Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wlasnie nie wiem... wszystko ma swoja cene, dwa, ze jesli podluznice nie byly dotkniete to mozna wszystko naprawic porzadnie..

http://krac.otomoto.pl/bmw-335-335d-e92-coupe-navi-alufelgi20-C25752957.html

Tu też podłużnice są całe.... i co z tego????? Kupiłbys go???

Durne myslenie kogoś kto nie ogarnia tematu... Jak podłużnice proste to strzał lekki. :nienie:

Pokaze Ci setki aut które maja proste podłuznice a nie kupiłbym ich do naprawy. Podłuznice wymienia sie tak samo jak inne czesci blacharskie, ba można je kupić nawet w ASO tylko trzeba sie na tym znać.

Wolałbym samochód który dostał po podłuznicach niż taki, który przyjął uderzenie "na góre" po wzmocnieniach i silniku

Piekne jest to zdj rozebranego silnika. Nie- nie kupilbym go. Ale stad chcialbym zapytac sie pierwszego wlasciciela jak wygladal ten dzwon, przeciez ten Pan nie ma nic do stracenia i na pewno wszystko by powiedzial.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale kolega Tomm robi wszystko, żeby nie słyszeć i nie widzieć. Ale masz rację to jego wybór.

Panowie wszystko zrozumiale, ale ten telefon nic mni enie bedzie kosztowal. Zajmie to 5 min a wszystko bedzie wiadome! Ale oczywiscie szanuje to i doceniam pomoc !!!

Opublikowano
Co będzie wiadome? Przez ten czas auto mogło być już kilka razy rozbite, zalane itp.
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

dokladnie panowie, jesli ktos zna stan autka i chce je kupic to jest to jego indywidualna sprawa....

ja tam zycze abys sobie kupil 335i, uzywane autko wiec zawsze cos bedzie a za taka cene mozna na wiele rzeczy przymknac oko.

Takie moje zdanie.

Opublikowano
Wlasnie nie wiem... wszystko ma swoja cene, dwa, ze jesli podluznice nie byly dotkniete to mozna wszystko naprawic porzadnie..

http://krac.otomoto.pl/bmw-335-335d-e92-coupe-navi-alufelgi20-C25752957.html

Tu też podłużnice są całe.... i co z tego????? Kupiłbys go???

Durne myslenie kogoś kto nie ogarnia tematu... Jak podłużnice proste to strzał lekki. :nienie:

Pokaze Ci setki aut które maja proste podłuznice a nie kupiłbym ich do naprawy. Podłuznice wymienia sie tak samo jak inne czesci blacharskie, ba można je kupić nawet w ASO tylko trzeba sie na tym znać.

Wolałbym samochód który dostał po podłuznicach niż taki, który przyjął uderzenie "na góre" po wzmocnieniach i silniku

Piekne jest to zdj rozebranego silnika. Nie- nie kupilbym go. Ale stad chcialbym zapytac sie pierwszego wlasciciela jak wygladal ten dzwon, przeciez ten Pan nie ma nic do stracenia i na pewno wszystko by powiedzial.

Przepraszam, nie widziałem tego ostatniego zdjęcia... Tu akurat podłuznica jest przekoszona, wiec to zły przykład.

Opublikowano

Możesz wyjasnić dokładnie dlaczego lepiej na podłuznice niż "na góre"? Zawsze cos sie człowiek dowie wiecej...

• Moderatorzy
Opublikowano
zapytac sie pierwszego wlasciciela jak wygladal ten dzwon, przeciez ten Pan nie ma nic do stracenia i na pewno wszystko by powiedzial.

Od 1 wł w PL już więcej nic się nie dowiesz, wszystko co wiedział napisał mi wczoraj.

On już kupił auto naprawione - z tego co pamiętam kupił od handlarza z Krakowa, który mu to auto do Warszawy przywiózł.

To znasz już część prawdy. Auto sprzedał za dużo większe pieniądze niż jest teraz do kupienia, mi to daje do myślenia...

I tak jak poprzednicy pisali - przez rok czasu te auto mogło być 5x rozbite, mogło pływać i nie wiem co jeszcze... Sam napisałeś, że jest zaniedbane, ja to auto zapamiętałem jako dobrze utrzymane - było należycie traktowane, co trzeba wymieniane, tylko na myjni ręcznej myte.

Powtórzę słowa właściciela: "sprzedałem ją dlatego, bo na okrągło były problemy z elektroniką". Ja wiem, że on włożył kilka dobrych tysiaków na zrobienie auta na tip top i się nie udało. A robił u ludzi, którzy siedzą w temacie nie od dziś.

ps. przypomniało mi się jeszcze - na całym aucie były ślady po nieudolnym polerowaniu.

Opublikowano

Panowie, a ktos z Was interesowal sie wczesniej tym autem??

wujekwadus

Btw, z tego rozumiem,ze to jest Twoje 335 na allegro z wawy z przebiegiem 195k? Nie ma zadnych klopotow z powodu duzego przebiegu jak na taki silnik?

Opublikowano

Co ja Ci moge napisac? ;)

Pelna historia autka na forum u mnie w galerii. Przez prawie 70 tys km mojego uzytkowania padla mi tylko pompa wody i termostat. Teraz bede musial jeszcze wymienic uszczelka od filtra oleju (200 pln?) i to wszystko. Ale moj egzemplarz jest wyjatkowy, nie slyszalem o drugim 335i co na seryjnych turbinach zrobilo by 200 tys km, z czego 30 tys na chipie. Nie chce reklamowac swojego autka, ale oprocz tego co widac obecnie na zdjeciach jest tip top:d forumowicze moga liczyc na mala znizke:D a ja w marcu bym sie cieszyl juz m6 ;d

Opublikowano

ta bordowa, o ktorej rozmawiacie?:D

Rozumiem, caly czas szukam. Dzisiaj w koncu jade do tego serwisu, wczesniej nie mialem na to czasu. Srebrna bez m pakietu?

Opublikowano

na m6 mialbym budzet 120k co bym za to trafil to bym zobaczyl jak nic to sa inne alternatywy ;)

jak sie przyjezdza z zywa gotowka do tego typu ludzi to mozna negocjowac... ;)

Tak moja to ta srebrna niestety bez mpakietu :(

Opublikowano

taaak, handlarze lasza sie na gotowke...

No nic zobaczymy, jesli nie ja to zycze szybkiej sprzedazy i dobrego zakupu ( zarowno sobie jak i wszystkim obecnym na forum:) )

Opublikowano
No i jak po oględzinach w ASO ? :) Fura już w garażu ?
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

dzisiaj bylem w serwisie- ZERO historii zwiazanej z tym autem. (podobno z wlochami i franuzami tak jest- czyli nie ma historii aut z tych krajow)

Jaki final ?! dobre pytanie- dam wam znac na czasie!

Dlaczego zostanie na dluzej, w sensie slabo sie sprzedaja te wozy?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wiec tak, zrobilem diagnoze komputerowa i:

- prawy biksenon skretny - nie dziala mechanizm skretu- prawdopodobnie sterownik,ktory jest pod lampa jest padniety (prawodpodobnie zostal zalany, poniewaz zbiera sie tam woda)

- konwerter czyli sprzeglo - czyli cala skrzynia auto ZF 6 bieg do wymiany

- w czasie powrotu do domu przetarl sie przewod cisnieniowy od chlodnicy oleju- ktos go nie dopial podczas naprawy i kolo (nawet nie wiem jak sie to kolo nazywa) go przetarlo tez do wymiany.

Wiecej rzeczy na razie nie ma. Na pewno zrobie update systemu. Wszystko bedzie zrobione w przyszlym tyg i zobaczymy jak sie sprawa ma! ;)

pzdr

Opublikowano
wiec tak, zrobilem diagnoze komputerowa i:

- prawy biksenon skretny - nie dziala mechanizm skretu- prawdopodobnie sterownik,ktory jest pod lampa jest padniety (prawodpodobnie zostal zalany, poniewaz zbiera sie tam woda)

- konwerter czyli sprzeglo - czyli cala skrzynia auto ZF 6 bieg do wymiany

- w czasie powrotu do domu przetarl sie przewod cisnieniowy od chlodnicy oleju- ktos go nie dopial podczas naprawy i kolo (nawet nie wiem jak sie to kolo nazywa) go przetarlo tez do wymiany.

Wiecej rzeczy na razie nie ma. Na pewno zrobie update systemu. Wszystko bedzie zrobione w przyszlym tyg i zobaczymy jak sie sprawa ma! ;)

pzdr

Pewnie, trzymamy kciuki aby to bylo tylko to...

Chociaz szkoda wymiany calej skrzyni, pare ladnych tys pojdzie...

Pozdr.

Opublikowano

Pojdzie pojdzie niestety. Cala dlatego,ze nie wymienia samego konwertera , poniewaz tu juz jest mala roznica wymieniac tylko konwerter a cala. Ale chodzi o gwarancje. Zeby dac na to gwarancje to wymieniaja wszystko. Wczesniej wyskoczyl mi jakis blad silnika przy gwaltownym przyspieszeniu ale sie skasowal i juz nie wyskoczyl takze okaze sie co z tym jak juz bedzie na chodzie po wymianie skrzyni. Mozliwe,ze po tym chipie,ktory ktos zrobil na 360koni pompa nie wydala dlatego zalecali mi zrobic update na nowy i wtedy zobaczymy.

-problem z doswietlaniem zakretow to najmniejszy pikus w tym wszystkim i najtansza zabawa. Bedzie dobrze Panowie.

Wujekwadus Opowiadaj Chlopie jak to wyglada u Ciebie, cos znalazles nowego, jak wyglada sprawa ze sprzedaza Twojej 335? Posiedzialem troche na forum ostatnimi czasy i widzialem zdj oraz relacje z waszego tripu na ring, jesli bedziecie lecieli w tym roku to mozliwe,ze dolacze;) bo jak to napisaliscie: cos takiego trzeba zrobic chociaz raz haha!

PZDR

Opublikowano

Głowa do góry kolego. Jeśli kupiłeś auto za 68 tys, to nawet jeśli teraz wydasz kilka tys pln, to w najgorszym wypadku dobijesz do normalnej ceny rynkowej auta z USA. Oczywiście, przyjemniej było by wydać te 68 i cieszyć się autem, zamiast jeździć po warsztatach, ale co zrobić... Tak czy inaczej, trudno - zaryzykowałeś, zdarza się. Teraz trzeba tylko doprowadzić auto do łądu i zacznie się radość :8)

ps. u mnie też kilka razy zaświecało się check engine, po zgaszeniu auta i odpaleniu na nowo problem znikał. W ASO twierdzą, że to wina paliwa (jeśli jest chu...owe to wyrzuca błąd i tyle). Także czasem coś co wygląda groźnie faktycznie może być lajtowym tematem. Niemniej, szkoda, że u CIebie okazało się inaczej :(

Opublikowano

Dokladnie, pelen chill. Juz dawno bylby na chodzie ale zaczela sie sesja i inne priorytety takze troche sie to opoznilo wszystko..

Skrzynia to osobny element i to wymienny. Z tym bledem engine check zniknal po skasowaniu na kompie, takze po zrobieniu trzeba bedzie przejechac sie i wtedy zobaczymy czy cos wyskoczy. 65dokladnie wiec jest pewien zapas co do reszty. Dziekuje! pzdr

Opublikowano
No to jak zapłaciłeś 65, to nawet jak wsadzisz w nią 10k (wiadomo, że nie o to chodzi, ale jak już jest jak jest to trudno) to i tak cena będzie spoko :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.