Skocz do zawartości

turbina? 320d dziwnie chodzi pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dluzszego czasu zauwazylem dziwne dzwieki, jakby jakiegos wentylatora, wydaje mi sie ze to jest turbina, ale oby nie:( prosze o dokladnie odsłuchanie filmu, głównie przy dodawaniu wiecej gazu sie to oddzywa, moc troszke słabsza, myslalem ze to jest dmuchawa. Ponizej wklejam link z filmem i licze na waszą pomoc !

++++++++++++++++++++++++++

http://www.sendspace.pl/file/8a421c8c973c23b8ed18693

Opublikowano

mamy już takie telefony że nagrywają w "fullHD" a z tego co tutaj wrzuciłeś nie ma szans coś posłuchac. Weź no pożycz od kogoś telefon porządny i nagraj, otwórz maske niech ktoś gazuje, turbina nie potrzebuje jazdy żeby się kreciła, na postoju działa tak samo jak podczas jazdy.

no i bład poduszki skasuj (usuń przyczyne błedu) bo wjedzie ktoś w ciebie i potem całe życie bedziesz płakać że mogła ci się poduszka jednak otworzyć.

szukam
Opublikowano
pod koniec słychać. Przy dodawaniu gazu slychac jakby bralo lewe powietrze, taka dmuchawe chocby... postaram sie cos zrobic, a poduszka to emulator maty pasazera..
Opublikowano

widze ze na forum same złote raczki, a moja wiedza to mniej niz 1%. panowie mysle ze mam filmy w lepszej jakosci i efekcie.

popatrzcie jak chodzi to auto czy mu cos dolega. wymienilem termostaty, uszczelnilem pompe, nowe swiece, paski, ogolnie raczej porobione i kazdy twierdzil ze jest w dosc dobrym stanie , i panie kemot prosze o pomoc z tą matą pasażera.

Opublikowano

odpisałem ci na PW jak sprawdzic bo według mnie jakiś luz na turbo jest i trze łopatkami po obudowie. Albo nieszczelnośc jakaś i powietrze ucieka. Ale chyba bardziej jest to dzwiek tarcia niż syk powietrza.

Co do maty też ci odpisałem :)

szukam
Opublikowano

Mysle ze to nie turbinka, jakby tarla lopatkami to musial by byc luz na wirniku a jak by byl luz to by gwizdala ...choc niekoniecznie.

Doloty nieszczelne...chm , musial by chyba zaczac kopcic .

Jednak i tak trzeba wszystko sprawdzic zeby wyeliminowac poszczegolne podzespoly.

Jak sie uporasz z problemem napisz co bylo.

Pozdrawiam