Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pomóżcie proszę, bo mnie cholera weźmie...

Chciałem dzisiaj zamontować bagażnik dachowy. Myślę chwila... to tylko 4 śruby...

Ale utknąłem na zaślepkach :evil: Dwie połamałem i dałem spokój...

Jak je wyciągnąć :?: W instrukcji jest tylko obrazek, że wyciągnąć do góry i wszystko...

Edytowane przez trotom

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Najpierw popatrz, potem jeszcze raz popatrz i popatrz i dopiero zacznij montować (na spokojnie trudno jest to zrobić źle, takie LEGO DUPLO 2-3 lata):

- zaślepki w aucie do góry, są na zawiasie, zawias jest od strony zew. auta po podniesieniu (zahaczasz paznokciem/śrubokrętem) ustawiają się w pionie,

- masz wtedy dostęp do gniazd z wspawanymi na środku nakrętkami,

- w gniazda wkręcasz plastikowe stopki wraz z stalowymi uchwytami pod mocowanie boków bagażnika, stopki są nie symetryczne (tył/przód), należy tak dobrać aby był zachowany ~poziom bocznych otworów,

- belki łączysz na luźno z boczkami (tak aby były razem ale swobodnie się przesuwały)

- jak wkręcisz 4 stopki to dopiero do nich przykręcasz boczki (każdy bok jest na 2 śruby) od relingów,

- po kilku potrzęsieniach autem za bagażnik dokręcasz wszystko na maksa,

- zakładasz zaślepki maskujące i w drogę…

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Dzięki AO.

Jak zamontować bagażnik to wiem... :lol:

Problem dotyczył tylko tych nieszczęsnych zaślepek. Z instrukcji (tylko jeden rysunek) i wielkości strzałek tam zawartych wynikało, że trzeba je wyciągnąć do góry. No to próbowałem :mad2:

Teraz już wiem, że je się tylko otwiera i już. Reszta pasuje... No ale zaślepki mam połamane, a do tego nie można ich dokupić samych :duh: tylko z listwą dachową... W ASO ca. 250 zł...

Pozdroofka

TT