Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szkoda słów kolego, wszyscy Ci mówią, że to Anglik, co zresztą widać, sprzedawca chciał Cię oszukać, ale Ty będziesz jechał i zawracał d... Standzie. Czytam to forum od bardzo dawna [chociaż się nie udzielałem], ale przeraża mnie mentalność Polaków, nie mogłem uwierzyć jak ktoś kupił czarne 550i po dzwonie ze Stanów [to, co autoryzowany diler kiedyś sprzedawał jako bezwypadkowy] i jeszcze się tym chwalił, teraz ktoś jedzie do serwisu oglądać Anglika z kręconym licznikiem, żeby sprawdzić czy jest ok :mad2: , widzę, że niektórzy mają swój świat... :lol:
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Macie rację Koledzy, to na pewno jest Angol. Więc daje sobie z nim spokój. Muszę Wam jeszcze jedno powiedzieć o czym wcześniej nie wspominałem, napisałem maila jakieś 2-3tygodnie temu do obecnego właściciela z zapytaniem o nr VIN i oto skąd pochodzi samochód. Do dnia dzisiejszego nie uzyskałem odpowiedzi drogą mailową, dopiero przed kilkoma dniami zdecydowałem się zadzwonić do właściciela tej E39 i otrzymałem info że samochód został sprowadzony z Belgii oraz podał nr VIN po którym ewidentnie wynika że auto powinno mieć kierownicę z prawej strony. Właśnie dzwoniłem przed chwilą do właściciela i zadałem pytanie wprost, czy to auto miało kierownicę z prawej strony i czy pochodzi z Wielkiej Brytanii. Właściciel odp: "no teraz to mnie Pan zaskoczył, są jakieś papiery że auto było serwisowane w Anglii, ale ja je kupiłem w Belgi w takim stanie jakie jest. Muszę to wszystko sprawdzić". Jak sądzicie koleś mógł się nabić w butelkę kupując taki samochód po przekładce w Belgii czy do końca udaje wariata i próbuje z kogoś zrobić durnia?
Cała Polska w cieniu Śląska :)
Opublikowano

Nie bądź naiwny :duh:

Belg nie przekładałby starego e39

A handlarz na pewno by się nie dał nabrac.

Dobrze wie co sprzedaje tylko leci w ch.....

Opublikowano
No właśnie to też coś mi nie pasowało jak napisałem do gościa tego maila z zapytaniem o VIN i oto skąd auto pochodzi jak mi nie odpisał. Wtedy uznałem że nie wszyscy mają czas na pisanie maili ale teraz już wiem że szukał jakiegoś naiwniaka i szuka nadal który bez sprawdzania kupi mu tą przekładaną furmankę a on sam kasą sobie nabija kieszenie. Jestem Ciekaw czy można zgłosić takie naruszenie do allegro jak by jeszcze raz wystawił ten samochód na tym właśnie portalu, że sprzedający świadomie nie informuję potencjalnych klientów że samochód pochodzi z wysp i próbuję sprzedać auto jako europejczyka który rzekomo pochodzi z Belgii?
Opublikowano
Nie, adalbert, Szwajcar to był z historią tą co cały był lakierowany i obecny właściciel nie maił dokumentacji w postaci zdjęć jak auto wyglądało przed lakierowaniem i ukrywał jaka jest cała prawda o tym samochodzie, natomiast to drugie e39 okazało się Anglikiem pochodzącym rzekomo z Belgii :D I jak tu ufać tym naszym rodakom zajmującymi się sprzedażą aut używanych (sprowadzanych), to aż woła o pomstę do nieba. Chyba nic mi nie pozostanie jak samemu jechać do zachodnich sąsiadów i tam czegoś poszukać bo w naszym kraju ciężko o dobrą e39 taką jak bym chciał.
Opublikowano
Nie, adalbert, Szwajcar to był z historią tą co cały był lakierowany i obecny właściciel nie maił dokumentacji w postaci zdjęć jak auto wyglądało przed lakierowaniem i ukrywał jaka jest cała prawda o tym samochodzie, natomiast to drugie e39 okazało się Anglikiem pochodzącym rzekomo z Belgii :D I jak tu ufać tym naszym rodakom zajmującymi się sprzedażą aut używanych (sprowadzanych), to aż woła o pomstę do nieba. Chyba nic mi nie pozostanie jak samemu jechać do zachodnich sąsiadów i tam czegoś poszukać bo w naszym kraju ciężko o dobrą e39 taką jak bym chciał.

