Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie !

Mam pytanie dotyczące Bmw e46, 07/2004 r. po lifcie. Mianowicie, czy filtr paliwa jest przed pompą paliwa czy też za pompą paliwa ? Filtr i pompa są pod siedzeniem kierowcy, z dołu, jak to po lifcie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!

Edytowane przez Krycha180
Opublikowano

Aha rozumiem :D

Tylko czy filtr nie powinien być przed pompą, żeby oczyszczał te brudy? Mam drugą taką sytuacje, że ciężko mi odpalić samochód. Ostatnim razem powodem była ta właśnie pompa (ta na dole, nie ta w baku). No i po wymianie wszystko pięknie chodziło, do wczorajszego dnia. Po dzisiejszym sprawdzeniu paliwo dobrze płynie ale ta pompa przerywa. No i pomyślałem, że filtr powinien być przed pompą, żeby pompa nie wciągała tych brudów. W każdym razie teraz filtr mam za pompą, jak napisałeś bliżej silnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego moze tankujesz złej jakości paliwo. Zmien stacje i zobacz czy dalej bedziesz miał problemy.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Właśnie dobre. Ciągle tankuje na statoil'u dobre paliwo no i nadal dzieje się to, o czym napisałem. Czy nie lepiej byłoby, żeby filtr był przed pompą ? Jak myślicie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyznam szczerze, że pomysł niezły, zamienić pompkę z filtrem miejscami, zawsze to by czyściejsze paliwo docierało do tej i tak często padającej pompki..

Krycha dodaj do nazwy tematu model auta (np: 320d), bo Ci temat zamkną.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

No właśnie myślę, że dobry pomysł z tą zamianą. Tylko mam dylemat, bo nie wiem, czy coś nie siądzie jak zamienię miejscami pompę i filtr. I właśnie nasuwa się pytanie, czy będą jakieś skutki uboczne tej zamiany?

Krzysiek dzięki za podpowiedź ze zmianą tematu (nie wiedziałem o tym) :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Krzysiek dzięki za podpowiedź ze zmianą tematu (nie wiedziałem o tym) :)

Regulamin się kłania :wink:

Żebym miał kanał w garażu, to już dziś bym pozamieniał je miejscami, na chłopski rozum powinno być dobrze :norty:

Ciekawe czy ktoś tak zrobił..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Ha ha :D Widzę, że nasunąłem Ci pomysł :P No ciekawe czy będzie wszystko dobrze jak się pozamienia. Trzeba będzie spróbować. Jak zamienisz, lub coś się nowego dowiesz daj znać tutaj albo na PW. W każdym razie dzięki za pomoc ;D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój ból, to brak kanału, wszystkie operacje z kanału wykonuje u teścia, ale mam do niego prawie 250km, najwcześniej będę u niego na wielkanoc i jak nie wyleci mi ten pomysł z głowy, to pewnie pozamieniam ustrojstwa miejscami przynajmniej dla sprawdzenia, chyba że do tej pory znajdzie się ktoś kto już tak zrobił i mi to odradzi, ale myślę, że pomysł jest przedni :cool2:

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Mój ból, to brak kanału, wszystkie operacje z kanału wykonuje u teścia, ale mam do niego prawie 250km, najwcześniej będę u niego na wielkanoc i jak nie wyleci mi ten pomysł z głowy, to pewnie pozamieniam ustrojstwa miejscami przynajmniej dla sprawdzenia, chyba że do tej pory znajdzie się ktoś kto już tak zrobił i mi to odradzi, ale myślę, że pomysł jest przedni :cool2:

Więc co za problem wyspawac najazdu ....;)

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Więc co za problem wyspawac najazdu ....;)

To by mnie sąsiedzi zaszczekali..

Mam garaż wspólny pod blokiem(wielostanowiskowy) i nie raz jak coś podłubałem w autku, to docierały do mnie marudzenia sąsiadów, że warsztat sobie urządzam, a inni muszą płacić za prąd :mad2:

Ostatnio jak zmieniałem koła z letnich na zimowe, to przyszedł sąsiad i marudził, że on takie rzeczy to zleca fachowcowi z wulkanizacji..... zapytałem tylko, czy żarówki w domu też wymienia mu elektryk z dyplomem....

Zostawię te operacje do wizyty u teścia, dużo to przyjemniejsze bo do każdej części w zestawie jest zawsze jakaś flaszka lub "zestaw" żubra :mrgreen:

Pozdrawiam

Krzychu.