Skocz do zawartości

!! UWAGA BMW E60 520d 2007r, Szydłowiec, WBANX11000CX88974

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

hahaha niezle gosciu napisal ... z tego jedyne jest przykre ze znajdzie losia na ta beemke i z pewnoscia ja sprzeda jakiemuś oczarowanemu zapatrzonemu zachwyconemu napalonemu nabywcy ktory bedzie sie chwalil po calej swojej wiosce jaki to kupil okazyjny cenowo model i to z tak niskim przebiegiem .. poczekajmy kiedy zacznie wymieniać wszystkie podzespoly , po 2 tys przebiegu czy moze dojezdzi do pieciu ? czytajac to zastanawiam sie czy moj czasem nie zrobil 400 przy kupnie .... tylko ze u mnie po przejechaniu ponad 35 tys km .. z aktualnym przebiegiem 167.000 nic jeszcze nie wymienialem oprocz klockow i zarowek .... no ale nie zapeszajmy ...

pozdro dla kupca :P

Będziesz Miał Wszystko

Trzy lata temu handlarz chciał mi wcisnąć 4 letnie volvo v70 z przebiegiem 160 tys. Podczas oględzin zaniepokoiło mnie kilka szczegółów i postanowiłem sprawdzić przebieg. Okazało się że auto miało ponad....460 tys!

Uwierzcie mi że taki przebieg widać po aucie i nie wierzę że w przypadku tej sztuki jest inaczej. Ktoś kto się zna rozpozna dużo większy przebieg.

Trzy lata temu handlarz chciał mi wcisnąć 4 letnie volvo v70 z przebiegiem 160 tys. Podczas oględzin zaniepokoiło mnie kilka szczegółów i postanowiłem sprawdzić przebieg. Okazało się że auto miało ponad....460 tys!

Uwierzcie mi że taki przebieg widać po aucie i nie wierzę że w przypadku tej sztuki jest inaczej. Ktoś kto się zna rozpozna dużo większy przebieg.

Wymieni handlarz kiere,gałkę zmiany biegów,pedały i ew.siedzenia nikt sie nie skapnie, uwierz mi :wink: i tak sprzeda auto i tak, nie kupisz Ty to ktoś inny..

Kiedyś jako młody chłopiec ze swoim "przyszłym - niedoszłym" tesciem jeździłem po auta do Hitlera. Do dziś pamiętam czteroletniego białego golfa IV 1.9 tdi kombi do którego mnie wsadził i kazał wracać, do Pragi byłem przekonany, że auto ma 68tys km ale nie zauwazyłem jednej cyfry - Golf miał 680tys a na autostradzie 200km/h jechał:) Co i tak nei zmienia faktu, ze nie cierpie VW

Kiedyś jako młody chłopiec ze swoim "przyszłym - niedoszłym" tesciem jeździłem po auta do Hitlera. Do dziś pamiętam czteroletniego białego golfa IV 1.9 tdi kombi do którego mnie wsadził i kazał wracać, do Pragi byłem przekonany, że auto ma 68tys km ale nie zauwazyłem jednej cyfry - Golf miał 680tys a na autostradzie 200km/h jechał:) Co i tak nei zmienia faktu, ze nie cierpie VW

Bo jednostki 1.9TDI są wytrzymałe i potrafią nakręcić 990tyś km :wink:tym bardziej stare 1.9tdi

Mam gdzieś na kompie nieaktualną ofertę 535d 2006 M-pakiet z przebiegiem 708tyś, słownie: siedemset osiem tysięcy kilometrów, jak znajdę pdf, to wrzucę na forum. Została sprzedana za 7000Euro

....chyba na lawecie ciągniętej przez W124

Kupi jeden z drugim takiego przelatanego diesla z niby 168 tyś km i potem chodzą mity że przy 170 się sypią :D

Jak sprzedawałem swoje E60 z oryginalnym przebiegiem 180 tyś km oryginał bezwypadkowy to gostek mówi że dużo ma przejechane jak na 3 letnie auto to mu mówie że kumpel właśnie przywiózł 9 miesięczne Q7 z przebiegiem 120 tyś km :D

Co do przebiegów to mam 12 letnie iveco daily z oryginalnym przebiegiem 112 tyś km jeszcze ma całe zawieszenie oryginalne (bez luzów) jak będe sprzedawał to pewnie będe musiał pchnąć z 200 tyś do przodu bo nikt nie uwierzy :D co się dzieje w tej Polsce masakra.