Rzeczywiście, ale taki jest przerób tych "igiełek", że może się człowiekowi pomylić :mrgreen:

Opublikowano

Rzeczywiście, ale taki jest przerób tych "igiełek", że może się człowiekowi pomylić :mrgreen:

A co w ogóle z tamtym szwajcarem.

Opublikowano

Opublikowano
Nie wiem co z tym szwajcarem, był na otomoto i po tym jak opisałem o nim całą prawdę na forum to ogłoszenie znikło jak kamień w wodę. Może ktoś zakupił tego szwajcara i niema tego ogłoszenia a może obecny właściciel też czyta forum i wycofał ogłoszenie i teraz będzie chciał sprzedać auto w jakimś komisie albo na innych portalach typu gratka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to jeśli szukasz do 35tys z opłatami to przecież możesz sobie takie auto sprowadzić sam z De, w tej kwocie się wyrobisz, ten wklejony z uszk drzwiami to sprzedaje hadlarz ale Jordańczyk :mrgreen: , kradnie na potęge klucze, lewarki i koła zapasowe, dziad jakich wielu u nas w kraju, paliwo też chyba sam spija do zera! Jeź i kup sobie taką furkę w De ale tam zapomnij o podpinaniu laptopów :mrgreen:

Opublikowano

Piszesz żebym sam pojechał, sprawa nie jest prosta z mojej perspektywy.

- musiał bym poświęcić troszkę czasu na szukani jeżdżeniu, raz że nie wiem w jakie miejsca jechać bo jak bym miał bym tam jechać bo chciał bym zobaczyć co najmniej z 3 auta że był z czego wybrać ewentualnie a dwa nie mam czasu gdyż ogranicza mnie praca niestety.

- nie znam języka co zapewne by mi utrudniło kontakt z Niemcem.

-nie mam z kim tam pojechać nawet żeby był moim kierowcą, (chodź to najmniejszy problem jak dobrze bym poszukał to kogoś bym znalazł).

Powiem szczerze jak by nie te nieudogodnienia że tak się wyrażę o których napisałem wyżej to pewnie że sam bym się tam wybrał i czegoś poszukał a tak... :(

Co do podpinania laptopa na miejscu to tylko wizyta w serwisie jak bym się uparł na auto. Ale nie wiem czy bym sprawdzał stan techniczny jak auto wyglądało by zadbane i miało wbite przeglądy serwisowe w KS, i do tego zrobiony przegląd ogólny w odwodzie rejestracyjnym. Ewentualnie poprosił bym kolegę z PL żeby mi sprawdził auto po winie czy faktycznie samochód był serwisowany w ASO i co było przy niem robione, dodatkowo zabrał bym z sobą czujnik lakieru i to wszystko. Bo nie chciał bym wydać ponad 30 000pln i kupić auto żeby w nie jeszcze pakować kolejną kasę, nie za auto z tego roku. Za takie pieniądze furmanka powinna być tip top i co najmniej nie powinno się nic dokładać przez kolejny rok a może i dwa lata, prócz oczywiście przysłowiowych wymian oleju, filtrów itd... A nie ze jak kupię samochód przyprowadzę do PL i okaże się za miesiąc że trzeba robić zawieszenie czy jakieś inne tam podzespoły.

Opublikowano
Ze szwajcara i ja zrezygnowałem i dzięki marekkacper za wszelkie udzielone informacje o nim jak na Forum tak i prywatnie na telefon. Żeby się utwierdzić, że nie jest jeszcze tak źle z moją 523i, założyłem o niej post w rozdziale E39 "Galeria - nasze samochody". Zapraszam na oględziny. A tak a propo samochodów z DE, to ten oto egzemplarz wpadł mi w oko: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=225724618&cd=634928116120000000. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach.
Opublikowano
No bardzo ładna furka którą znalazłeś i cena też ok. Ale ja szukam coś koniecznie w automacie, pozdrawiam również a co do pomocy z mojej strony to nie ma problemu. Polecam się na przyszłość :)
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ile jeszcze wody w Wisle musi uplynac, zeby wreszcie ludzie dali sobie spokoj z zainteresowaniem aukcjami ze Swidnicy, gdzie wszystko niezaleznie od tego czy to Golf 3 czy bmw F01 jest w mega stanie, od pierwszego wlasciciela, niepalacego, na zdjeciach jak z katalogu...to jest taka zasrana banda dresiarzy, ktora od rana do wieczora siedzi na otomoto czy allegro i wyszukuje khmm igielki, dobrze wiedza jak dlugo i za ile stoi juz dane auto, zbijaja cene na maxa, przywoza do Swidnicy, pozniej pranko,polerka, piekne zdjecia,opis dla debila (moja pasja to samochody, zajmuje sie importem, kupuje tylko z salonow, kieruje sie takimi kryteriami jakbym kupowal dla siebie) , kolejni debile (przepraszam, no ale...) lapia sie na to jak lep na muchy. Na miejscu Niemiec okazuje sie Belgiem lub Wlochem, pierwszy wlasciciel piatym, polowy wyposazenia nie ma, tablice sa wyklejone w agencji reklamowej, ubezpieczenia brak itp., ksiazka serwisowa to instrukcja obslugi i to jeszcze dobrze jak od tego auta, piekne felgi to chinskie podrobki na lysych Hankookach. Takie auto kupi jeden na pieciu ktorzy przyjada, ale pozostala czworka po 5 minutach ogledzin i znalezieniu calej masy niescislosci i mankamentow woli spieprzac bez zadnych pretensji zanim trzech karkow da mu w leb i zabierze kase. Ten jeden ktory zrezygnowany przyjazdem z drugiego konca Polski (badz tez slepy, bo i tacy sa) w koncu u nich kupi, to dla nich i tak zawsze ladnych kilka patoli bez podatku, a tamtych czterech maja w dupie, to oni wydali kase na paliwo.

Znam tych gnojkow, o niejedno auto o mnie skamlali, niejedna fakture in blanco chcieli, dzwonia do wiekszosci BMW jakie oglaszam.

Edytowane przez el Presidente
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem ile jeszcze wody w Wisle musi uplynac, zeby wreszcie ludzie dali sobie spokoj z zainteresowaniem aukcjami ze Swidnicy, gdzie wszystko niezaleznie od tego czy to Golf 3 czy bmw F01 jest w mega stanie, od pierwszego wlasciciela, niepalacego, na zdjeciach jak z katalogu...to jest taka zasrana banda dresiarzy, ktora od rana do wieczora siedzi na otomoto czy allegro i wyszukuje khmm igielki, dobrze wiedza jak dlugo i za ile stoi juz dane auto, zbijaja cene na maxa, przywoza do Swidnicy, pozniej pranko,polerka, piekne zdjecia,opis dla debila (moja pasja to samochody, zajmuje sie importem, kupuje tylko z salonow, kieruje sie takimi kryteriami jakbym kupowal dla siebie) , kolejni debile (przepraszam, no ale...) lapia sie na to jak lep na muchy. Na miejscu Niemiec okazuje sie Belgiem lub Wlochem, pierwszy wlasciciel piatym, polowy wyposazenia nie ma, tablice sa wyklejone w agencji celnej, ubezpieczenia brak itp., ksiazka serwisowa to instrukcja obslugi i to jeszcze dobrze jak od tego auta, piekne felgi to chinskie podrobki na lysych Hankookach. Takie auto kupi jeden na pieciu ktorzy przyjada, ale pozostala czworka po 5 minutach ogledzin i znalezieniu calej masy niescislosci i mankamentow woli spieprzac bez zadnych pretensji zanim trzech karkow da mu w leb i zabierze kase. Ten jeden ktory zrezygnowany przyjazdem z drugiego konca Polski (badz tez slepy, bo i tacy sa) w koncu u nich kupi, to dla nich i tak zawsze ladnych kilka patoli bez podatku, a tamtych czterech maja w dupie, to oni wydali kase na paliwo.

