Skocz do zawartości

silnik kreci i dostaje paliwo ale nie odpala 320d 136KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem i nie wiem co moze byc przyczyna. Wczoraj pojechalem moja bemka do pracy zgasilem ja i pozniej nie moglem juz jej odpalic. rozrusznik kreci jak wsciekl a auto nie odpala paliwo dochodzi bo jak sciagnelem przewod paliwowy z wtrysku to paliwo idzie. Po podłaczeniu pod kompa wywala mi bład wtrysku sterujacego, oraz ze swieca jest spalona( po sprawdzeniu faktycznie jedna swieca jest uwalona) przekaznik od swiec sprawdzony i jest ok, Ktoś miał podobny problem??

Ps. Tak sie zastanawiam czy to moze byc sterownik pompy wtryskowej??

Z góry dziekuje za odpowiedzi

Edytowane przez Pitbul99
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Naprawisz sterownik za 2 stowki a sytuacja sie pewnie powtorzy. Gdyby pompa byla w 100% sprawna to sterownik by sie nie uwalil. Mylse ze bez regeneracji sie nie obejdzie.

Pozdrawiam

Opublikowano
No i niestety macie racje sterownik byl uwalony ale po zrobieniu nadal nie odpala. Oddalem go do warsztatu ktory sie zajmuje pompami wtryskowymi i wtryskami i narazie probuja rozkminic o co biega
Opublikowano
A po wyciagnieciu sterownika trzeba ustawiac kat wtrysku?? Z tego co mi mowili to moze i by wygladalo na to ze jest zly kat wtrysku bo mowili ze auto kopci ale nie odpala
Opublikowano
No to jest objaw 100% złego kąta wtrysku. Biały gęsty dym + brak zapłonu przy długim i szybkim kręceniu rozrusznika. Muszą ustawić względem wartości wybitej na tabliczce pompy. Nie będzie łatwo jeśli nie mają zegara pod VP44 z odpowiednią redukcją i igłą ślizgową. Silnik w GMP 1ego cylindra + krzywka wałka ssącego do góry.
Opublikowano
hmmm czyli nie sa takimi fachowcami od pomp jakimi sie reklamowali. Jutro zadzwonie do nich i im powiem. Dzieki za podpowiedz
Opublikowano
Tak jak napisałem bez ściśle określonych przyrządów bardzo trudno określić "próg zerowy" i następnie nastawić na odpowiednią wartość. Przy zastosowaniu uniwersalnych narzędzi wszystko dzieje się w odwrotnej kolejności.
Opublikowano
ale jeśli wymienili tylko sterownik bez wyciągania pompy to nie trzeba ustawiać kąta ... tylko bez sensu robić sterownik bez regeneracji pompy ... na nowo się upali ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A to tylko sterownik był zdemontowany?? Myślałem, że jak już demontują to komplet w celu sprawdzenia mechanicznego pompy :roll: No to tutaj już inny problem w postaci zawieszonego tłoczka i zapowietrzonej pompy wtryskowej. Miejmy nadzieję, że taśma czujnika WKZ jest cała.
Opublikowano

No pompa nie była wyciagana tylko sam sterownik. Czyli pewnie ten tloczek sie zawiesil i to bylo powodem spalenia sterownika??

A jezeli to ten tloczek to konieczna jest regeneracja calej pompy czy tylko tego tloczka?? i jakie to moga byc koszty? pytam zeby ze mnie nie zdarli w razie W

Opublikowano
u mnie regenerację masz za 1700zł cena dla forumowiczów ( noprmalna cena 1900zł ) , z nowym tłokiem , uszczelkami i sterownikiem oczywicie po oddaniu starej pompy , roczna gwarancja , pompa zablokowana w poz 0 i przygotowana do montażu ... nie trzeba czekać na regenerację ponieważ na magazynie mamy już gotowe zregenerowane pompy ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Pompa nie byla rozbierana (srodek caly). Sterownik wykrecony i czunik. Czyli bez elektryki.
Opublikowano

do mnie kontakt jest na stronie internetowej TC-Performance.eu , ale można dzwonić do Bydgoszczy na warsztat , Marcin zapewno wszystko wyjasni...

tylko prosze się powołać na bmw-klub

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Z tego co ci mechanicy mowili to pompe sprawdzali i mowili ze na wtryski daje paliwo pod dobrym cisnieniem. Stawiaja na to ze rozrzad przeskoczyl albo zapłon sie przestawil mozliwe to jest w silniku na lancuszku??
Opublikowano
Sam nie przeskoczy ... Na wtrysk może podawać ale ciekawe czy pod odpowiednim ciśnieniem aby go przełamać / otworzyć ... A na plaka / samostart pali ?

Chiptuning Łódź