Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Komis nie jest najgorszy tylko nie piszą wszystkiego w ogłoszeniach. W wakacje ogladalem tam dwie E90 i okazało sie ze obydwie były bite z przodu, do czego sie przyznali, ale w ogłoszeniu niestety zapomnieli to ująć.
Opublikowano
...ponad 96000km w jeden rok+bita może więcej niz jeden raz ( pomijam jak zrobione opłaty ) = dobry schrott musiał byc skoro nie chcieli go niemieccy handlarze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tu w ogłoszeniu nie jest zaznaczone BEZWYPADKOWY więc w sumie sprzedawca nic, przynajmniej na pierwszy rzut oka, nie zakłamuje. Auto musiało być po dużym dzwonie, inaczej by się go nie opłacało sprowadzać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tym momencie niestety nic z tych modeli. Za jakiś czas na pewno jakieś E91 będę miał ale nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć kiedy.
Opublikowano
Jutro zadzwonie i zapytam się czy maja foto sprzed dzwona. Mmw a może ty masz w swojej ofercie cos z e91 lci lub e60 ?

...nie masz jakiejkolwiek gwarancji, że dostaniesz zdjęcia uszkodzeń tego auta ale masz szanse na zdjęcia uszkodzonej E91 330xd w takim samym kolorze i wyposażeniu ...poza tym po jednej naprawie są takie same ślady jak po dwóch czy trzech ... zakres naprawy sprawdzi Ci kazdy kto takie auta potrafi naprawiac a dla mnie "ciekawsze" byłoby zobaczyc papiery a szczególnie fakturę ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to miło wierzyć w cuda:) Międzyrzecz to kolejne zagłębie kretaczy samochodowych... oczywiście nie generalizuje. Jak kupowałem swoją e91 to bardzo dokładnie przesledzilem rynek niemiecki i nie ma takiej opcji, żeby kupić 330xd z 2010r za takie pieniądze z akcyza!! Tym bardziej, ze e91 w ori m pakiecie są w Niemczech bardzo poszukiwane.

Ja zapłaciłem uczciwie akcyzę i VAT w Polsce, więc cena jest wyższa, ale auto jest perfect pod każdym względem.

Opublikowano

Kurcze chyba od puszczę sobie szukanie klopotow na sile.

Z innej beczki, kupujac auto zarejestrowane w pl unikne klopotow związanych z ewentualnymi przekretami ?

Opublikowano
Kurcze chyba od puszczę sobie szukanie klopotow na sile.

Z innej beczki, kupujac auto zarejestrowane w pl unikne klopotow związanych z ewentualnymi przekretami ?

Nie.. z Vatem będą ścigać Ciebie jeśli nawet wałek zrobił ktoś inny..

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
A ja szukam w głowie tego modelu i cos mi świta że auto było chlapnięte przodem, mało tego było chyba nawet uszkodzone wystawione na alledrogo, o ile pamiętam nie były to duże uszkodzenia ale z drugiej strony auto wygladało jako podpicowane, uszkodzone do sprzedaży...i
Opublikowano
Nawet jeśli była uszkodzona, to 330xd trzyma cenę. Sam się niekiedy zastanawiam, skąd biorą się te ceny. Najlepsze jest to, że Niemieccy handlarzy zaczynają kupować od nas auta, które my przywieźliśmy z Niemiec, bo jest taniej.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano
Nawet jeśli była uszkodzona, to 330xd trzyma cenę. Sam się niekiedy zastanawiam, skąd biorą się te ceny. Najlepsze jest to, że Niemieccy handlarzy zaczynają kupować od nas auta, które my przywieźliśmy z Niemiec, bo jest taniej.

...chyba żartujesz... ...99,99% tego co wyjechało z DE do Polski to wałki co do stanu technicznego albo papierów a często jedno i drugie ...jeśli auto jezdzi w rok 90tyś km a w następny 10tyś km i jest powypadkowe a potem trafia do Polski to każdy niemiecki handlarz wie dlaczego ... nie wiem jak bardzo trzeba byc naiwnym ( choc są mocniejsze słowa ) aby wierzyc, że do Polski trafiają dobre samochody, które polscy handlarze sprzedają 15-20% taniej niż w DE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

...chyba żartujesz... ...99,99% tego co wyjechało z DE do Polski to wałki co do stanu technicznego albo papierów a często jedno i drugie ...jeśli auto jezdzi w rok 90tyś km a w następny 10tyś km i jest powypadkowe a potem trafia do Polski to każdy niemiecki handlarz wie dlaczego ... nie wiem jak bardzo trzeba byc naiwnym ( choc są mocniejsze słowa ) aby wierzyc, że do Polski trafiają dobre samochody, które polscy handlarze sprzedają 15-20% taniej niż w DE

+1

Też cały czas nie mogę zrozumieć naiwności polskiego klienta. Czy naprawdę Polak nie potrafi liczyć??? Przecież wystarczy spojrzeć na niemieckie portale ogłoszeniowe i zobaczyć ile kosztuje bezwypadkowa,dobrze wyposażona 330d na m packu z udokumentowanym przebiegiem, doliczyć akcyzę i wszystko jasne.

