Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Orietnuje sie ktos, czy jest taka mozliwosc aby zalozyc silnik z koncowka C z E84 do E83 w ktorym jest silnik z koncowka A ? Ewentualnie silnik z E60 n47d20A ?

Pozdrawiam

Opublikowano

niestety tamten temat jest na temat silnika 1.8 a nie 2.0, poruszony zostal tam ten temat lecz nikt nie udzielil odpowiedzi, a wiem ze duzo osob ma problem z silnikiem 2.0d n47d20a i chcialoby wlozyc ..C

Pozdrawiam i jezeli ktos ogarnia ten temat prosze o informacje bo nigdzie nie moge znalezc czegokolwiek na ten temat :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
wlozylismy silnik n47d20c zamiast n47d20a, wlozony zostal goly slupek bez wtryskow itd, zalozony zostal osprzet z oryginalnego silnika i wszystko pasuje.
Opublikowano
Pytam bo to ważne info może dla kogoś na forum :mrgreen: :mrgreen: ale dobrze ze ci się udało :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam pytanie czy silnik o symbolu n47D20C z F25 też pasuje, czy to musi być silnik np. z E90. Jest jakaś różnica między tymi gołymi silnikami? Czeka mnie wymiana silnika po rozsypaniu się rozrządu w E83 177 KM 2009r. i nie wiem który kupić.
  • 5 lat później...
Opublikowano

Postprzez paszka207 » 17 Lut 2013 19:52

wlozylismy silnik n47d20c zamiast n47d20a, wlozony zostal goly slupek bez wtryskow itd, zalozony zostal osprzet z oryginalnego silnika i wszystko pasuje.

czyli sterownik DDE zostal z silnika A ??