Skocz do zawartości

e46 -naprawa tylnych drzwi, samemu czy mechanik z polecenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

wczoraj wgniotłem lekko drzwi tylne...

viewtopic.php?f=99&t=206660

Nie chce dawać tego mechanikowi który robiłby to pierwszy raz, bo tak to sam mogę pokombinować, więc pierwsza sprawa to czy da radę to zrobić samemu, i czy jest jakiś zagraniczny/polski poradnik jak to zrobić?.... Jeśli lepiej iść z tym do mechanika, to czy znacie mechanika który wiedziałby co robi i wybiłby/wyciągnął wgniecenie a nie sobie próbował pierwszy raz przez 2 godziny jak się dostać do środka? Nie chce lakierować całych drzwi, więc byłaby to tylko naprawa wgniecenia.

Opublikowano
Ta listwa to do wymiany kolego i myślę ,że na to czy lakier przy wyciaganiu odpadnie czy nie to nie ma się wpływu i nikt gwarancji nie da.Generalnie drzwi i tak masz do lakierowania całe wiec nie wiem po co jakis poradnik blacharski :D
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Wiesz, wszystko sie da zrobic jakos samemu. Zalezy jak glebokie sa rany ale z tego co widze masz spora wgniote i mocne rysy. Nie usuniesz tego ladnie sam.

Polecalbym Ci poszukac drzwi w kolor albo calkiem innego koloru i lakierowac. Wyjdzie Cie pewnie taniej niz kombinowanie na tysiac frontow z tymi.

Opublikowano

faktycznie drzwi wychodzą taniej..... są nawet z listwami i szybą.

Tylko nie wiem kompletnie jakie drzwi będą pasowały, mam sedana e46 2002r po lifcie, czy tylne drzwi od coupe/kombi tez będą pasowały?

znalazłem takie tylko bez szyby:

http://moto.allegro.pl/bmw-e46-sedan-drzwi-lewy-tyl-i2915735262.html

aha, jak już kupię to jak je bezpiecznie przewieźć?.... wystarczy taksówką dużą kombi czy to już taki gabaryt że lepiej zamówić coś większego? :?

Opublikowano

faktycznie napisałem coupe :mrgreen: hehe

tak czy inaczej, dowiedziałem się że goła blacha drzwi bez niczego kosztuje 200zł, wymiana około 200zł, to mało biorąc pod uwagę że trzeba wszystko ze starych drzwi wybebeszyć.

Kolor udało mi się znaleźć czarny, sprawdzę rano jak wpasuje się z moim czarnym, mieści się spokojnie do kombi.

Opublikowano
Zastanawiałem się czy by tego sam nie zrobić ale mam jeszcze kilka rzeczy poza drzwiami do zrobienia, jak nie uda dostać się do mechanika w miarę szybko to sam się za to zabiorę, mógłbyś dać jakieś rady :) ? na przykład jakie klucze/śrubokręty użyć, na co uważać itp.
Opublikowano
Ta listwa to chyba jest wzmocnienie, więc ciężko będzie wyprostować, a lakierować i tak trzeba. Ja kupiłem gołe drzwi do sedana w kolorze za 170 zł z wysyłką.