Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu zakupilem sprężyny (Przód) do mojego E36 316 sedan i niestety nie pasują - kupując zaryzykowałem ponieważ kupiłem sprężyny od (podobno) M3 i rzekomo miały pasować do sedana ale nie pasują, chciałbym się więc upewnić jakie spręzyny kupiłem i do jakiego modelu pasują. ich numer sreyjny to: E HH BMW 2228171.

Dodatkowo zdemontowalem moje sportowe sprezynki (w celu podwyższenia autka) i chciałbym je sprzedać ale niestety też nie mogę odnaleźć, po numerze seryjnym, ich producenta ( BM0 18 VA 10/04 ).

Moglibyście więc poradzić gdzie szukać takich informacji?

Dzięki

Opublikowano
Od M3 do 4 cylindrowego?

Kiepski pomysł.

Tyle kazdy potrafi napisac. Wytlumacz koledze o co chodzi :wink:

Opublikowano
Od M3 do 4 cylindrowego?

Kiepski pomysł.

No tak teraz juz wiem ze kiepski ale sprzedajacy zapewniał że beda pasowały do sedanawięc zaryzykowałem. Niestety na obniżonych spręzynach nie ma marki tylko numer seryjny o kótrym wspominałem - musze ja sprzedać ale przede wszystkim warto wiedzieć co sprzedaje.

Pozdrawiam,

Opublikowano

a tak z ciekawosci co niepasuje ze tych sprezyn nie da sie zalozyc ???

moim zdaniem powinny pasowac! tylko ja bym proponowal zalozyc kompet i przod i tyl bo przod od m a tyl seria to troche dziwnie moze jezdzic.

Moj znajomy zalozyl taki komplecik do 318is i pasowalo autko bardzo fajnie jezdzi jest ciut twardsze do serii ale komfort pozostal na b.dobrym poziomie. Co do wysokosci to porownojac do mojej 316i na seryjnym zawieszeniu stoji ciut ale to ciut nizej a porownojac do m3 3.0 troszke wyzej.

pozdr

Opublikowano
a tak z ciekawosci co niepasuje ze tych sprezyn nie da sie zalozyc ???

moim zdaniem powinny pasowac! tylko ja bym proponowal zalozyc kompet i przod i tyl bo przod od m a tyl seria to troche dziwnie moze jezdzic.

Moj znajomy zalozyl taki komplecik do 318is i pasowalo autko bardzo fajnie jezdzi jest ciut twardsze do serii ale komfort pozostal na b.dobrym poziomie. Co do wysokosci to porownojac do mojej 316i na seryjnym zawieszeniu stoji ciut ale to ciut nizej a porownojac do m3 3.0 troszke wyzej.

pozdr

Kolumna da się spiąć ale te sprężynki są trochę za wąskie niż te standardowe i nie leżą idealnie w kielichu amortyzatora co zdaniem mojego mechanika moze skutkować wysunięciem się amorka podczas jazdy.

Kupiłem już sprężynki (pasujące K+F, które w połączeniu z amorkami Bilstein'a dają całkiem fajne połączenie - dosyć tward zestaw ale zarazem idealnie komfortowe.

Tak czy inaczej mam do sprzedania 2 pary sprężyn (jedna od M3 - "najprawdopodobniej", a druga sportowa - nieznanej marki :mad2: - ujestem teraz "sprężynowym królem" :D