Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie dalsze poszukiwania e60-tki. W oko wpadł mi ten egzemplarz http://moto.allegro.pl/bmw-520d-m-pakiet-hud-mega-full-opcja-i2947057116.html . Dzwoniłem auto sprowadzone dwa dni temu z belgi vin Wbanc31080cp58385 po rozkodowaniu wynika, że oryginał m-pakiet i nawet rok się zgadza 2006. Tylko oczywiście zakup na fakturę vat-marża i pewnie znowu wałek z vatem? Ale pan przez telefon zapewnił mnie że auto pochodzi od prywatnego właściciela (ostatni w belgijskim dowodzie) i bądź tu mądry. Jak to sprawdzić żeby nie było lipy z niezapłaconym podatkiem? A jak wam auto się podoba?

VIN WBANC31080CP58385

Type code NC31

Type 520D OL (EUR)

E series E60 ()

Series 5

Type LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M47/T2

Displacement 2.00

Power 120

Drive HECK

Transmission MECH

Colour CARBONSCHWARZ METALLIC (416)

Upholstery LEDER DAKOTA/ROTORANGE (LCRK)

Prod.date 2006-04-10

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selection of COP relevant vehicles

S2NPA M LM R. DOPPELSPEICHE 135 M NOTLAUF BMW alloy wheel, M double spoke 135

S302A ALARMANLAGE Alarm system

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering

P337A M SPORTPAKET M Sports package

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats, velours

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Interior/outside mirror with auto dip

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip

S435A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Fine wood trim

S442A GETRAENKEHALTER Cup holder

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Seat adjuster, electric, with memory

S465A DURCHLADESYSTEM Through-loading system

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Headlight cleaning system

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Xenon Light

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Cruise control

S563A LICHTPAKET Light package

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL Navigation system Professional

S610A HEAD-UP DISPLAY Head-up display

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Voice control

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Preparation f mobile phone w Bluetooth

S672A CD WECHSLER 6-FACH CD changer for 6 CDs

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM HiFi speaker system

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 for DVD

S704A M SPORTFAHRWERK M Sports suspension

S710A M LEDERLENKRAD M leather steering wheel

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S715A M AERODYNAMIKPAKET M Aerodynamics package

S754A M HECKSPOILER M Rear spoiler

S761A INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG Individual sunshade glazing

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Headlining anthracite

S843A MOTORAUSLEGUNG Power reduction

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Language version, Dutch

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Delete cross-pattern operation

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature Dutch

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Navigation access request,country-spec.

S8SPA COP STEUERUNG Control unit COP

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Outer skin protection

Opublikowano

Bierzesz papierki auta i jak faktycznie jest prywatny właściciel to jest ok :D Zapytaj czy ma carpass

Z tej firmy przewijają się auta ale nie pamiętam już w których tematach :? :?

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
No właśnie ten fotel kierowcy jest zmęczony, a i jego dokładniejszych zdjęć również brak. Powstawiał kilka zdjęć od strony pasażera jaka to skórka elegancka bo nikt tam nie siedział. Napisałem już do Loona Thic aby mi ją sprawdził w serwisie i zobaczymy co wyjdzie. Jutro chyba po południu się wybiorę, żeby ją obejrzeć.
Opublikowano
Panowie byłem oglądałem auto. Z samochodem wszystko jest ok i chciałbym go kupić ale w brifie ostatnim właścicielem jest firma tjulip bvba hoogstraat 103 z belgi . Sprzedawca może przygotować auto do rejestracji i mi pozostanie tylko rejestracja. Oczywiście auto sprzedaje na fakturę vat-marża i już nie wiem jak sprawdzić czy nie robi przekrętu z vatem, ale wszystko na t wskazuje. Pomóżcie co robić jak sprawdzić? a czy jeżeli on zrobi opłaty to i tak ja bede musiał ten vat zabulić gdyby coś?
Opublikowano
trochę poszperałem i owej firmy już nie ma bo ogłosiła upadłość 07.2012. Dowód pojazdu wydany był w 07.2011 właśnie na tą firmę. Więc chyba raczej kolejny wałek z vatem, a szkoda bo auto naprawdę super, dobrze wyposażone i zadbane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W vinie jest

