Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te dwa modele biorę pod uwagę.Znam te aukcje, ceny przed wakacjami były wyższe, a co najważniejsze to w porównaniu do ASO jest dużo taniej.

Aczkolwiek tak jak kolega wyżej napisał... Dalej drogo. Poniżej 10k zł może bym się skusił. Aczkolwiek kończą się tarcze i myślę nad hamulcami z M-Performance :twisted:

Hamulce + felgi, które załączył Klagosz to byłoby wizualanie wszystko czego mi brakuje :cool2:

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja niestety rozwaliłem dwie opony, a konkretniej wyszły buły na bokach przedniej i tylnej gumy. Tak więc po sezonie śmietnik i podjąłem decyzję, że na obecne felgi wrzuce zimówki na stałe, a na wiosne kupie cale kola 19" 404.
Opublikowano

Oczywiście miało być 20" 404.

Zobaczę co w ASO mi zaproponują, ale raczej na 80% kupie gdzieś poza ASO - zbyt duża różnica w cenie, a produkt ten sam.

Opublikowano

Ciekaw jestem ile dadzą Ci rabatu. Tak czy siak taniej będzie na allegro. Pytanie czy potrzebujesz fv czy nie... Oficjalna cena ponad 19k zł, po podatkach wychodzi prawie 13k zł. Na allegro są po 12k zł bez fv, więc jak dla mnie to wychodzi na jedno.

edit: zapomniałem, że przy rabacie 15%-20% po podatkach wyjdzie taniej niż allegro...

Opublikowano
To wszystko zalezy od tego co bede w stanie wynegocjować z ludzmi z |allegro|. Rozglądam się też na ebayu. A tak swoją drogą, Ty wydech M-Perfomance robiłeś w ASO?
Opublikowano

Różnica jest kolosalna. Wydech słychać w każdym zakresie obrotów, aczkolwiek jak ktoś dużo jeździ to może męczyć między 140-160km/h.

Dla mnie zmiana na plus. Lekki minus przy jeździe autostradowej...

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mocne zmiany poczyniles na Plus kolosalne siano wrzuciels ale super wozik. Juz mnie przekonales do tego bym nie robil wydechu. Bo tez myslalem ale jak tak go slychac w srodku mocno to mi odeszlo bo wole komfort juz jednak cisza i ma jechac heheh:) Ciekaw jestem kto pierwszy zrobi jakiegos boxa albo program jak beda robic to bedzie piekna roznica w osiagach napewno
Opublikowano

Piękny kolor, pięknie zrobione auto.

Gdyby nie faza na czerwony na pewno wybrałbym te sam lakier

Szerokości!!!

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano

Dzięki. :cool2:

Samochód wygląda tak jakbym chciał. Jeździ tak jakbym chciał, chociaż można przyczepić się do pracy plastików i uszczelek we wnętrzu. Zawieszenie i 18stki ROF robią swoje.

Opublikowano

Dopieszczona ta Twoja Bunia!

Bardzo mi się podoba, zmiany zrobione z gustem :cool2: aż dziw, że dopiero teraz tu zajrzałem!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Pemek, Twoja maszyna wcale nie jest gorsza. :cool2:

Z samochodem nic się nie dzieje. :twisted: Przybyły tylko dodatkowe obicie od białych drzwi (prawdopodobnie opla) i zadrapanie na błotniku, jakby ktoś przytulił się zamkiem od kurtki.

Razem mam 4 zadrapania. Na wiosnę będę leciał na konserwację warstwy ceramiki, więc mam nadzieję, że Panowie przypudrują trochę blizny.

Kilometrów przybywa, ma teraz 65k kilometrów. Tempo przyrostu spadło, bo w trasę bardziej leży mi F10.

W lutym kończy się gwarancja na samochód i myślę nad przedłużeniem. Początkowo miało być 200k km i 6 lat z tego co pamiętam, ale chyba 100k km wystarczy, bo mniej jeżdżę, w zasadzie tylko po mieście.

Opublikowano

Drażni mnie tylko ten silnik. Dźwięk jest mega słaby jak samochód jest zimny. Nie wiem czy to jest ok czy nie. Rzęzi...

Dlatego biorę gwarancję, bo nie chce mieć siwych włosów jeśli coś zacznie się sypać.

Na zawieszeniu M-Performance plastiki też pracują inaczej. To wada, ale żeby teraz wszystko rozbierać i poprawiać, żeby była kompletna cisza to chyba nie ma sensu. Planuję na wiosnę ogarnąć jakieś audio, więc może przy tej okazji poproszę o lepsze wygłuszenie/spięcie tapicerki.

Opublikowano

Słychać, że plastiki przeżyły sporo kilometrów na twardym zawieszeniu i naszych drogach.

Półka w F30 stuka chyba w każdym modelu. Miałem z Bavarii z F20 to też ten kłopot. Na szczęście ASO naprawia to bez problemu. :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myślę nad jakimiś zmianami na wiosnę.

Na pierwszy ogień poszłyby koła. Gumy zimowe założę na felgi 18cali Sport Line, letnie na M-Pakiet 18cali i na allegro fru...

Bardzo chciałem założyć koła M-Performance M405 20cali, ale coraz częściej myślę nad felgami Z-Performance.

Z-Performance 8 Hyper Silver

http://z-performance.com/index.php?route=product/product&product_id=113

Z-Performance 6 Hyper Silver

http://z-performance.com/index.php?route=product/product&product_id=85

Z-Performance 1 Gunmetal

http://z-performance.com/index.php?route=product/product&product_id=64

Koniecznie 20cali, bo zmieniać z 18cali na 19cali średnio widzę sens.

Planuję wstawić również środek M-Performance. :twisted:

• Moderatorzy
Opublikowano
Ja bym wybieral 1 lub 2, te ostatnie jakos w f30 nie robią wow. Ale wiadomo rzecz gustu :8)