Znam tych gnojkow, o niejedno auto o mnie skamlali, niejedna fakture in blanco chcieli, dzwonia do wiekszosci BMW jakie oglaszam.

:cool2:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Piszesz żebym sam pojechał, sprawa nie jest prosta z mojej perspektywy.

- musiał bym poświęcić troszkę czasu na szukani jeżdżeniu, raz że nie wiem w jakie miejsca jechać bo jak bym miał bym tam jechać bo chciał bym zobaczyć co najmniej z 3 auta że był z czego wybrać ewentualnie a dwa nie mam czasu gdyż ogranicza mnie praca niestety.

- nie znam języka co zapewne by mi utrudniło kontakt z Niemcem.

-nie mam z kim tam pojechać nawet żeby był moim kierowcą, (chodź to najmniejszy problem jak dobrze bym poszukał to kogoś bym znalazł).

Powiem szczerze jak by nie te nieudogodnienia że tak się wyrażę o których napisałem wyżej to pewnie że sam bym się tam wybrał i czegoś poszukał a tak... :(

Co do podpinania laptopa na miejscu to tylko wizyta w serwisie jak bym się uparł na auto. Ale nie wiem czy bym sprawdzał stan techniczny jak auto wyglądało by zadbane i miało wbite przeglądy serwisowe w KS, i do tego zrobiony przegląd ogólny w odwodzie rejestracyjnym. Ewentualnie poprosił bym kolegę z PL żeby mi sprawdził auto po winie czy faktycznie samochód był serwisowany w ASO i co było przy niem robione, dodatkowo zabrał bym z sobą czujnik lakieru i to wszystko. Bo nie chciał bym wydać ponad 30 000pln i kupić auto żeby w nie jeszcze pakować kolejną kasę, nie za auto z tego roku. Za takie pieniądze furmanka powinna być tip top i co najmniej nie powinno się nic dokładać przez kolejny rok a może i dwa lata, prócz oczywiście przysłowiowych wymian oleju, filtrów itd... A nie ze jak kupię samochód przyprowadzę do PL i okaże się za miesiąc że trzeba robić zawieszenie czy jakieś inne tam podzespoły.

Mój kolega znalazl ogloszenie od prywatnego Niemca, wymienil z nim kilka maili , sprawdził historię w ASO następnie wsiadł w samolot i był szybciej z powrotem niż z drugiego końca Polski. Oczywiście nowo zakupionym autem.

Opublikowano
A do jakiej kwoty szukasz?

Do max 35 000pln, ale to już ze wszystkim na gotowo, jak to mówią "tankuję wsiadam i jadę". Myślałem jeszcze nad LPG ale to jak bym jeździł więcej jak 1500km miesięcznie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak naprawde szukasz do 35 uderz na Niemcy ,jak chcesz zobaczyc jak ma jeżdzic e39 w stanie idealnym zapraszam ,chociaż będziesz wiedział czego szukać od razu mówie że swojej za 35 nie oddam :wink: ,w Polsce nie masz co szukać szkoda twojej kasy,nerwów i czasu,nie wiem jakie są twoje wytyczne i biorąc pod uwage że 530i bardzo trzyma cene ,oczywiście nie w Polsce,jeśli chodzi o stan oto mój faworyt są też inni ale przekraczją twój budżet

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530i-fellbach/172760877.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=22&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine

fakt nie ma skóry i navi ale sądze że to dobre auto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajdź sobie kilka sztuk w De, sprawdź je po nr vin , Ja Ci dam mojego przewoźnika z Twojego miasta który Ci przywiezie to auto pod Twój dom z kompletem dokumentów i bez zbędnych przysiadów, Ja bym Ci je kupił, sprowadził, opłacił etc. ale mimo dobrej kwoty jaką dysponujesz na e39 530i i tak nie ma miejsca w niej na moją marżę. Tutaj w kraju takich klientów jak Ty na dobre auto jest mało albo wcale :mrgreen: Niestety...