Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i pozdr. z kazdego forum coś gdzieś wyczytałem i takim tropem podążałem ale naprawde poddaje się i jesteście ostatnią deską ratunku, POMOCY!! Problem polega na falujących obrotach np dojezdzam do skrzyzowania i obroty spadają na 500 i podnoszą się spowotem,dzięki wykonanym zabiegom o których za chwilke dzieje się to czasami lecz nie zawsze.Z wymianą zaczynałem od sondy lambda przed katem(Bosch),odma,filtr paliwa,kable i swiece,przepływomierz(BOSCH),czujnik temperatury,zawór rególacji biegu jałowego(BOSCH),następnie kat zamieniony na tłumik przelotowy(w tym oszustwo 2sondy poprzez montaz ,,emulatora kątowego''.Serwisy bmw rozkładają ręce. Znajomy fascynujący się komputerami zbadał go i stwierdził ze nie ma się do czego przyczepić ba nawet stwierdził ze czas wtrysku jest jakby auto niedawno z fabryki wyjechało co by tłumaczyło obecy przebieg 92000km ale nie o tym teraz. z uwag co mnie niepokoi to fakt ze zalewam go zawsze pełnym syntetykiem,nic nie bierze(płyn w chłodnicy ok i bez plam oleju), i zawsze robie płukanke silnika a olej juz po 1000km ciemnieje a po 5 jest całkiem ciemny. kata pozbyłem się tydzien temu i zauwazyłem na rurce przed katem kilka warstw czarnego jak węgiel osadu przez co kat mimo iz był cały to był zawalony tą sadzą, szczelność dolotu ok. Znajdzie się jakaś dusza która mogła by mnie wkoncu wybawić radą,pomocą?
Opublikowano
Słuszna uwaga bo zapomniałem dodać ze rzeczywiście znajomy wykrył to i napięcie wynosiło 13.2 a teraz po naprawie jest 14.2
Opublikowano
Ja z tym walczylem, poddalem sie. wymienilem tyle rzeczy co ty i dalej zdarza sie jej zafalowac. coprawda bardzo rzadko ale jednak.
Opublikowano
tak samo dziwna sprawa bo za kazdym razem gdy cos wymieniłem to przez kilka dni chodził super i potem znów to samo. za kazdym razem
Opublikowano
bardzo chętnie bym to zrobił lecz zawsze gdy zajade do kogoś kto ma taką mozliwosc to nic się nie dzieje i pewnie sobie myslą ze wariat jakis bo auto ma sprawne a placze, i przyznam szczerze ze doprowadza mnie to powoli do frustracji :(
  • 3 tygodnie później...