Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam e46 320d ostatnio spalily mi sie żarowki w oświetleniu bagaznika,wymieniłem na nowe i nieswiecą,ten sam problem mam z podświetleniem tablicy rejstracyjnej,tez wymieniłem żaróweczki i nieświeci,najbardziej irytuje mnie to że na kokpicie mam wyświetlone że żarówki z tylu są spalone,apropo tylna lampa przeciwmgnielna świeci.Co jest problemem???czy to może bezpiecznik???niewiem Prosze o pomoc POZDRAWIAM
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gniazda i te czarne kostki gdzie sa pospinane w nich przewody.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
sprawdz czy gniazda oswietlenia tablicy nie są zasniedziałe

sprawdz też bezpieczniki

mmm...a gdzie są bezpieczniki i jak je sprawdzić który jest który? no jak wymieniałem żarówki to na jednej stronie troszke śniedzi było jak to oczyścić??

Opublikowano
Popękane i połamane przewody można wymienić lub zalutować i zaizolować. U mnie samo lutowanie wystarczyło.

oki zalukam

Opublikowano
problemu szukaj w tej łamanej gumie,tam idą kable i na pewno sa urwane,ja miałem to samo,cześć kabli była urwana a częśc izolacja popękała

no tam miałem zagladnąc zrobie jak mówisz

Opublikowano
problemu szukaj w tej łamanej gumie,tam idą kable i na pewno sa urwane,ja miałem to samo,cześć kabli była urwana a częśc izolacja popękała

oki zobacze czy nie są urwane

Opublikowano

mmm...a gdzie są bezpieczniki i jak je sprawdzić który jest który? no jak wymieniałem żarówki to na jednej stronie troszke śniedzi było jak to oczyścić??

bezpieczniki masz w schowku co do rozpiski który za co odpowiada to poszukaj

co do czyszczenia to delikatnie poskrobac i użyć preparatu do czyszczenia styków el.

Opublikowano
zalukałem na gniazda i jjest oki,gume ściągłem i kable tez niesa przerwane,przeciwmgielne światlo świeci a tablica nie i dalej kontrolka pokazuje awarie,bezpieczniki wydają mi się ok bo jak lukalem na schemat to jest to wspolny bezpiecznik z oświetleniem wewnątrz a wewnątrz wsio swieci Może to wina listwy może tam rozkręcić i zalukać????mmm...???
Opublikowano

Z tymi listwa to ogólnie jest lipa w E46

Ostatnio zakupiłem do siebie listwę i jest wszystko cacy z nią tylko delikatnie różni sie od mojej :( i jestem zmuszony poszukać nst.

Nawet nie wiedziałem że one sie delikatnie różnią.

Opublikowano

Ja w swojej miałem zniszczone te gniazda na żarówki jak kupiłem auto. Teraz zakupiłem listwę i z listwą i instalacją jest wszystko sprawne, tyle tylko że listwa sie delikatnie różni od mojej i nie ma opcji jej zamontowania bez cięcia klapy bagażnika. Więc muszę poszukać jeszcze jednej listwy. W razie gdybyś szukał listwy to najpierw dla pewności odkręć swoją i szukaj identycznej.

Dla przykładu:

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/39/33/94/2939339469

teraz kupiłem taką jak jest pokazana u samej góry, a w mojej Beni jest taka jak 2 poniżej. Czyli w mojej gniazda lampek nie wystają poza obrys listwy i środkowa instalacja wraz z przełącznikiem klapy bagażnika jest mniejsza.

Opublikowano
to ja widze że mam taka samą jak Ty czyli ta środkową,,a Dzięki za podpowiedz bo jak przyjdzie mi szukać listwy to już wiem naco zwracać uwage :)))
Opublikowano
no i dokonałem expertyzy wszystkiego co się da,listwa po odłączeniu i przypięciu pod aku świeci,kable niepoprzerywane,styki wyczyszczone,kostki ok- a błąd dalej i nieświeci ,,zostalo mi tylko podłączenie pod kompa mysle że pokaże co jest nie tak na okablowaniu wrrr...