Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak dobre to cena wysoka.

Anteny to pewnie Sirio, zależy jaka potrzebujesz, ja mam zamocowaną na stałe do bagażnika z prawej strony i chyba ma jakiś metr albo wiecej.

Radio mam president herbert 2 i jest bardzo fajne. Ogólnie jak ze wszystkim, radio kupisz i w markecie za 100, i używane dobre za np. 500. Antena w sumie im dłuższa tym dalej zbiera. Mocowane na stałe są ciut lepsze niż te na magnesie jeśli chodzi o zasięg, ale mają też wady bo kuszą złodziei.

Według mnie lepiej raz zainwestować i radio przekładać niż kupować tanie badziewie co trzeszczy, szumi i jeszcze słabo odbiera.

szukam
Opublikowano
Ja od 2 lat mam zestaw President Johnny 3 ASC i antena President Missouri na magnesie, ok 70 cm wysokości. Jestem jak najbardziej zadowolony. Nie trzeszczy, zbiera dobrze. Moja uwaga co do anteny na magnesie, trzeba strasznie uważać bo lubią rysować karoserie. Sam mam już troche śladów na dachu.
Opublikowano

Do anten na magnesie mozna kupic podkladki zeby zapobiec rysowaniu.

Ja przymierzam sie do kupna jakiejs lepszej anteny, wiec czekam na opinie.

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
no ja mam założoną jakąś osłonke gumową, a mimo to i tak są ślady na dachu

ale gumową osłone na magnes

a naklejkę na dachu masz np z folii bezbarwnej?

i czy często ściągasz antenę ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ponad dwa lata temu dostałem od żony w prezencie zestaw jak w linku poniżej, czyli radio ALAN 109 i antena HUSTLER, koszt 200PLN, tyłek uratował mi już kilka razy, w sumie na jakieś 2000pln. Zasięg? Jadąc obwodnicą Serocka rozmawiałem z ludźmi wyjeżdżającymi z Pułtuska, odległość około 18km, moim zdaniem jak na trasę wystarczająca.

Oczywiście jak ktoś chce może wydać i tysiaka na zestaw, wolny kraj.

http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-antena-hustler-ic-100-gratis-i2940459052.html

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Jakieś dwa miesiące temu kupiłem moim zdaniem fajny zestaw: Yosan 120 pro + antena Sirio AS100 (Sirio Ml-145 jest lepsza ale nie chciałem takiej długiej). Antenę zamontowałem na klapie. Podobno jest to najsłabsze miejsce na montaż, ale nie narzekam. Mam nakładkę gumową i naklejkę. Ogólnie jestem bardzo zadowolony: czysty dźwięk, rf-gain, dobrze mnie słychać. Koszt niewielki bo 350zł
Opublikowano
Ja ze swojej strony dodam że Miałem Antene presidenta i świetne ściągała czystko i bez żadnych problemów tylko Cb radio miałem do niczego Alan 102 czy jakoś tak więc odradzam tego typu radia ..Ale antenę mogę polecić z czystym sumieniem :)
Opublikowano
Jakieś dwa miesiące temu kupiłem moim zdaniem fajny zestaw: Yosan 120 pro + antena Sirio AS100 (

Mam dokładnie taki sam zestaw i przez 3 lata zero mandatów :mrgreen:

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
co do anten to moge powiedzieć z własnego doświadczenia że nie zawsze tą antene chce się wyciągać na dach z samochodu. w marcu tamtego roku właśnie przez to że sie spieszyłem rano o 9 w niedziele na zajęcia, i nie wyciągłem anteny złapali mnie mandat 300 pln i 8 pkt (Wrocław - Most Milenijny - przystanek autobusowy :mrgreen: ich jedno z ulubionych miejsc we Wrocławiu). Nawet mając radio CB włączone również można nadziać się na panów w niebieskich czapeczkach, przykład 2 lata temu, jazda, jakaś wioska, znak terenu zabudowanego, oczywiście zabudowania już przejechane, ani żywej duszy, no ale pięćdziesiątka dalej obowiązywała. Za zakrętem się czaili i mnie zgarnęli, mimo że na radiu kilka osób potwierdzało że "czysto" i ani razu nikt nie wspomniał nawet o patrolu. A tu prosze, niespodzianka. Ależ było moje zdziwienie jak odrazu po zatrzymaniu pan policjant włożył głowe mi przez okno do auta i poprosił o włączenie klimatyzacji :D po sprawdzeniu że u mnie działa normalnie, pytał co może powodować że klima wariuje i wieje jak chce :D wspomniałem mu o jeżu, później przesiedliśmy sie do kijanki, zadawał dziesiątki pytań o e46 co i jak, problemy usterki itd bo sam posiadał 320d tyle że FL, a wszystkie odpowiedzi szczegółowo zapisywał w zeszyciku. Znaczne przekroczenie prędkości, skończyło się dla mnie 15 minutową pogawędką o BMW :mrgreen:. Ogólnie CB pomogło mi dziesiątki razy. Od kilku dni posiadam w telefonie YANOSIKA czy ktoś z was tego używa i sie wypowie?? Przejechałem z tym bardzo mało narazie, ale jak była policyjna suszara to ostrzegł mnie o tym fakcie kilometr wcześniej... Może ktoś powiedzieć coś więcej o tym czy używa??
Opublikowano

Dzieki wszytkim, bede sie rozgladal nad zakupem President Johnny III i antenka ML-145,

Od kilku dni posiadam w telefonie YANOSIKA czy ktoś z was tego używa i sie wypowie?? Przejechałem z tym bardzo mało narazie, ale jak była policyjna suszara to ostrzegł mnie o tym fakcie kilometr wcześniej... Może ktoś powiedzieć coś więcej o tym czy używa??

Jak w Polsce jeste to tez uzywam :cool2:

Opublikowano
to wypowiedz się na ten temat :D polecasz??

Malo uzywalem , jedynie A4 przejechac i z powrotem + te wioski na podkarpaciu, ale przydatna aplikacja, cos podnego do CB, czym wiecej uzytkownikow tym lepiej, po francji tez podobna aplikacje mam i duzo razy mi to uratowalo placenia mandatow :)

Opublikowano
u mnie zestaw TTI 550 i President Ml 145 zasięg ok 10-12km zależy jak radyjko skręce... po wypłacie będę szukać Presidenta Johnsona II który w połączeniu z Ml145 da naprawdę fajny efekt :mrgreen: