Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , miałem ostatnio bardzo nie miła przygode mianowicie jechałem ok.70km/h nagle zaczeło mnie rzucac i wjechałem w zaorane pole , połamałem kratki pod przednim zderzakiem , nad kola i pekł zderzak , tragedii nie ma , jednak wkurza mnie ta dziura po prawej stronie w zderzaku , moje pytanie , czy trudno wymienia sie przedni zderzak ? nie majac zielonego pojecia o tym , moge wymienic sam czy nie ma szans ?

Drugie pytanie , czy do 1.9 316i 2000r wejdzie zderzak od nowszej bmki z halogenami ? jak juz wymieniać to na ładniejszy , tak mysle..

Opublikowano
Zderzak jest mocowany dwiema srubami z przodu ( na gwiazdki) ,trzeba sciagnac kratki i paroma srubkami do nadkoli plast.A co do zderzaka to wydaje sie ,ze bedzie pasowal. :D
Opublikowano
Zderzak jest mocowany dwiema srubami z przodu ( na gwiazdki) ,trzeba sciagnac kratki i paroma srubkami do nadkoli plast.A co do zderzaka to wydaje sie ,ze bedzie pasowal. :D

tylko nie wiem czy mam te kratki dziurkowane za zderzakiem sam dokupic ? bo wszedzie na allegro widze zderzak ale bez tych kratek , a one musza byc bo beda dziury... czyli mowisz ze powinien laik dac rade sam to zrobic ?

Opublikowano
Podepnę się pod temat. W sobotę nie wyhamowałem na stopie i przywaliłem w bok innego auta. Koleś ma do robienia drzwi przód i tył, a ja... musze wymienić ramkę na rejestrację :) Ale następnego dnia jak już było widno zauważyłem, że mam trochę porysowane listwy zderzaka, a sam zderzak jest lekko cofnięty od strony kierowcy. Planowałem już długo wymianę na m-pakiet, dlatego może wreszcie to zrobię. I teraz moje pytanie: Czy wystarczy ze kupie np taki zestaw http://allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e46-98-05r-m3-m-pakiet-halog-i2876351971.html, dam do malowania i to wystarczy? Czy musze jeszcze kupić jakieś zestaw montażowy? I czy lakierowanie takiego zderzaka to droga sprawa? Koszt jak za każdy inny element, czy taniej bo to plastik a nie blacha?
Opublikowano
Czy ktos ma doswiadczenie i moglby powiedziec, co moze byc do wymiany, gdy zderzak od strony kierowcy sie "wcisnął" tak na 3cm?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnę się pod temat. W sobotę nie wyhamowałem na stopie i przywaliłem w bok innego auta. Koleś ma do robienia drzwi przód i tył, a ja... musze wymienić ramkę na rejestrację :) Ale następnego dnia jak już było widno zauważyłem, że mam trochę porysowane listwy zderzaka, a sam zderzak jest lekko cofnięty od strony kierowcy. Planowałem już długo wymianę na m-pakiet, dlatego może wreszcie to zrobię. I teraz moje pytanie: Czy wystarczy ze kupie np taki zestaw http://allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e46-98-05r-m3-m-pakiet-halog-i2876351971.html, dam do malowania i to wystarczy? Czy musze jeszcze kupić jakieś zestaw montażowy? I czy lakierowanie takiego zderzaka to droga sprawa? Koszt jak za każdy inny element, czy taniej bo to plastik a nie blacha?

Nie kupuj podróby, bo nie będzie pasować i lakiernik Cię przeklnie..szukaj używki, nawet można w kolor trafić, tylko "trochę" droższy będzie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

panowie sprawa wyglada tak :

jechałem ok. 60km/h na polnej drodze , nagle musiał być lód i zniosło mnie w bok , wjechałem w szczere zaorane pole , spadek był dosc duzy i bardzo połamałem plastiki i zderzak , wyglada to tak :

http://files.tinypic.pl/i/00234/sy1zlqd20mmd_t.jpg

http://files.tinypic.pl/i/00234/rq3of780sine_t.jpg

połamałem tez nadkola i pod spodem osłona plastikowa pod silnikiem tez pusciła nie ktore zaczepy , jednak trzyma sie na paru , co mam zrobic ? wymieniac cały zderzak ? czyt mozna dokupic gdzies same te kratki + pokleić zderzak itd ? prosze doradzcie cos.. jezeli wymienic na nowy zderzak to czy ten po lifcie bedzie pasował ? lepiej wymienic na ładniejszy jak juz jest okazja.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie pasował, ale wyglądać będzie bardzo słabo..widziałem już takie wynalazki..zderzak możesz pospawać na kilkadziesiąt pln a kratki kupić na allegro lub aso.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

takie coś to pospawaj i polakieruj i już :) co tam polamałeś to dokup :)

Zderzak poliftowy w przedlifcie wygląda słabo bardzo.

Co innego np. maska :)

szukam
Opublikowano
takie coś to pospawaj i polakieruj i już :) co tam polamałeś to dokup :)

Zderzak poliftowy w przedlifcie wygląda słabo bardzo.

Co innego np. maska :)

a da sie to zrobic tak aby nie byklo widac ze byl spawany ? czy raczej przygladajac sie z bliska zawsze bedzie cos widac ? bo wiesz , nawet sprzedajac go pozniej ktos mi powie ze bity byl , i zacznie mi wymyslac jakies farmazony , z nowym nie bylo by takiej gadki no i ja bym byl bardziej zadowolony , ze wszystko jest jak nalezy ...

Opublikowano
to zrób zdjęcia :) albo pospawaj i nie lakieruj, będzie taka blizna czarna najwyzej. Ale to już fachowców od spawania pytaj czy da się tak żeby nie było śladu.
szukam
Opublikowano
to zrób zdjęcia :) albo pospawaj i nie lakieruj, będzie taka blizna czarna najwyzej. Ale to już fachowców od spawania pytaj czy da się tak żeby nie było śladu.

widziałem zderzak kompletny za 600-700 zł na allegro , a ile mnie wyniesie spawanie + lakierowanie ? domyslam sie ze nie wiesz , ale tak mniej wiecej moze ktos kojarzy ? bo jezeli nie bedzie to jakas duza roznica , to wole kupic za 600-700 oryginalny uzywany , bo jak polakieruje spawany to tez bedzie roznica kolorów...

Opublikowano
a da sie to zrobic tak aby nie byklo widac ze byl spawany ? czy raczej przygladajac sie z bliska zawsze bedzie cos widac ? bo wiesz , nawet sprzedajac go pozniej ktos mi powie ze bity byl , i zacznie mi wymyslac jakies farmazony , z nowym nie bylo by takiej gadki no i ja bym byl bardziej zadowolony , ze wszystko jest jak nalezy ...

Na pewno da się tak zrobić, żeby nic nie było widać. Tyle, że lakierowanie i tak Cię nie ominie. Chyba, że techniki klejenia zderzaków już są tak dobre, że zrobią na cacy. W Warszawie to tam masz pewnie firmę na firmie, więc nie wiem w czym problem żeby podjechać i zapytać. W Częstochowie to wiem że jest jedna taka firma :P

Też rozwaliłem zderzak i był taki, że podrywane były niektóre elementy. Panowie z tej firmy powiedzieli "no-problem". Jednak kupiłem oryginalną używkę na allegro. Powodem było to, że miałem dołożony zderzak M-Pakiet (podróba) przez poprzedniego właściciela. Żeby to jakoś wyglądało zmieniłem na seryjny zderzak.