Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kochani,

Stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknego BMW e46 '00, benzyna 1.8l

Mam pytanie. Ponieważ jest to pierwsze auto w moim życiu, na jakie elementy podaczas jego użytkowania trzeba zwracać uwagę? O które elementy należy dbać najbardziej, które należy najczęściej konserwować. Jakie elementy są najbardziej wrażliwe.

Proszę o jakiś króciutki przewodnik aby moja BMW żyła długo i szczęśliwie i służyła mojemu synowi gdy go będę miał i będzie wystarczająco dla niej duży :)

Przy okazji chciałbym spytać jak się nazywa lub gdzie mogę dostać taką małą zaślepką którą się montuje w tapicerce, a w która wchodzi przycisk zamykania drzwi? Przepraszam ale nie wiem jak dokładniej ją opisać. Chodzi o ten trigger/przycisk koło szyby który się wciska aby zamknąć drzwi od środka. Aby nie wystawał perfidnie z tapicerki ma on taką okrągłą zaślepkę. Gdy montowałem nowy podnośnik szyby o którego uszkodzeniu poinformował mnie sprzedawca niestety go zgubiłem...

Udało mi się znaleść zdjęcie pokazujące o jaką zaślepkę mi chodzi

http://ifotos.pl/zobacz/zalepkajp_xwanrrn.jpg/

Potrzebuje jej nazwy aby ją znaleźć. Próbowałem już różnych nazw ale wciąż niemogę jej odszukać.

Pozdrawiam

Edytowane przez ekoDC
Opublikowano

Bo ten plastik pewnie występuje z całym boczkiem :D

Pozostaje szukać gdzieś używki

Pozostałe rzeczy były opisywane i radzę poprawić tytuł tematu bo admin zaraz ci to zamknie

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
I jak chłopaki jakaś odpowiedź albo chociaż wskazanie tematu w którym jest o konserwacji BMW?