S754 M HECKSPOILER M Rear spoiler,a na aucie go jakos nie widac :shock:

Opublikowano
No w vinie jest sopiler a na aucie go nie ma to wiem, ale mimo wszystko samochód wygląda na godny uwagi i głębszego sprawdzenia. Tak na szybko malowane były drzwi kierowcy miernik wskazuje 190-200 wiec tragedi nie ma. Na pozostałych elementach od 110-160. W samochodzie nie działają lusterka (bark regulacji i składania lusterek). A czy w urzedzie skarbowym dowiem się czegoś na temat tego vatu czy nic mi nie powiedzą?
Opublikowano
trochę poszperałem i owej firmy już nie ma bo ogłosiła upadłość 07.2012. Dowód pojazdu wydany był w 07.2011 właśnie na tą firmę. Więc chyba raczej kolejny wałek z vatem, a szkoda bo auto naprawdę super, dobrze wyposażone i zadbane.

Sam sobie odpowiedziałeś, że nie warto. Nie pchaj się w to bagno, wiem cena kusi, ale jak przyjdzie Ci kiedyś zapłacić VAT z odsetkami, to nie będzie tak kolorowo.

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ze zdjęc auto naprawde godne uwagi,tylko ten vat trzeba by wyjasnic.Jak na 520d to jest naprawde niezle wyposazona.
Opublikowano

Nie wiem co tak się boicie tej faktury vat marża, 80% samochodów jest sprzedawanych :duh: . na rynku wtórnym

Jeżeli gość ma firmę, która działa kilka lat na rynku to go uwiarygadnia i moim zdaniem niema co się bać. Gorzej jest w przypadku sprzedaży auta tzw. Niemca. Sam kiedyś badałem temat w US. Ale to twoje pieniądze :mrgreen: .

Opublikowano
Dokładnie...niepotrzebnie siejecie panikę. To że firma w Belgii upadla oznacza, że auto sprzedawał syndyk, ktory nie wystawia faktury vat. Polski nabywca może bać się jedynie nie zapłaconego vatu w Polsce (jeśli była taka konieczność) przez firmę. Paradoksalnie to faktura vat wystawiona przez firmę słupa jest mniej wiarygodna niż fatura vat-marża wystawiona przez legalnie działającą firmę.
Opublikowano
Dokładnie...niepotrzebnie siejecie panikę. To że firma w Belgii upadla oznacza, że auto sprzedawał syndyk, ktory nie wystawia faktury vat. Polski nabywca może bać się jedynie nie zapłaconego vatu w Polsce (jeśli była taka konieczność) przez firmę. Paradoksalnie to faktura vat wystawiona przez firmę słupa jest mniej wiarygodna niż fatura vat-marża wystawiona przez legalnie działającą firmę.

a który to syndyk nie wystawia faktury VAT jak sprzedaje towar z firmy? Oj prawo skarbowe się kłania ;]

Opublikowano
Nie wiem co tak się boicie tej faktury vat marża, 80% samochodów jest sprzedawanych :duh: . na rynku wtórnym

Jeżeli gość ma firmę, która działa kilka lat na rynku to go uwiarygadnia i moim zdaniem niema co się bać. Gorzej jest w przypadku sprzedaży auta tzw. Niemca. Sam kiedyś badałem temat w US. Ale to twoje pieniądze :mrgreen: .

No właśnie 80% aut ogłaszanych u nas na portalach to wałki na Vacie i w większości sprzedawanych aut nawet przez długo istniejące komisy itp. jest gatka typu, że auto jest wstawione przez kolegę, brata, szwagra, kochanka, i FV marżę wystawia właśnie ów kolega, brat, kochanek a nie wspomniany komis. A tym szwgrem, bratem lub kochankiem jest zazwyczaj menel, na którego widnieje firma wystawiająca "lewe" FV.

Ludzie opamiętajcie się w końcu i nie wierzcie w okazje.

POCZYTAJCIE: viewtopic.php?f=44&t=177341

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)