Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka AIR-BAG,chciałbym usunąć ją bez używania komputera,tak aby się nie świeciła,AIR-BAGI wwłaściwie działają i są połączone,zostawiam auto dla siebie,ale chciałbym zlikwidować/wygasić kontrolkę samemu,czy wystarczy tylko wyjęcie diody kontrolki?Proszę o jakieś konkretne przykłady lum metody na wygaszenie kontrolki.Pozdrawiam

:search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano
Jeśli system ostrzegania włączył kontrolkę, to nawet montaż rezystor nie pomoże na jej wyłączenie. Należy usunąć ją z pomocą np INPA.
Opublikowano
A jeśli to nie system jest za to odpowiedzialny,to w jaki sposób sam mogę ja zlikwidować?Wiem,że niby jest pełno tematów o tym na forum,ale żadnych konkretnych opisanych prostych sposobów na to nie znalazłem.
Opublikowano
Kontrolkę zużycia klocków hamulcowych można wyłączyć za pomocą przytrzymania pedału hamulca, ale tutaj nie ma żadnej procedury niż naprawić i usunąć błąd komputerem.
Opublikowano
Yoshi, ale jeśli lampka świeci się z powodu maty zajętości pasażera? To po wlutowaniu rezystora i kondensatora zgaśnie :)
Opublikowano
od razu moge powiedziec że nie da rady wyciagną żarówki z zegarów poniewaz tam są diody wlutowane w płytke. Raz spotkałem się z takim przypadkiem "hardcorowym" że jakiś mądry gość aby zatuszowac swiecącą kontrole AirBag rozebrał zegary i włożył troche papieru tak żeby zasłonić diode no i nie świeciło się. A ja sie zastanawiałem jak ktos wyłączył diode np ncs :) dopiero po jakims czsie doszedelm do wniosku ze cos musi byc z dioda. No i po rozebraniu zegarów :shock: Podłacz się pod kompa zdiagnozuj problem napaw go i bedzie cacy a nie rób druciarstwa. Ale i tak czy dasz tam diode, tranzystor czy jak to tam zwią czy emulator to i tak bedziesz musial podlaczyc sie pod kompa i usunac blad.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega nie daje za wygraną :duh:

viewtopic.php?f=69&t=206318&p=1510723#p1510723

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.