• Zasłużeni forumowicze
Mam gdzieś na kompie nieaktualną ofertę 535d 2006 M-pakiet z przebiegiem 708tyś, słownie: siedemset osiem tysięcy kilometrów, jak znajdę pdf, to wrzucę na forum. Została sprzedana za 7000Euro

To jest ten co w Polsce ma 169tys, w de przez półtora roku jeździł do Aso, zrobił 150tys, a potem kiedy już tam nie jeździł, to szanowany w okolicy właściciel-dyrektor banku rocznik 1948 jeździł tylko do kościoła i przez następne 5,5 roku dodał do tego tylko 19tkm no i jest.... rodzynek z Niemiec. Cena, a jakże okazyjna, całe 60% tego co kosztuje takie auto w de. Właściciel banku miał tyle kasy ze zrobił prezent polaczkowi, chcial sie zrewanzowac za II wojnę światowa. :cool2:

Temat przebiegow to zawsze bedzie moim zdaniem temat rzeka. Nie mowiac naweg o autach na sprzedaz, a o przypadkach znanych mi osobiscie. Moj brat ma w firmie vito rocznik 2000 kupione przez niego w salonie w polsce jako nowe i ma w tej chwili przebieg 140 tys km. Kto w to uwierzy...? Nikt, ale tez auto nie jest do sprzedania, bedzie sobie jezdzilo az dokona zywota. Jest uzywane do sporadycznych przewozow na terenie miasta i to tyle. A z drugiej strony wspolnik w tej samej firmie swoim benzynowym alfa romeo brera nakrecil przez 2 lata prawie 250 tys km, bo ciagle lata po calej europie. Kiedy bedzie miala 4-5 lat, wiec pewnie przyjdzie tez czas na zmiane bedzie pewnie miala jakies pol miliona... :twisted: a przeciez wiekszosc akurat tych aut ma po 4 latach ledwo 50 tys. Reguly z przebiegami moim zdaniem zadnej nie ma i ja osobiscie aawsze bede patrzyl wylacznie na stan faktyczny auta, licznikow jak dla mnie w ogole moglo by nie byc. Bo co z tego, ze ma prawdziwe 150 tys jak jest to totalny smietnik, albo odwrotnie - co z tego, ze ma 300 (nawet skrecone na 180) jak jest mega zadbane, serwisowane na czas itp. Jesli stan faktyczny bylby wzorowy to jak dla mnie auto moglo by miec na liczniku nawet i 600 tys. Wolal bymtakie niz "podjechane" ale z przebiegiem 150 :wink:

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
A wiecie co mnie mierzi najbardziej w tym wszystkim? Że te nędzne polskie dziennikarzyny motoryzacyjne, którym się wydaje, że są tacy profesjonalni, tak naprawdę nie interesują się tematem, bo łatwiej przecież usiąść z d... w studiu i bredzić o nowym modelu Pandy albo innego wynalazku. Skala zjawiska w Polsce jest tak gigantyczna, że od dawna prasa i TV powinny zrobić z tego tak wielką aferę, że policja i rząd dawno by się tym zajęli. No ale jak to mawiają mądrzy ludzie.. gdzie jest burdel, tam mozna kraść, więc jak widać tym na górze taki stan jest na rękę. Sprzedawcom nowych samochodów, a oni najbardziej sterują tymi w rządzie, jest bardzo na rękę taka sytuacja, bo ludzie ze strachu przed kupnem używanego samochodu polecą do salonu kupić nówkę albo używkę przecież wybitnie wyselekcjonowaną (buhahaha).

Wystarczyłoby skończyć z cyrkiem prawnym typu "ogłoszenie nie jest ogłoszeniem a zawarte w nim celowo popełnione błędy, kłamstwa i nieścisłości nie stanowią postawy do niczego GTFO" - jeśli można by sprzedającego / wystawiacza ogłoszenia / aukcji skutecznie i szybko pociągnąć do odpowiedzialności, to jestem absolutnie pewien, że sporo kancelarii prawniczych szybciutko by się wyspecjalizowało w pozywaniu takich oszustów. Niestety, j.w. kolega pisze, celowo wprowadzany burdel przydaje się do robienia inter... tfu, wałków nie tylko prywatnym handlarzom, ale i grubym rybom.

Podobny? :shock: Bezczelnie przerżnięty na żywca :duh: :mad2: :duh: Nawet sobie trudu nie zadał na wymyślenie jakiejś innej bajeczki... To jest wręcz brak szacunku do kupującego - on bierze potencjalnego klienta za debila po prostu :mad2: Brak słów...

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III