Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siema , z miesiąc posiadam bmw e46 disla 2.0 mniejsza juz o to mam problem z żarówkami dodam ze mam wszystkie sprawne żarówki , gdy uruchomie engina to zapalają mi sie nieraz kontrolki ze niby mam przepaloną zarówke jak nie przód to tył raz są raz ich nie ma , do niedawna zapalały sie tylko przednie od 4 dni też tył wiecie czym to może być spowodowane ? szukałem podobnego tematu nie znalazłem jak jest ssorka za temat :) . Pozdrawiam
Opublikowano
ja miałem to samo,tylko mi tylne lamy świrowały,sprawdziłem wszystkie żarówki i były ok,co sie okazało powodem była słaba masa w tylnym złączu lampy,ten bolec w wtyczce lubi sie wypalac,sprawdź wtyczke czy nie jest wypalona
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdź tez podświetlenie rejestracji

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to powiem Ci kolego że źle testowałeś .

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a wyciągałeś dwie ? bo po wyjęciu jednej moze sie nie zapalić ylko nie wiem cy prawa czy lewa bo jest przejscie zrobione z jednej do drugiej

Sprzedam

Opublikowano
chcialem tylko dodac od siebie że podświetlenie tablicy rejestracyinej nie ma wpływu na sygnalizacje spalonej żarówki,nawet jak ich nie ma to kontrolka sie nie zapali
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widocznie nie u wszystkich tak jest. U mnie sygnalizuje. Może u Ciebie ktos wyłączył ta opcje podpinajac sie pod kompa

Sprzedam

Opublikowano
chcialem tylko dodac od siebie że podświetlenie tablicy rejestracyinej nie ma wpływu na sygnalizacje spalonej żarówki,nawet jak ich nie ma to kontrolka sie nie zapali

zapali się bo umnie nadal pokazuje że jakaś żarowka jest spalona a nieświeci tylko tablica i po całej analizie wszystkiego kabli,gniazd musze go podpiąć pod kompa bo niewiem co jest przyczyna,a jak odkręciłem listwe i podpiołem na kablach pod aku to listwa świeci czyli jest dobra

Opublikowano
w przedlifcie na pewno brak żarówki/żarówek w oświetleniu rejestracji jest wyświetlane jako błąd żarówki :) ale jest też opcja że jest to wyłączone, można to przekodować oczywiście :)
szukam
Opublikowano
W przedlifcie spalona żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej nie jest pokazywana na zegarach :) Wiem, bo tak mam i nie tylko ja :)
Blachary Mam Was
Opublikowano

no to przecież pisze ze zalezy to od tego jak jest zakodowane. U mnie pokazuje i tak auto kupilem ze od poczatku pokazuje. Mozna wylaczyc sprawdzanie chyba kazdej żarówki wiec albo z taśmy zjeżdzały z różnymi opcjami co do wskazywania błedu albo ktoś potem to zmieniał. Jak wsadziłem zwykłe diody led to zaraz się zapaliła kontrolka która sygnalizuje spalenie żarówki z tyłu, dopiero wsadzenie żarówek LED z CAN spowodowało że błąd już nie jest wyświetlany.

No jeszcze jest kwestia że moga być zmieniane moduły świateł które mają różne opcje.

szukam