Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam 318d, 2010, z przebiegiem 43 500 km. Rok temu wymieniałem olej i filtry. Obecnie zbliża mi się data przeglądu według komputera. Samochód chodzi bez zarzutu, więc nie chciałbym robić na siłe przeglądu teraz. Czy można po prostu olać to info o przeglądzie ? Czy można je skasować samemu ? Czy muszę podjechać i podłączyć do kompa ?

pozdrawiam

Opublikowano
mozna samemu palcami ;) :cool2: jest na forum co i jak
icon4.png
Opublikowano

o prosze bardzo tu wszystko jest co i jak

:P :cool2:

icon4.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętaj, że w wersji LCI musisz mieć zamknięte drzwi kierowcy bo inaczej nie zrobisz, będzie się palic cały czas pomarańczowy wykrzyknik na małym wyświetlaczu.
Krzysztof
Opublikowano
prosze bardzo :mrgreen:
icon4.png
Opublikowano
Witam

Posiadam 318d, 2010, z przebiegiem 43 500 km. Rok temu wymieniałem olej i filtry. Obecnie zbliża mi się data przeglądu według komputera. Samochód chodzi bez zarzutu, więc nie chciałbym robić na siłe przeglądu teraz. Czy można po prostu olać to info o przeglądzie ? Czy można je skasować samemu ? Czy muszę podjechać i podłączyć do kompa ?

pozdrawiam

Zdecydowanie zalecam Ci wymianę oleju i filtra oleju po roku eksploatacji. Koszt znikomy, a olej masz juz dawno "zepsuty" przez paliwo ktore sie do niego dostaje przy okazji wypalania dpf. Chyba ze jeździsz wylacznie w trasie.

Ja wymieniam olej i filtr co 10-15 tys km. Na wiosnę i jesień.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978