Skocz do zawartości

e38 5.4... WBAGG210X0DG22134

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowy na forum i chciałem prosić o pomoc...mam zamiar kupić bmw e38 5.4 z komisu Bodzio z katowic,która jest wystawiona na Otomoto...BMW 750 E38 750i CZARNA ZAMIANA-taki jest opis,nie wiem jak wkleić link,trochę sie waham,gdyż są tam dwie aukcje i każda z nich mówi o innym przebiegu...oto VIN WBAGG210X0DG22134...będę wdzięczny za odpowiedzi! Pozdrawiam

Wpisz vin do tematu

http://otomoto.pl/bmw-750-e38-750i-czarna-zamiana-C27406544.html

http://bodziobis.otomoto.pl/bmw-750-5-4-326km-sedan-full-opcja-C27403810.html

Numer podwozia WBAGG210X0DG22134

Kod typu GG21

Typ 750I (EUR)

Typoszereg E E38 ()

Seria 7

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M73

Pojemność skokowa 5.40

Moc 240

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka SOFTLEDER/SCHWARZ (P5SW)

Data prod. 1995-05-17

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S223A ELEKTRONISCHE DAEMPFER CONTROL(EDC) EDC

S292A LM RAEDER/KREUZSPEICHENSTYLING Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S352A DOPPELVERGLASUNG Pod. oszklenie izolacyjne

S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S457A KONTURSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel kontur. el. z pamięcią

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S496A SITZHEIZUNG FUER FONDSITZE Podgrzewanie fotela tylne

S499A KOPFSTUETZEN IM FOND ELEKTRISCH Zagłówki w siedzeniu tylnym elektryczne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S683A TELEFONANTENNE FUER D-NETZ Antena tel., sieć D

S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco

To link do auta : http://bodziobis.otomoto.pl/bmw-750-5-4-326km-sedan-full-opcja-C27403810.html

Chyba już o niej było i raczej nikt tego egzemplarza nie chwalił :mrgreen:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Po takim aucie za taką kasę można spodziewać się wszystkiego i to raczej nic dobrego. Kupując takie auto trzeba mieć co najmniej drugie tyle kasy na start ,ale widzę że autor tematu ma doświadczenie z takimi maszynami więc chyba wie w co wchodzi :wink:

jeszcze nie widzialem zadnego egzemplarza chwalonego! to tak na marginesie!!:)

bo krotko tu jestes ;) sa chwalone autka ale zwykle ludzie o nich nie dyskutuja bo 'nie ma o czym' wiec temat szybko splywa na druga, trzecia, dziesiata strone ;)

ale tak jest : 90% ludzi wkleja najtansze autka i stad takie efekty.

Wiem,zauważyłem że ludzie poprostu wymagają od najtańszych aut super stanu co nie idzie w parze...jestem ciekaw ile ma faktycznie przebiegu ta 750...

Myślę że ok 400-500kkm.. Takie auto a ktoś okleja kierkę taśmą izolacyjną :mad2:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg

Wiem,zauważyłem że ludzie poprostu wymagają od najtańszych aut super stanu co nie idzie w parze...jestem ciekaw ile ma faktycznie przebiegu ta 750...

Myślę że ok 400-500kkm.. Takie auto a ktoś okleja kierkę taśmą izolacyjną :mad2:

Mylisz się kolego. Po 400-500kkm kiera jest wytarta tak, że jest błyszcząca i nie ma tych załamań. Ja sam osobiście wydziałem (fakt że e39) ale kiera jest chyba ta sama i tak wyglądała z niemiec po przejechaniu ponad 1mln km. Niestety takie są realia. I to auto 500tys prawdopodobnie daaaaawno miało przekroczone. Wiadomo że każdy dba inaczej o kiere i ma inne dłonie np jak papier ścierny, ale tu ewidentnie auto wymęczone i z ogromnym przebiegiem

W tych pieniądzach rzeczywiście można się spodziewać wszystkiego i trzeba miec na uwadze wydatki.

Ale mimo wszystko zabrałbym kogoś znającego się na rzeczy i obejrzał. Wszelkie opinie "ze zdjęcia" bywają mylące i to znam z autopsji.

Kiedyś mój kolega szukał E38 i przez tego typu opinie już był zniechęcony (malowane,cena za niska itd..)ale pojechaliśmy -zobaczyliśmy i kupiliśmy.Efekt jest taki ,że gość do dzisiaj wymiata i oprócz pierdół nic wiele nie dołożył.Autko było całe malowane ale w jednym kawałku i świetnie wygląda do dzisiaj.Więc jedź ,zobacz i decyduj.Pozdrawiam.

Może i miał szczęści i wyglądała gorzej na zdjęciach.

Ale w tym wypadku gdzie widać dziury w kierownicy i zamiast ją wymienić za grosze przed sprzedażą albo kupić jakiś badziewny pokrowiec to gość załatał taśmą izolacyjną :duh: Ogólnie oglądając fotki nadwozia wydaje się bardzo styrane. Jeśli reszta rzeczy jest naprawiana taśmami sylikonem etc to lepiej nie. Odpuść sobie lepiej ten egzemplarz bo jeśli będzie jakiś mankament z motorem to tam ceny są nie miłe dla portfela

Na jednym ze zdjęć widać jak pięknie widać choinkę kontrolek. Podejrzewam, że kontrola trakcji i abs się świecą. A wskaźnik paliwa albo nie działa albo jest na ostatnich oparach. Tylko rezerwa się nie świecy bo też jest wyciągnięta kontrolka lub nie działa. jazda z taką ilością benzyny jest zgubna dla pompy. Dużo nie trzeba by uszkodzić starą pompę. A to już poważne koszta.

Jeszcze patrzyłem to auto nawet nie zostało oddane do komisu tylko do jakiegoś auto skupu gdzie kupują każde auta. To też daje dużo do myślenia

• Zasłużeni forumowicze
Co się dziwicie że sprzedawana na jakimś auto skupie , nie zdziwił bym się żeby oddana była do kasacji czy coś ,przecież sprzedać takie auto z takim silnikiem graniczy chyba z cudem . Samo ubezpieczenie ,wymiany okresowe i tankowanie takiego auta to kilka tysięcy na starcie . Moje 320d generuje czasem nie małe koszty a o takiej e38 z takiego rocznika to aż strach pomyśleć :?

Witam panowie...macie rację,już oduściłem! Nie będę nawet jechał jej oglądać bo niepokoi mnie właśnie ta kierownica,sieć kontrolek,dziwacznie leżąca kontrolka paliwa i siedząca [BAD]!Najlepsze jest to że koleś wystawił ten sam egzemplarz dwa razy na otomoto! W jednej aukcji jest napisane 200000km a w drugiej 260000,a jak zadzwoniłem i zapytałem ile ma faktycznie to usłyszałem tak : "a czy to ważne czy 200 czy 260?..."hmm...szkoda gadać!Pozdrawiam