Opublikowano
Koledzy ale nie ma co się pastwić nad tym autem i sprzedającym - w ogłoszeniu nie ma słowa o tym że auto jest bezwypadkowe :wink:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polak to cwaniak, taka narodowa natura. Zawsze myśli, że jest mądrzejszy i cwańszy od drugiego. W rzeczywistości wychodzi na większego idiotę od sąsiada i tyle. :)

Zresztą my przez komunę jesteśmy wychowani na okazjach, załatwieniu czegoś na boku itd itd. Ciągle nam się wydaje, że ktoś ma układy i dlatego ma coś taniej.

Opublikowano

A ja nie do konca sie zgodze

Handlarze maja układy i pewnych odbiorców - dobre auta i samochody w dobrych cenach (czytaj uszkodzone i duże przebiegi) nie trafiaja od razu na portale ogłoszeniowe.

Kilka lat wstecz jak młody chłopak jeździłem jako kierowca po auta do Niemiec, Niedoszły tesc dostawał tylko marne 2 zdjecia mms lub mailem od znajomych handlarzy i info o cenie. Zapinalismy lawete i po 9 godzinach juz ładowalismy auto

Przywieźlismy tak ze 100 samochodów głownie grupa VAG - bo sie sprzedawało.

Zadne z tych aut nigdy nie trafiło na niemiecki portal ogłoszeniowy...

Pytałem go czy szuka czasem cos w internecie - to mnie wyśmiał: "przecież tam drogo jak cholera"

Opublikowano (edytowane)

Nie chodziło mi auta Premium, tylko o paździerze typu GOLF IV, POLO, osobiście kupiłem dwa Golfy na licytyacji w Niemczech, po miesiącu, wywiozłem je do Turka do Hamburga i w ciągu tygodnia miałem sprzedane i gdzie trafiły... do PL. Ja zarobiłem, Turek zarobił i Polak zadowolony, dlaczego nie sprzedałem tych aut w PL, w Polsce po opłatach chciałem 3200Euro, a w DE poszły za 3600, gdzie tu logika :duh: :mad2:

Ostatnio dzwoni do mnie znajomy czy nie mam coś taniego, bo leci Laweta z DE do PL po 8 aut, później gdzie... do Hamburga. Widzieliście ile cięzarówek z Polski stoi w Hamburgu na placach, u nas to złom, a Turki podpicowują, na Prom i do Afryki, tam dostają drugie życie. Kupić taką ciężarówkę w DE, trzeba dać 2x tyle co u nas, więc mają na tym biznes.

Edytowane przez krzysztof325
Opublikowano

Teraz jest to samo, ja regularnie dostaje maile ze zdjęciami od znajomych handlarzy z Włoch czy z Francji. Jak jest cos ciekawego to telefon z pytaniem o przebieg i cena, jak pasuje to auto przyjeżdża pod dom.

Tak sprzedaje sie dużo samochodów. Handlarze wolą opuscic tysiąc euro i miec od razu pewne pieniądze niz bujać sie ze sprzedażą.

Dobry samochód w dobrej cenie sprzedaje sie prosto z Lohry.

A to czego nie chcieli handlarze trafia do ogłośzeń

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Normalne auto Niemiec wystawi na mobile.de bo zarobi więcej. Po co ma sprzedawać taniej Polaczkowi-handlarzowi, skoro na mobile.de obejrzą to ogłoszenie diesiątki milionów ludzi i cena zawsze będzie wyższa.

Co do sprzedawania samochodów w DE, to ja właśnie wysyłam tam swoją E90 bo w Polsce nie ma zainteresowania, bo cena za wysoka, bo przebieg za niski i z autem wszystko ok. :) Uśmieję się jak ją kupi jakiś Polak drożej niż ja wystawiałem od miesiąca na allegro. :)

Opublikowano

Nie chodziło mi auta Premium, tylko o paździerze typu GOLF IV, POLO, osobiście kupiłem dwa Golfy na licytyacji w Niemczech, po miesiącu, wywiozłem je do Turka do Hamburga i w ciągu tygodnia miałem sprzedane i gdzie trafiły... do PL. Ja zarobiłem, Turek zarobił i Polak zadowolony, dlaczego nie sprzedałem tych aut w PL, w Polsce po opłatach chciałem 3200Euro, a w DE poszły za 3600, gdzie tu logika :duh: :mad2:

Ostatnio dzwoni do mnie znajomy czy nie mam coś taniego, bo leci Laweta z DE do PL po 8 aut, później gdzie... do Hamburga. Widzieliście ile cięzarówek z Polski stoi w Hamburgu na placach, u nas to złom, a Turki podpicowują, na Prom i do Afryki, tam dostają drugie życie. Kupić taką ciężarówkę w DE, trzeba dać 2x tyle co u nas, więc mają na tym biznes.

...skoro ogłoszenie dotyczy auta Premium to po co tu piszesz o "pażdziedzach"? czyli nie na temat ...

Opublikowano

Przepraszam za OT.

Zauważyłem, że lepiej jest to forum czytać niż na nim pisać, panuje tutaj napięta atmosfera, gdzie się nie odezwiesz, jest problem.

Pozdrawiam