Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj rano wyjechalem do sklepu. Wszystko bylo ok auto normalnie odpalilo i żwawo sie zbieralo. Po wyjsciu ze sklepu samochod odpalil ale mial problemy.. tzn musialem go pokrecic tak z 5 sekund. Zawsze odpalal od strzalu. Ruszam i czuje ze strasznie slaby jest. Dlawil sie i przy dojezdzaniu do skrzyzowaznia nawet zgasl. Czuc ze nie jedzie tak jak zawsze. Dodam ze wczoraj zatankowalem na stacji auchan (pierwszy raz w zyciu:P) moze maja slabej jakosci paliwo. Ale zeby bylo to az tak odczuwalne? Ma ktos jakies pomysly co to moze byc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może to być paliwo, ile zalałeś? Do pełna? Jak nie to dolej na normalnej stacji i pewnie problem zniknie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Na szczescie tylko za stówke :P zaraz bede wychodzil z domu to podjade i doleje na jakies "normalnej stacji":) Tylko ze dziwne jest to ze wczoraj zatankowalem gdzies kolo poludnia i sporo jezdzilem a dopiero dzisiaj zaczely sie dziac takie jaja;/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ile stopni było u Ciebie rano? Ostatnio znajomy zatankował na gównianej stacji i przy -10 nie pojechał..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No wlasnie ze nie zapalila sie kontrolka. Jestem aktualnie kolo warszawy. Rano bylo cos okolo -10. Ale tak jak mowie rano jeszcze wszystko bylo ok. Dopiero po jakims czasie zaczelo sie cos dziac;/
Opublikowano
Bylem niedawno sie przejechac i zobaczyc co i jak. I o dziwo wszystko chodzi jak nalezy:) ladnie zapalil, przyspieszenie jak trzeba:) pojezdzilem troche do czasu zagrzania silnika, zgasilem, odpalilem znowu i wszystko gra. Ciekawy jestem co to bylo. mam nadzieje ze wiecej sie nie powtorzy. Jutro mam trase okolo 350 km oby sie nic nie dzialo. Musze go podpiac pod kompa. Moze wywalilo jakies bledy.
Opublikowano
Gdyby to byly cewki to wyjdzie na kompie? moze jest ktos chetny kto ma kabel i zrobilby diagnoze z okolic chorzowa/katowic? :)
Opublikowano
Dopiero dzisiaj podpialem pod kompa samochod. Wyszly dwa bledy: jeden: camshaft sensor intake czyli czujnik polozenia walka rozrzadu, i drugi o kodzie 123 to chyba termostat. Jaki jest koszt takiego czujnika? gdzies czytalem ze najlepiej kupic orginal. Z gory dzieki za odpowiedzi:)