Skocz do zawartości

e87 wymiana foteli

cypisek21

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 267
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

jezdze z kanapa tyl ale w skorze. mam kanape tyl z e81 moge ci oddac te stolki po taniosci za 600 komplet

nie do konca zrozumialem ....

ogladam dokladniejsze foty niz na aukcjach

uwaga jesli kogos ciekawi temat:

http://allegro.pl/idealne-fotele-skora-bmw-e87-m-pakiet-sk273-i3314595918.html

po prosbie o dokladna fote siedziska kierowcy okazalo sie ze jest pekniete!!

a w aukcji wszystko idealne i delikatnie ukryty fragment na kazdej focie!!

Stinger ty masz takie poszycie bo mam kilka roznych opcji wyposazenia.... jakbys mial to moze te fotele bylyby ok.... ladny pelny 1 komplet tylko uszkodzony

reszta mocno sciorana... sprawdz mi prosze czy to ekoskora|??

musze troche obliczac koszty bo jeszcze zawias a tu wczasy ida... jakas egzotyka by sie przydala...

kurde mam dylemat czy isc w ekoskore... czy kupic pelna skore wtedy chyba juz jest naturalna...

• Moderatorzy

Idź w skórę! ;) Jak jeszcze chwilę poczekasz... pewnie coś się pojawi na allegro. W sumie to nie wszyscy lubią skórę, ja tam uwielbiam.

Ja bym tych foteli z Fki nie instalował - jakoś mi nie pasują do e87. Już chyba lepiej jakaś skóra z e90. Tam jest fajny MPakiet, albo z Zetki. Ale najlepiej trochę cierpliwości i poczekaj na Mpaka z e87.

to Ci sie udalo znajdz i mnie taka

i mnie sie udalo ;) tylko te niekompletne fotele przod sport z poduszkami, tyl bez siedziska.... w dodatku gosc znalazl boczki ;) z listwami rybia luska wyrwalem za 950 pln z przesylka !!! gosc dzwonil i powiedzial ze jest szansa na kanape takze czekam.... moze sie uda ;) w fotelach pewnie jest podgrzewanie wiec jaK TO DOLOŻYC ?? zeby bylo jak oryginał ???

• Moderatorzy

http://allegro.pl/bmw-1-e87-fotele-skora-kanapa-komplet-i3267281040.html

+ boczki i rybia luska (listwy ozdobne) jak ladnie je umyje i zakonserwuje to moze wkoncu zrobie galerie jakas... lepiej podpowiadaj co z podgrzewaniem :> od panela do fotela :) i czy da sie przelozyc z normalnych do skory pompowane ledzwie...

• Moderatorzy

Gratuluję zakupu ;)

Dają radę... chyba są od anglika? Bo prawy bardziej zjechany ;) Na twoim miejscu od razu rozejrzałbym się za czymś na: viewtopic.php?f=33&t=215557 ;) Co by je ładnie dopieścić.

Co do pompowania... a jesteś pewien, że nie ma? W M-pakiecie chyba zawsze muszą być pompowane boczki, to lędźwi by nie zrobili?

Generalnie cała skóra trzyma się na fotelu na takich zatrzaskach strunowych, więc podejrzewam, że można to zdjąć. Pod spodem jest silnik od pompowania i takie rurki doprowadzające powietrze... Powinno to być do ogarnięcia. A doprowadzenie zasilania to nie jest wielki problem (12V) - nic nie trzeba kodować.

Co do podgrzewania... trudno jest mi coś doradzić. Przed zmianą foteli też miałem podgrzewanie. Panel to jedno (do kupienia), wiązka to drugie, ale chyba gdzieś jeszcze powinien być jakiś moduł. No i raczej trzeba wszystko zakodować, żeby komputer o tym wiedział.

• Moderatorzy
nie zawsze sa pompowane boczki moj kuzyn ma sportowe stolki a pompowania boczkow nie ma. ja mam pompowane boczki ale ledzwi nie mam wiec to wszystko zalezy od tego jak faszysta skonfigurowal sobie bryczke

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

co do pompowania to jak je poogladam dokladnie to bede wiedzial lędzwi niema ale leza mi w innych fotelach wiec doloże :) ale co z tym pogrzewaniem ?? co oprocz innego panela na desce i przyciskow mam kupic??

czemu mialoby piszczec ?? maty sa w obu ?? to z angola..... fotele..

• Moderatorzy

Może ktoś coś mądrzejszego w tym temacie napisze, ale możesz sprawdzić czy w panelu klimatyzacji masz gniazdo do panelu od podgrzewania. Do panelu klimatyzacji wpina się taśmę od guzików. Zawsze to już jakiś pkt. zaczepienia przy kompletowaniu.

IMAG0163.jpg

Na tym zdjęciu złącze po lewej stronie ;)

dzieki za kazdą podpowiedz ;)

szybka poprawa najgorszego miejsca..... oczywiscie jeszcze do poprawy... narazie pierwszy efekt

before

http://images44.fotosik.pl/738/7c04f6a0a5cee454m.jpg

after

http://images42.fotosik.pl/910/f377314dea4bdd7fm.jpg

Kubik jak takie cos cie urządza to moge podpowiedziec ci czym to zrobic... bo widzialem na colourlocku ze tez masz przetarcie... a jak zobaczylem ile panowie/pan chce za renowacje to wlosy z jader spadaja.. mam sprawdzony srodek za smieszna kase do czarnej skóry. mam go na kierownicy juz troche i jest idealnie!!

w weekend skóre dopracuje i moze załoze wstępnie wtedy dodam ladne foty

• Moderatorzy

No daj znać co to za środek. To co oni tam robią to warto robić jak już jest naprawdę źle ;)

To już masz te fotele u siebie :D zrób fotkę fotela od bocznej strony - tam gdzie są wszystkie sterowania. No i może jeszcze od spodu - jestem ciekaw co tam masz w fotelu ;)

z boku reczne sterowanie i jeden przełącznik strzałka przód tył kółeczka ze strzałkami brak ale mam je w zwyklych wiec pewnie bede przekładał :) foty cykne po czyszczeniu jade dzis po kosmetyki do skory.. zobaczymy co detailerzy poradza... a ten srodek za 30 zł co pisales w colourlocku bedzie ok ... odtłuść benzyną ekstarkcyjna... zmocz lekko szmatke acetonem przetrzyj przetacie skóry zostaw na 1-2h. weź ten czarny barwnik przetrzyj boczek. zeby nie bylo róznicy kolorów zetrzyj zaraz suchą szmatka w ten sposób zabarwisz tylko te uszkodzenia... nie bedzie tak idealnie jak przy lakierowaniu całości ale bedzie bardzo ladnie. zrob tak ze 3 razy pozniej to samo tą białą butelka. te benzyny od colourlocka za 65zl bym odpuscil :) robilem tak juz w paru autach i zawsze bylo fajnie i trwale. preparat kupowalem od kogos innego na allegro ale mysle ze różnia sie tylko pudeleczkiem :)