Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 838
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zeby kodowac przez ios trzeba kupic orginalny adapter wifi inaczej tylko diagnoza android nie ma chyba takich ograniczen

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano
Z tego co kiedyś się orientowałem to jest możliwość w pełni z korzystania po bt elm 327 na ios. Wystarczy trochę pogrzebać.
Opublikowano
Z tego co kiedyś się orientowałem to jest możliwość w pełni z korzystania po bt elm 327 na ios. Wystarczy trochę pogrzebać.

Podziel się rozwiązaniem...

Dzięki

Opublikowano

jaki fejs ELM polecicie do bezproblemowej pracy z tytułowym programem i ew jeśli ktoś wie również z programami do VAGa

prosiłbym o linka do aukcji

dziękuję

p.s.

Sam program znakomicie mi działa na kablu po OTG z s5 i s6

Opublikowano

"Rootujesz" tą śmieszną zabawkę robiąc jailbreak a następnie patchujesz tym

http://www.roqy-bluetooth.net/

Wg mnie powinno ruszyć nie tylko na elm 327 , ale również może i na przejściówce ajjfon czy jakis inny taki wynalazek <---> usb , o ile jest coś takiego w ogóle dostępne. Chodzi mi oczywiście o alternatywę usb otg inaczej zwaną przejściówką micro usb na usb - do połączenia przewodowego.

Od razu dodam że nie sprawdzałem tego rozwiązania. Do VW jest carly for vw , w trakcie prac jest skoda i audi.

Opublikowano

Ale piratm raczej nie zakodujesz nic u mnie laczy sie z elm ale do kodowania kazalo kupic oryg adapter.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano
Nie trzeba mieć roota żeby sobie z tym poradzić ... Czytaj uważnie o czym mowa a raczej o jakim systemie i co się da a co nie da. Blacha ja nie testowałem bo moja jedyna styczność z ogryzkiem to był ipod mini jakieś 12 lat temu :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Monitorowanie wtrysków mogę sprawdzić tylko ktore to są wartości ?

Czy da się zakodowac światła dzienne tak żeby przy przełączniku na 0 nie paliły się żadne, a na auto w dzień dzienne na długich a wieczorem przełączałly się na mijania?

No i jak to ustawić?

Czy da się wyłączyć ostrzeżenie o nie zapietych pasach?

Opublikowano
Wersja Lite nic nie zakodujesz,

poczytaj wcześniej posty tam znajdziesz odp jaki elm kupić napewno do ios musi być wi-fi

To że musi być wi fi to doczytałem myślałem tylko że ktoś jakiś konkretny model poleci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A ma ktoś rozwiązanie problemu "The app is not fully installed. Please reinstall and contact us at ..."??

Apka się aktywuje ale wyskakuje taki właśnie komunikat.

Edytowane przez Mycha..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam dziwny problem ostatnio z aplikacją.

Jak wiemy autorzy zaczęli promować ostro kupno ichniejszego interfejsu do połączenia z aplikacją. Wcześniej działała mi z kablem od viakena ale ostatnio po aktualizacjach które i tak były przymusowe - przestało działać. Tak jakby już na bezczela chcieli, żebym kupił ich kabel. Ma ktoś taki problem? Ista-d bez problemu działa mi z tym kablem. A BMW WHAT / CARLY FOR BMW przestało działać... nie ma komunikacji z autem. Oczywiście aplikacja jest ze sklepu play oryginał kupiona.

Mam też moduł bluetooth biały z aliexpress niby laczy sie ale nie moze odczytac modulow w aucie.. Nie wiem już co jest..

Miał ktoś taki problem ostatnio?

Opublikowano

hmm, ich irytujące próby wymuszenia kupna też widzę, ale póki co moje adaptery działają (bt lepiej od viakena)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na starym ORI adapterze wszystko hulało. na tym nowym niestety bluetooth rozłącza aplikację co jakiś czas. irytujący temat. aktualizacje nic nie dały. kolega Halfi też miał z tym przygody. odesłaliśmy im te adaptery i czekamy na nowe,miejmy nadzieję sprawne... co do kabla to też mam wrażenie,że od tygodnia jakoś po aktualizacjach aplikacji poza diagnostyką niewiele można zrobić.
Opublikowano
Ostatnio sprawdzałem i u mnie lata wszystko chiński elm 327 , zwykły kdcan na różnych :D wersjach programu :cool2: . Póki co bmki nie mam więc aż tak mnie temat carly nie interesuje jak kiedyś. Trochę pokombinować i będzie hulać.