Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem kabel do diagnostyki, ma mi przyjść we wtorek. Chciał bym zaktualizować sobie soft w samochodzie (navi professional). Ma może ktoś jakąś instrukcję jak to zrobić?

Z góry wielkie dzięki.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam. Kupiłem kabel do diagnostyki, ma mi przyjść we wtorek. Chciał bym zaktualizować sobie soft w samochodzie (navi professional). Ma może ktoś jakąś instrukcję jak to zrobić?

Z góry wielkie dzięki.

Kabelkiem DCAN możesz narobić sobie tylko kłopotów przy programowaniu nawigacji. Do tego minimum OPS lub ICOM.

Do programowania nawigacji potrzebny jest MOST i podtrzymanie zasilania auta chyba że chcesz to robić na tzw. stole.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Inpą to praktycznie tylko błedy sprawdzisz i je wykasujesz a do programowania jakiegokolwiek to min. NCS lub tak jak kolega wyzej pisze :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Kupiłem kabelek INPA czy nim coś zrobię czy raczej nie? A jak sprawdzić jaką mam wersję oprogramowania? Przez wejście w ukryte menu?

To co kupiłeś jest kabelkiem. Do bezpiecznego programowania zwłaszcza modułów wymagających połączenia typu MOST, potrzebna jest głowica OPS lub ICOM.

Wersję oprogramowania tzw. Integration Level odczytasz przez INPA z pola I-stuffe lub Tool32. Wtedy będziesz wiedział jaką wersję masz w całym aucie. I-level jest zapisany w FRM lub/i w CAS.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Moja propozycja, to zleć to komuś doświadczonemu. Sądząc po Twoim poście, to wiedzę jaką posiadasz w temacie masz nie za wielką, a więc możesz narobić sobie więcej szkody niż pożytku.

"Wal" do prmax-a ogarnie Ci to bez problemowo

Opublikowano
Nie chcę nic uszkodzić więc jak coś zlecę to jemu.

:cool2: