Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szanowni koledzy, zapaiła się wczoraj teściowi kontrolka stanu płynu w chłodnicy, tak przynajmniej ją odczytałem. Taka ikona zółtej chłodnicy. Chciałem mu dolać, tylko nie wiem co kupić. Auto było od nowości serwisowane w BMW przez poprzedniego właściela, także pewnie jest zalane jakimś oryginałem. Co kupić żeby sie nie gryzło? A druga sprawa...wybaczcie, że pytam od trywialne rzeczy, ale otworzyłem maskę i nie widzę nigdzie wlewu to zbiorniczka, gdzie go szukać?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jesli ubywa to jedź do serwisu niech sprawdzą gdzie jest wyciek.

Wyżej masz link do instrukcji F25.

Opublikowano
raczej nie ubwya...minimalnie brakuje bo jak ja lekko przychyliłem ją wjeżdzając na górke to kontrolka znikła, także trzeba dolac może pół szklanki. Tylko jaki płyn? Różowy? Dynagel bedzie ok?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli nie masz go od nowości to jedź i sprawdź temp. zamarzani, zrobią Ci to w każdym warsztacie.

Płyn zwykły do chłodnic aluminiowych.

Opublikowano
ale ponoć nie można mieszać kolorami... jeśli różowy...to lejemy byle jakiej firmy też różówy. Jaki kolor jest w X3? I gdzie jest wlew?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Już Ci pisałem u góry masz instrukcję i tam są te informacje chyba w dziale "Mobilność"

Ściągnij będziesz miał na przyszłość.

Dziwi mnie że nie widzisz wlewu po otwarciu maski...

Opublikowano
Jesli samochod byl serwisowany w ASO BMW, to na pewno u ukladzie chlodzacym jest plyn BMW, ktory mozesz kupic tylko w ASO. Za litrowa butelke koncentratu chca chyba 80 PLN, kolor to ciemny niebieski, prawie granat.
  • 8 lat później...
Opublikowano
Czy w celu uzupełnienia trzeba go rozcięczać wodą, czy można dolać czystego koncentratu?