Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

trafiłem tu z forum a3-club.net. Na BMW mało się znam,więc proszę o opinie na temat tego auta (to samo,dwa portale):

http://allegro.pl/bmw-320d-e90-m-pakiet-zadbana-prywatnie-i2970064169.html

http://otomoto.pl/bmw-320-m-pakiet-C27450148.html

Może ktoś z forumowiczów już je sprawdzał? Zastanawia mnie rzebieg - 134 000 na 7-8 letnie auto w dieslu to trochę podejrzana sprawa ( dla porównania w swoim A3 z tego roku mam już 250 000).Lampy przód ma chyba amerykańskie sądząc po kierunkach? Po zdjęciach na zewnątrz i w środku wygląda na zadbaną - zdjęcia chyba robione latem. Proszę o opinie.

Edytowane przez kulfon3
Opublikowano (edytowane)

Załatw VIN to sprawa się rozjaśni. Na rynek amerykański nie były produkowane 320d więc skąd amerykańskie lampy? Czyżby dzwon? :)

W środku ładny i zadbany ale nie ma szans żebym uwierzył w ten przebieg. Ale z drugiej strony artuj ma E91 w Krakowie, która ma ponad 300k a jak zobaczyłem ją w środku to w życiu bym jej 100 nie dał :cool2:.

Edytowane przez bbrys
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Sprzedający jeszcze podkreśla ze nie było żadnych przeróbek, tylko tak jak kupił od poprzedniego właściciela. Takze albo bajeruje albo dzwon zaliczony wcześniej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki Panowie.czekam na Vin. to,że lampy są US mnie nie zraża - może to być z widzimisię poprzedniego właściciela - albo dzwon ;) swoją drogą te lampy podobają mi się bardziej niż europejskie. mam nadzieję,że jak załatwię Vin to temat da się otworzyć.
Opublikowano
Jeszcze ani razu nie słyszałem żeby ktoś dla widzimisię zmianiał lampy na US. Prędzej są dlatego, że były najtańsze na allegro a jakieś trzeba było kupić. Ale różnie może być.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam VIN pojazdu: VIN: WBAVC31080PS38549

PS38549 VC31 A22 ALAT 3' E90 Saloon 320d M47N2 ECE L A

Close Vehicle information

Type

Value

VIN WBAVC31080PS38549

Type code VC31

Type 320D OL (EUR)

E series E90 ()

Series 3

Type LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M47/T2

Displacement 2.00

Power 120

Drive HECK

Transmission AUT

Colour SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Upholstery STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Prod.date 2005-08-19

z xenonami wyjechał z fabryki,ale na pewno nie takimi.zderzaki z m-pakietu dołożone?

po "Language version, Italian" wnioskuję,że auto z południa.nie wiem jak to jest z BMW ,ale np.w Audi przebieg aut z Włoch jest praktycznie nie do zweryfikowania i w większości przypadków są to auta po "przejściach". tutaj może być podobnie :/

Opublikowano

Jeśli jest z południa Włoch to daj sobie spokój z tym samochodem. Ps. Tez przesiadlem sie z audi na BMW, ale zagladam jeszcze na a3-club.net

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz tu całość w pl, tak jak pisałeś jest z włoch i zderzaki dołożone.

Numer podwozia WBAVC31080PS38549

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2005-08-19

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2CYA LM RAEDER STERNSPEICHE 158 Obr. BMW, st. le. spr. gw. 158

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

P7APA PAKET DYNAMIC + ADVANTAGE Pakiet Dynamic + Advantage

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

aut z Włoch jest praktycznie nie do zweryfikowania i w większości przypadków są to auta po "przejściach". tutaj może być podobnie :/

Powtarzasz kolejną bzdurę gdzieś zasłyszaną, podobną do tego np. jak to awaryjne są np francuskie auta, czy też Pamela Anderson zrobiła sobie botoks warg, tyle że tych dolnych ;)

Większość BMW z Włoch mają historię serwisową dostępną w ogólnej bazie BMW, sam ostatnio kilka sprawdzałem i zawsze była dostępna w ASO w Polsce pełna historia serwisowa (nawet X5 z 2004r.)

Co do po "przejściach", np tam jest taka a nie inna kultura parkowania i wolę takie auto po przejściach parkingowych niż naprawionego rozbitka z autobahn'u.

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano

aut z Włoch jest praktycznie nie do zweryfikowania i w większości przypadków są to auta po "przejściach". tutaj może być podobnie :/

Powtarzasz kolejną bzdurę gdzieś zasłyszaną, podobną do tego np. jak to awaryjne są np francuskie auta, czy też Pamela Anderson zrobiła sobie botoks warg, tyle że tych dolnych ;)

Większość BMW z Włoch mają historię serwisową dostępną w ogólnej bazie BMW, sam ostatnio kilka sprawdzałem i zawsze była dostępna w ASO w Polsce pełna historia serwisowa (nawet X5 z 2004r.)

Co do po "przejściach", np tam jest taka a nie inna kultura parkowania i wolę takie auto po przejściach parkingowych niż naprawionego rozbitka z autobahn'u.

Popieram i zgadzam się w 100% :cool2:

Opublikowano
Widziałem kiedyś człowieka niemal tracącego przytomność, jak się dowiedział, że w jego Toyocie Avensis jest zamontowany silnik Renault 2,2 diesel. Wcześniej się mądrzył jakie to francuskie silniki są awaryjne, a ten w jego Toyocie jest bezawaryjny od 200tyś Taka jest wiedza w tym temacie, sugestia czyni cuda :D
Opublikowano

Od dłuższego czasu dla siebie kupuję auta tylko z Włoch lub Francji. Dlaczego?

Nie zraża mnie ich kultura parkowania na zderzaki - to rzecz, którą można szybko i łatwo doprowadzić do stanu salonowego jeśli komuś przeszkadza. Na plus mają jednak co innego:

brak tak ostrych zim jak np. w Niemczech, więc pod spodem samochody wyglądają w bardzo dobrej kondycji przez co blacharka jest utrzymana w zdecydowanie lepszej kondycji

robią mniej kilometrów niż Niemcy, gdyż do pracy dojeżdżają często motorami, skuterami, a auto traktują na wypady w większą ilość osób

Co do serwisowania to wszystko zależy jakie auto się kupuje (czyt. za ile). Najtańsze to w Niemczech też są sztruclami. Jak się babra w pasztetach kupionych przez większość polskich handlarzy to później powtarza się opinie...

Dla przykładu teraz mam Mazdę 3 z taką ilością dokumentów ze zleceniami, fakturami itd. (gruba teczka A4) gdzie w samochodach z Niemiec często tyle nie ma, a auto z Francji...

Opublikowano
Wg. mnie auto ma zmienioną kierownicę, bo ta była montowana chyba od 2007 roku i pokrętła od klimatyzacji (powinny być czarne).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po zdjęciach na zewnątrz i w środku wygląda na zadbaną - zdjęcia chyba robione latem.

Minus pół stopnia latem? :D

O fotochromach też w wyposażeniu słowa nie ma.

• 5 miesięcy temu...