Skocz do zawartości

Philips Blue Vision ultra VS Philips X-Treme Vision 100%

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma ktos w swoim aucie takie zarowki? Philips Blue Vision ultra lub Philips X-Treme Vision 100%

Chcialem sie dowiedziec ktore lepsze, chodzi mi o to zeby ladnie wygladaly ale tez dobrze swiecily(daleko,mocno), odrazu pisze soczewek w aucie niemam, pozdro

Opublikowano
Ja sie właśnie zastanawiam nad zakupem którychś z wyżej wymienionych żarówek, ale nie moge sie na nic zdecydować. Efekt efektem ale świecić musi toto dobrze :)
Opublikowano
ja mam osram night breaker plus, porównując do zwykłych żarówek bodajże Tungsram jakie miałem wcześniej, świecą dużo lepiej nocą, jestem zadowolony
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko i wylacznie jak kolega wyzej: osram night breaker plus
Opublikowano

Kiedyś w poprzednich samochodach miałem Philipsa Blue Vision, ładnie wyglądała ale średnio świeciła, najlepiej świeciła na drodze Philips Gt150 perer2night ( były jeszcze gt130), miałem je H4 w lampach, potem H7 w soczewce i w motorze bez soczewki, była duża różnica, a motor z daleka w nocy wyglądał jakby miał xenon, pomijając aspekty tego że ładnie wygląda to przy dobrej lampie w moto świeciła najbardziej na biało, jasno z dotychczasowych żarówek jakie przerabiałem.

Teraz mam xenon to nie wiem co jest na topie.

Opublikowano

Ostatnio mialem Philips blue vision bardzo ladnie swiecily, ale jestem zaskoczony zywotnoscia... Wytrzymaly okolo 3 miesiecy... I padly.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

mi BlueVision wytrzymały przeszło rok, nie wiem jak potem bo samochód sprzedałem, ale to były h4

tyle, że te gt150 biją je pod względem jasności i polepszenia widoczności

Opublikowano

A wiesz, ze na kazda zarowke H7 jest taka sama ilosc lumenow w normie?

Bodajze 1500lumenow to jest maksymalna wartosc w tej normie.

Poczytaj jakis test i bedziesz wiedzial jakie wziac. Solidny i niedrogi jest np Osram Silverstar 2.0 albo Philips premium 30+.

Boscha Pure Lighty tez sa dobrze oceniane i faktycznie swieca ciutke ladniejszym swiatlem.

To czym sie moga roznic miedzy soba to temperatura barwowa nieco (sklad mieszanki gazu), czasem zycia i jakoscia wykonania zarnika.

Ten intensy i hypery chyba nie maja homologacji, z tego co kojarze? Jest troche takich ultra bialych zarowek przeznaczonych do OFF ROAD USE ONLY.

Opublikowano

Hypery miałem u siebie jeden dzień przez chwilę słabości :lol: .

Barwa światła patrząc na lampy jest świetna. Ale te żarówki nie dają kompletnie światła na drogę. W deszczową pogodę w nocy bez noktowizora nie da się jeździć.

Opublikowano

Rafal dobrze prawi! Biale zarowki to porazka w nocy + deszcz!

Tylko dobrze wygladaja!

Ja jezdzilem na tungsramah sportlight blueish. Z tych niebieskich byly czesto polecana. Generalnie duzo bardziej biale ale nie Hyper, za to w mokra pogode gorsze.

Zywotnosc pol roku a nie jezdze dlugo. Te niebieskie tyle zyja zwykle...

Opublikowano

Ja u siebie przerobiłem następujące żarówki H7:

Tungsram Megalight plus90

Philips Night Guide

Osram Night Braker

Bosch Xenon Blue

I zdecydowanie polecam te ostatnie, nie mają nic wspólnego z barwą xenonu lecz świecą najlepiej z tych wszystkich, zasięg, rozkład i barwa ( bardzo biała ) światła są super. Polecił mi je znajomy właściciel sklepu moto, jako lepsze od Osramów, które chciałem ponownie kupić. I mówił prawdę. :cool2:

Opublikowano
a ja polece mtec super white h7 :) mają homologacje, jest mnostwo porownan do philips blue vision i osram cool blue

Orientujecie sie gdzie można dostać te żarówki? Bo na allegro nie mogę ich znaleźć, a na ebay nie mam konta.

Opublikowano
na ebay nie mam konta.

do szukania nie potrzeba konta ;] a założyć też nie trudno

Ja osobiście polecam Osram Cool Blue,

Też nie mam soczewek ani ksenonów, a autko fajnie się na nich prezentuje. Dają niemal idealnie białe światło.

Do kompletu mam postojówki Hella Blue i wszystko fajnie do siebie pasuje.... chociaż mam yellow fog's :D