Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od dłuższego czasu zabieram sie na wymiane seryjnego grania w moim samochodzie, mam radio Blaupunkta, strasznie kiepsko gra, głośniki 25w :D

Nie chce żadnych cudów, mam takie pytanie, jakimi matami wyciszyć przednie drzwi, jakie są najlepsze stosunkowo cena/jakoś.

Co myśli Cię o tym wzmacniaczu http://allegro.pl/crunch-gpx1000-4-groundpounder-4x125w-rms-promocja-i2929575864.html ??

Dołożyłbym na przód głośniki pionniera 13stki a na tył rozwierciłbym i władował jakieś głośniki ~~ 100rms-a, za 300-400zł. Nie wymagam żadnych cudów, chce aby coś tylko delikatnie lepiej grało. Czytałem FAQ dużo na temat wzmacniaczy i wszystkiego, zdaje sobie sprawe że marka i jakoś oraz wydajność rośnie w miare ceny, no ale ta marka wzmacniacza nie jest to chyba czysty chinol a rms też mało niema, proszę o doradzenie.

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie zmiana kaseciaka na Alpine CD53 - oryginalne radyjko z końca serii dało super rezultaty, dodatkowo dorzuciłem na przód Hertze 130 z tweeterami i już jestem bardzo zadowolony. W międzyczasie miałem pół-roczne zastępcze radio Sony BT3900 ale w porównaiu do alpine to mizeria była.

W kolejnych krokach myślę o wyciągnięciu sygnału pod wzmacniacz z oryginalnego radyjka i dorzuceniu lepszych głośników na tył. Ale narazie to tylko plany, żeby się za to zabrać trzeba by była bardziej konkretna kasa (wzmacniacz alpine + subwoofer), półśrodki raczej się nie sprawdzają w przypadku audio.