utrzymanie w zimie koloru bialego zgadzam sie iz jest najgorszy ale latem bialy jest mily w utrzymaniu porownujac do ciemnych lakierow - przejedziesz sie latem kiedy jest sucho i od razu kurz widac na ciemnym:) sam testowalem mialem czarny i bialy :)

Tylko tej suchej pory brak :)

Nieoceniony biały jest w trakcie wycieczek do Chorwacji ,Grecji....

Opublikowano

Mam biały podstawowy i niestety ale nie wybrałbym go ponownie...

W sezonach "ciepłych" też ciężko utrzymać czystość ze względu na owady, które przyschnięte z białego są prawie nieusuwalne. Dzięki nim widzę jak duży jest przedni pas i lusterka.

Jak jest pogoda jak teraz, jesienna to auto jest czyste jedynie na myjni. Wracając z niej nawet z prędkością 40 km/h tylna klapa już pokrywa się brudnym pyłem a i każdy chlap na drzwi spod koła ładnie kontrastuje...

Jednak twierdzę, że na czarnym ten brud mniej razi. A z owadami to istna masakra :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

harp jak masz dobrze zabezpieczony lakier np. woskiem to czy kurz, deszcz czy komary nie sa tak straszne dla BIALEGO:)

moje biale auta teraz zima wystarczy iz 1 raz przemyje w tygodniu i wygladaja jak auto z salonu:)

Opublikowano

Czy u was na białym kolorze tez widać czarne kropeczki tak jakby asfaltowe ?

Mam już drugi komplet opon i wciąż to samo całe auto trzeba myć nafta .

Latem jest wszystko ok problemu nie ma. Tylko na zimowych oponach..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie nie mam - opony Nokian i Dunlop
  • Moderatorzy
Opublikowano

Te kropki to przecież nie kawałki opon...

Nie słyszałem o "rozpuszczających" się oponach no chyba że chińskich.

Prawdopodobnie jeździsz gdzieś po świeżym asfalcie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tylko biały ! ale mój jezdzi wlepszym klimacie ,co ma znaczenie...