Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy, dlatego jeżeli w złym miejscu, to wybaczcie.

Chciałbym zrobić w moim oryginalnym radiu aby było mp3, czytałem coś o tym, ale za wiele mi nie pomogli. Dlatego proszę o pomoc Was.

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1383009 mam takie radio.

Co dokupić, może połączyć aby radio odbierało mp3. ?

Zależy mi aby zostało oryginalne, ze względu na estetyke.

Dziękuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przykładowa aukcja:

http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-bmw-e46-e39-e38-e83-e53-xcarlink-i2916193428.html

Zapytaj sprzedającego czy będzie chodzić pod tym radiem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To tylko odtwarzacz mp3 z tesco za 50 pln i słuchawki :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Widziałem, że są jakieś kabelki, co wychodzą z tułu od radia takie tam 5 czy 10 pin i wychodzą na jacka bodajże.
Opublikowano

transmitery z zapalniczki odpuść :P jakie by to nie było to żenada z jakością. Najlepsze wyjście to dodać sobie AUX. Obojętnie czy radio ma taką możliwość czy nie to można to na partyzanta dolutować i już :)

albo spróbować kupić zmieniarke mp3 taką za koło 400zł :) z nią też są różne przeboje i jednym działa, innym nie, jednym rozładowuje akumulator, inni mają szumy i trzaski, innym się zacina, jeszcze innym przestaje czytać pendrive. Ale niektórym dla odmiany też działa poprawnie :)

szukam
Opublikowano

albo zaopatrzyć się w http://allegro.pl/interface-ipod-iphone-bmw-e38-e39-e46-i2933006059.html - co moim zdaniem jest drogie nawet w używce ( ja już miałem po poprzednim właścicielu, chyba kupił sobie takie nowe ) i wtedy chodzą na tym wszelkie iphony i ipody itd

ja akurat mam iPoda pod to podłączonego, plus jest tego taki że to ori interface i żadne problemy nie wyskoczą

Opublikowano

Generalnie niedawno kupiłem samochód i pasowałoby mi jak najtańsze rozwiązanie, sami chyba rozumiecie :D

dobra opcja jest ta co opisał user2046 :D tylko nie wiem czy sobie poradze :D

Opublikowano
transmitery z zapalniczki odpuść :P jakie by to nie było to żenada z jakością. Najlepsze wyjście to dodać sobie AUX. Obojętnie czy radio ma taką możliwość czy nie to można to na partyzanta dolutować i już :)

albo spróbować kupić zmieniarke mp3 taką za koło 400zł :) z nią też są różne przeboje i jednym działa, innym nie, jednym rozładowuje akumulator, inni mają szumy i trzaski, innym się zacina, jeszcze innym przestaje czytać pendrive. Ale niektórym dla odmiany też działa poprawnie :)

a jak na partyzanta to zrobic ? :D

już denerwuja mnie płyty .wma hop bęc 2002 itp :D

Opublikowano

Właśnie poszedłem do samochodu, przytrzymałem ' m ' a pożniej + bo na - nic nie działało i pokazało mi się coś takiego :D

sn y72891470

gi 04

gal 2

dsp 0

tp-v 0

cokolwiek to znaczy:D

Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli kolega szuka najtańszego rozwiązania jak na tę chwilę to polecałbym właśnie taki transmiter do zapalniczki. Jeżeli chodzi o jakość dźwięku to cóż, seryjne nagłośnienie w E46 gra średnio, nie wiem czy to wina głośników czy radia (ja też mam BMW Business). Z tego powodu raczej sam transmiter jakości bardzo nie pogorszy, ponadto same emptetrójki jakością nie grzeszą, nawet te w 320kbit/s.

Natomiast jeżeli chodzi o jakość z punktu widzenia technicznego to faktycznie te transmitery wyglądają na to czym są w rzeczywistości, czyli chińską tandetą, ale za cenę 20-30zł nie ma co liczyć na cuda. Plus tego rozwiązania jest taki że działają plug&play, i działają zawsze bo konstrukcje mają prostą jak cep. Napewno wolałbym kupić taki transmiter niż ryzykować, że wywalę 400zł na zmieniarkę + kilka godzin czasu i nie będę pewny czy to będzie działać.

Podsumowując, jeżeli zależy Ci na jakości dźwięku to lepiej kup sobie albo ponagrywaj (tylko nie z MP3!) płytki, bo różnica CD<->MP3 jest mega odczuwalna, kasę przeznacz lepiej na lepsze audio. Natomiast jak jakość ma dla Ciebie znaczenie drugorzędne to kupuj transmiter za 20zł, podpinaj pendrive i ciesz się empetrójkami w 5min. Te transmitery bywają już teraz całkiem znośne, widziałem takie wielkości paczki zapałek, bez świecących wyświetlaczy, można podłączyć tylko jakąś pamięć a utwory zmieniać pilotem.

Opublikowano
takiej odpowiedzi oczekiwałem. Jakie koszty sa radia do mojego samochodu już z mp3, mowimy oczywiscie o oryginalnym, używanym ;d
Opublikowano
powiem wam jako że dorobiłem już rok temu ten kabelek do radia i zawsze byłem mega przeciwnikiem transmiterów, kumpel często puszcza muzykę u mnie w aucie a ma wbudowany transmiter w telefonie (nokia) i nie gra to źle na prawdę i akurat ten telefon podłączony kablem gra o wiele słabiej. No ale takie transmiter jest pewnie lepszy od chińskiego badziewia no name.
Opublikowano
takiej odpowiedzi oczekiwałem. Jakie koszty sa radia do mojego samochodu już z mp3, mowimy oczywiscie o oryginalnym, używanym ;d

Ceny z reguły takich radyjek są chore, sam troszkę się rozglądałem ale jak zobaczyłem, że ceny potrafią być 8xx zł to ja podziękowałem. Za takie pieniądze można mieć świetny sprzęt od Alpine-a lub Clariona.

Opublikowano

Bardziej bym się skupił kupując taki emulator zmieniarki na tym co napisał K3m0T1989, aż taka lipa z nimi? Cena dość wysoka a w przyszłości też chciałbym coś takiego posiadać u siebie ale jak mają być takie problemy to szkoda kasy.

Opublikowano
no dokładnie, dlatego też się zastanawiam co wybrać, a nie mogę dojść do daty produkcji radia. Próbowałem trzymajac m a potem + albo - to jakieś dziwne cyferki i napis Sy.